جستوجوی جهانی شرکت چینی برای خرید معادن طلا
یک تولیدکننده بزرگ طلای چینی در حال بررسی فرصتهای خرید و تصاحب معادن طلا در سراسر جهان است؛ هرچند نوسانات اخیر قیمت ناشی از تنشهای تجاری جهانی باعث شده که برای نهایی کردن معاملات عجلهای نداشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه» به نقل از وبسایت ماینینگ، لیدیا یانگ مدیرعامل شرکت Chifeng Jilong Gold Mining در این رابطه میگوید: «پروژههای زیادی در بازار وجود دارند که مالکانشان آماده فروش آنها هستند و به نظر میرسد که امسال فرصتهای تصاحب بیشتری نسبت به سالهای گذشته وجود دارد».
این شرکت که بیشتر با نام Chifeng Gold شناخته میشود، بهسرعت در حال گسترش یافتن در داخل و خارج از کشور چین است و در حال حاضر بهعنوان بزرگترین تولیدکننده غیردولتی طلا در چین شناخته میشود. مجموع تولیدات سالانه طلای این شرکت از پنج معدن در چین، یک معدن در کشور غنا (که در سال ۲۰۲۱ خریداری شد) و یک معدن در کشور لائوس، از حدود ۲ تن در سال ۲۰۱۹ به ۱۵٫۲ تن در سال گذشته افزایش یافته است.
چین بزرگترین تولیدکننده طلای جهان است و معدنکاران چینی بیشازپیش در زمینه رقابت با شرکتهای بینالمللی برای تصاحب داراییهای خارجی فعال شدهاند و این رقابت با رشد بیسابقه قیمت طلا در سه سال اخیر تشدید شده است. در راستای همین گسترش جهانی، Chifeng Gold در ماه مارس وارد بازار بورس هنگکنگ شد و سهام آن تاکنون با جذب ۲٫۸۲ میلیارد دلار هنگکنگ (معادل ۳۶۱ میلیون دلار آمریکا)، ۸۰ درصد رشد کرده است.
یانگ در این خصوص نیز میگوید: «بورس هنگکنگ دسترسی مستقیم را به منابع مالی فراهم میکند، بنابراین وقتی فرصتهای سرمایهگذاری ارزشمندی را شناسایی میکنیم، میتوانیم سریعتر اقدام کنیم».
با توجه به ثبات تولید جهانی طلا در سطحی نزدیک به سال ۲۰۱۸ و رکود در پروژههای اکتشافی، برخی معدنکاران که معادن و امکانات استخراجیشان بهتدریج کارایی خود را از دست میدهند، ادغام در شرکتهای بزرگتر و یا حتی فروش را بهترین گزینه برای رشد میدانند. شرکت چینی CMOC، شرکت استرالیایی Northern Star Resources و شرکت Gold Fields از آفریقای جنوبی از جمله خریداران شرکتهای کوچکتر در چند وقت اخیر بودهاند.
طبق محاسبات بلومبرگ، در سال ۲۰۲۴ ارزش معاملات انجامشده و پیشنهادی در حوزه فلزات گرانبها حدود ۲۵ درصد رشد داشته و بیش از نیمی از کل معاملات بخش فلزات را به خود اختصاص داده است، بااینحال، Chifeng در مواجهه با نوسانات شدید اخیر، رویکردی محتاطانه را در قبال ادغام و تصاحب اتخاذ کرده است.
قیمت طلا پس از رسیدن به رکورد حدود ۳۵۰۰ دلار برای هر اونس در ماه گذشته، حدود ۸ درصد کاهش یافت. مهمترین دلیل این کاهش قیمت، افزایش احتمال بهبود روابط آمریکا و چین است که تمایل سرمایهگذاران را نسبت به خرید طلا بهعنوان یک دارایی امن کاهش داده است.
یانگ در پایان تأکید میکند: «وقتی قیمتها تا این حد بالا هستند، تعیین ارزش واقعی سخت میشود، چون فروشندگان انتظارات بالاتری دارند. شاید بهتر باشد تا زمانی که شرایط تثبیت شود، صبر کنیم.»