رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران مطرح کرد:
خواسته صادرکنندگان برقراری ثبات در بازار ارز است
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران، میگوید پس از اراده و تحقق حذف ارز 4200 تومانی از سوی دولت، اکنون باید کاهش و حذف شکاف قیمتی ارز نیما و آزاد به طور جدی در دستورکار قرار گیرد و در این صورت میتوان انتظار داشت که صادرات غیر نفتی کشور بهبود تازهای را تجربه کند.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، محمد لاهوتی خواسته اصلی فعالان اقتصادی طی سالهای اخیر را برقراری ثبات نرخ ارز عنوان کرد و گفت: این تلقی همواره وجود داشته با جهش نرخ ارز در کشور، صادرکنندگان منتفع میشوند و آنها از افزایش نرخ ارز استقبال میکنند. حقیقت ماجرا اما این است که شاید جهش نرخ ارز در کوتاه مدت برای صادرکننده سودآور باشد اما برای آن بخش از فعالان اقتصادی این بخش که استراتژی بلندمدت در برنامه کاری خود دارند قطعا اینگونه نیست.
وی افزود: اگر بنا باشد یک صادرکننده تنها یک بار قصد فروش بین المللی محصولات خود را داشته باشد، آنگاه میتوان این طور گفت که بالا رفتن نرخ ارز به نفع او تمام شده است اما باید در نظر داشت که اساسا فعالیت صادراتی، یک کسبوکار بلندمدت است و موضوعات مختلفی روی آن تاثیر میگذارد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: وقتی قیمت ارز بالا برود، قطعا تاثیر خود را بر قیمت مواد اولیه و هزینههای جاری تولید نیز خواهد گذاشت و در چنین شرایطی برای صادرات کالاهای تولید شده، صادرکنندگان نیز با افزایش هزینهها مواجه میشوند. به این ترتیب همانطور که پیشتر نیز بارها اعلام کردهایم، ثبات در نرخ ارز و امکان پذیر شدن برنامهریزی برای سرمایهگذاریهای آینده، اصلیترین موضوعی است که صادرکنندگان به آن احتیاج دارند.
.
.
.
.
.
.
.