نقش ارزشمند اتوماسیون فرآیند در معادن غرب آفریقا
امروزه معادن غرب آفریقا بهعنوان یک محرک بسیار مهم در رشد اقتصادی، اشتغال و توسعه مداوم منطقه عمل میکنند.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه» به نقل از ماینینگ ویکلی، غرب قاره آفریقا بدون شک از نظر منابع معدنی منطقهای غنی محسوب میشود و دارای منابعی مانند طلا، بوکسیت (که برای تولید آلومینیوم ضروری است)، سنگ آهن، الماس و منگنز است و کشورهایی مانند غنا و مالی از بزرگترین تولیدکنندگان طلا در جهان هستند.
برای اینکه صنایع معدنی غرب آفریقا بتواند همسطح مناطق دیگر جهان باقی بماند، باید نوسازیها و نوآوریهایی در بخش معادن و فلزات آن انجام شود که مهمترین نوآوریها مربوط به حوزه فناوری است که میتواند به ایجاد صنعتی کارآمد، پربازده و ماندگار کمک کند.
غلبه بر چالشهای صنعت
یکی از موانع اصلی در بخش معادن در غرب آفریقا، فقدان سیاستهای توانمندساز است که کارایی و شفافیت را الزامی کند. با توجه به وضعیت صنعت نفت در نیجریه و اهمیت پیشرفت در بخش نفت و گاز، لزوم اتخاذ سیاستهای جدید برای نوآوری و نوسازی در معادن احساس میشود. در این راستا اجرا و انطباق استانداردهای صنعتی میتواند بهطور طبیعی بهرهوری را افزایش دهد و مشوق استفاده از فناوری باشد. بهعنوانمثال استانداردسازی میتواند به پذیرش فناوری، بهبود سیاستهای اجرایی و ارتقای ایمنی و بهرهوری کمک کند.
علاوه بر این انتقال و توسعه فناوریهای بومی برای سودآوری عملیات معدنی و توانمندسازی اقتصادی اهمیت زیادی دارد. با افزودن دانش صنعتی مورد نیاز به برنامه درسی مؤسسات آموزش عالی، شرکتهای معدنی میتوانند نیروهای کاری ماهری را در اختیار بگیرند که آمادگی پیادهسازی و نگهداری فناوریهای خودکار را دارند.
همچنین وجود این مؤسسات بهعنوان مراکز تحقیقاتی که در آن نیروهای جوان میتوانند مشکلات موجود را بررسی کنند و متخصصان نیز میتوانند به تحقیق در خصوص موضوعات جدید صنعت بپردازند، برای نوآوری ارگانیک بسیار مهم است.
اتوماسیون فرآیند در معدن
فعالیتهای معدنی ذاتاً پر ریسک هستند. فناوریهایی مانند اتوماسیون و خودکارسازی فرآیندها میتواند برخی از این خطرات را کاهش دهد؛ زیرا نهتنها عملیات را بهینه میکنند، بلکه ایمنی را نیز افزایش میدهند.
مزایای کلیدی خودکارسازی فرآیند شامل موارد زیر است:
1_ افزایش ایمنی کار: با اقداماتی برای افزایش ایمنی کار مانند استفاده از سیستمهایی که در زمان مشخص واکنش نشان میدهند و باعث جلوگیری از حوادث خطرناک میشوند، کارایی عملیاتی بهبود مییابد.
2_ کارایی فرایند: اتوماسیون باعث اطمینان از بهینهسازی مصرف منابع میشود و استخراج پویا و بهینه مواد معدنی نیز با استفاده از کنترلکنندههایی که رویدادهای متوالی و هماهنگ را مدیریت کند انجام خواهد شد.
3_ کارکرد مطمئن تجهیزات: با استفاده از اتوماسیون میتوان زمان فعالیت تجهیزات را بهینه و به حداکثر رساند.
مدیریت انرژی و اتوماسیون
مصرف انرژی بستگی به نوع عملیات معدنی دارد. برای مثال، معدنکاری روباز عمدتاً به تجهیزات دیزلی وابسته است، درحالیکه معادن زیرزمینی به برق برای تهویه، روشنایی و سیستمهای نقاله نیاز دارند. همچنین، کارخانههای فرآوری مقدار زیادی انرژی برای خرد کردن، آسیاب کردن و جداسازی مواد معدنی مصرف میکنند.
اگرچه مثالهای بالا با هم متفاوت هستند، اما یک وجه مشترک دارند: مصرف بالای انرژی. با پیادهسازی راهکارهای اتوماسیون هوشمند، شرکتهای معدنی میتوانند مصرف انرژی را بهینه کرده و هنگام تأمین برق برای عملیات خود، تخریب کمتر محیطزیست را تضمین کنند.
استراتژیهای مدیریت انرژی مانند استفاده از درایوها و سافت استارترها میتوانند مصرف انرژی را به میزان قابلتوجهی کاهش داده و زمان فعالیت تجهیزات را افزایش دهند.
پایداری در معدن کاری
بدون شک، معدنکاری سبز و پایدار در دنیای امروز دارای اولویت زیادی است و غرب آفریقا نیز از این قاعده مستثنا نیست. این موضوع بهویژه در مورد انتشار گازهای گلخانهای محدودههای ۱، ۲ و ۳، مصرف آب و انرژی و مدیریت پسماند اهمیت ویژهای دارد. اتوماسیون در این مورد نیز میتواند ابزاری ارزشمند باشد و موارد زیر را ممکن سازد:
1_ بهینهسازی عملیات برای کاهش اتلاف منابع
2_ کاهش انتشار گازهای گلخانهای در محدوده ۲ از طریق ادغام انرژیهای تجدیدپذیر و راهکارهای ریزشبکه
3_ کاهش انتشار گازهای گلخانهای در محدوده ۱ و ۳ با گذار به محصولات سبز و استراتژیهای خنثیسازی کربن.
در نهایت میتوان گفت با پیادهسازی راهحلهایی مانند اتوماسیون و مدیریت انرژی، شرکتهای استخراج میتوانند عملیات منطبق با اینترنت اشیاء را اجرا کرده و به سمت پایداری بیشتر در عملیات معدنی حرکت کنند.