نادری، مدیرعامل سابق شرکت ملی فولاد ایران مطرح کرد:
با بومیسازی، در مقاطع بحرانی و حساس بر دانش و توان داخلی تکیه میکنیم
شیوا نیک وظیفه امیرحسین نادری روز سهشنبه در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه تخصصی بومیسازی قطعات و تجهیزات صنعت فولاد عنوان کرد: خودباوری برای داخلی سازی شتاب گرفته است که این امر نتیجه تغییر باورهاست. پیش از تحریمها در صنعت فولاد، بومیسازی قوت آنچنانی نداشت اما امروز شاهد پیشرفت چشمگیر در این مورد هستیم. بومیسازی را […]
شیوا نیک وظیفه
امیرحسین نادری روز سهشنبه در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه تخصصی بومیسازی قطعات و تجهیزات صنعت فولاد عنوان کرد: خودباوری برای داخلی سازی شتاب گرفته است که این امر نتیجه تغییر باورهاست. پیش از تحریمها در صنعت فولاد، بومیسازی قوت آنچنانی نداشت اما امروز شاهد پیشرفت چشمگیر در این مورد هستیم. بومیسازی را از دو وجه میتوانیم بررسی کنیم وجه اول قابلیت طراحی هدفمند در دانش فنی و فرآیندها در صنعت فولاد است وجه دوم شامل بومیسازی ساخت تجهیزات ، ماشینآلات و قطعات صنعت فولاد است که در این زمینه شاخصهای بسیاری شناسایی شدهاند که توانمندی ساخت تجهیزات بر اساس استانداردهای جهانی و با کیفیت بهطور اقتصادی از اهم پارامترهای ضروری برای رسیدن به بومیسازی در حوزه تجهیزات است.
نادری تأکید کرد: بومیسازی در صنعت فولاد کشور از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه از خروج ارز جلوگیری کرده و علاوه بر آن چرخه تولید را در شرکتهای کوچک و متوسط رونق میبخشد. این موضوع باعث ایجاد کارآفرینی و اشتغال بیشتر نیز میشود و مهمتر از آن خوداتکایی در ساخت تجهیزات، قدرت چانهزنی و عمق استراتژیک به صنعت فولاد کشور میدهد.
وی افزود: ایران جزو تولیدکنندههای مطرح در عرصه جهانی در حوزه فولاد است به همین خاطر باید بتواند با تکیهبر دانش فنی بومیشده و تولیدات داخلی در این صنعت حضور یابد. این مسئله در تجهیزات استراتژیک خود را بیشتر نمایان میکند تا در مقاطع بحرانی و حساس بتوانیم بر دانش و توان داخلی و بومی تکیه کنیم.
مدیرعامل سابق شرکت ملی فولاد ایران اظهار داشت: شرکت ملی فولاد ایران بهعنوان قدیمیترین متولی صنعت فولاد و معدن در کشور طی سالیان گذشته انبوهی از تجربه در زمینه های مختلف در صنعت فولاد در شرکت ملی فولاد ایران انباشته است. این شرکت با داشتن اشراف بر بازار فولاد و فعالان اصلی این بازار در صنعت فولاد میتواند بهصورت دقیق، نقاط قابلبهبود را شناسایی و نقاط قوت را پایدار کند. این شرکت با برگزاری نمایشگاه اینچنینی میتواند کلیه این تجربیات را گرد هم آورده و باهم افزایی سایر فعالان این حوزه اقدامات مهمی در زمینه توسعه توانمندسازی و بومیسازی در صنعت فولاد رقم بزند.
وی افزود: در بومیسازی تاکنون اقدامات بسیار مهمی در کشور انجام شده است و بسیاری از شرکتهای بزرگ ما فعالیتهای بسیار مؤثری انجام دادهاند اما امروز نیازمند یک شناخت جامع و کامل از صنعت فولاد و تجهیزات آن میباشیم تا بر مبنای آن بتوان برنامهریزی متناسب را برای اهداف مطلوب انجام داد.
نادرى در خصوص نمایشگاه تخصصی بومیسازی قطعات و تجهیزات صنعت فولاد بيان كرد: اين نمايشگاه تولید برخى از تجهيزات بومیسازی شده را نشان میدهد كه پيش از این توسط شرکتهای خارجى توليد میشد. بومیسازی اين تجهيزات منجر به اشتغالزایی جوانان كشورمان ایران شده است.
وی ضمن ابراز امیدواری برای بهرهبرداری و فروش محصولات فولاد قائنات و تأثیر آن بر تولید در این حوزه، اظهار کرد: تحریم در تمام دنیا تهدید است بعلاوه اینکه تجهیزات صنعت فولاد بدون انتقال دانش به ایران داده شده بود و بالطبع انتظار زمین خوردن صنعت فولاد در دوره تحریمها بود اما توانستیم این تجهیزات را داخلی سازی کرده و فرصت اشتغال مناسبی برای کشور ایجاد کنیم به عبارتی ما تهدیدها را به فرصت تبدیل کردیم. این حاصل تلاش تمام فعالان این حوزه بود و امیدوار هستیم حرکتی برای گامهای بزرگتر در کشور باشد.