با هدف کاهش وابستگی به چین؛
ژاپن و اتحادیه اروپا به دنبال مشارکت برای تأمین عناصر نادر هستند
ژاپن و اتحادیه اروپا در حال بررسی ایجاد مشارکتهای مشترک دولتی-خصوصی برای تأمین عناصر نادر هستند تا وابستگی خود به چین در این حوزه را کاهش دهند.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه»، در شرایطی که چین بهعنوان تأمینکننده اصلی عناصر نادر، کنترلهای صادراتی را تشدید کرده، تولیدکنندگان جهانی نگراناند که محدودیتهای جدید پکن بر صادرات آلیاژها، ترکیبات و آهنرباهای حاوی عناصر نادر، روند تولید را کند کرده و زنجیرههای تأمین را دچار اختلال کند.
در سطح جهانی بسیاری از کشورها در تلاشاند تا زنجیرههای تأمین عناصر نادر را تقویت کرده و تسلط چین بر این مواد حیاتی را کاهش دهند. این مواد در تولید تسلیحات، خودروهای برقی و بسیاری از تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارند.
ژاپن و اتحادیه اروپا قصد دارند یک گفتوگوی اقتصادی جدید موسوم به «دو بهعلاوه دو» را آغاز کنند که وزرای امور خارجه و اقتصاد دو طرف را گرد هم خواهد آورد. انتظار میرود این طرح در نشست آتی رهبران ژاپن و اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۳ ژوئیه (اول مرداد) اعلام شود.
هدف از این گفتوگوها شناسایی حوزههای مشخص برای همکاریهای مشترک از تابستان امسال به بعد است. دو طرف همچنین بر توسعه مشترک زنجیرههای تأمین برای مواد معدنی حیاتی همچون عناصر نادر توافق کردهاند.
اتحادیه اروپا در چهارچوب جدید بر سادهسازی مقررات داخلی خود تمرکز خواهد کرد و درباره چگونگی مشارکت شرکتهای ژاپنی در پروژههای اروپایی نیز گفتوگوهایی انجام خواهد شد. این همکاری بخشی از تلاشها برای تعمیق روابط میان ژاپن و اتحادیه اروپاست.
استفان سژورنه معاون اجرایی کمیسیون اروپا در حوزه شکوفایی اقتصادی و راهبرد صنعتی نیز به جمع گفتوگوکنندگان خواهد پیوست.
در همین حال وزارت دفاع ایالات متحده برای افزایش تولید عناصر نادر در آمریکا، اوایل ماه جاری با شرکت MP Materials یک قرارداد چند میلیارد دلاری امضا کرد که پنتاگون را به بزرگترین سهامدار این شرکت تبدیل خواهد کرد.
به گزارش رویترز هند در حال مذاکره با کشورهای شیلی و پرو برای تأمین مواد معدنی حیاتی در قالب توافقنامههای تجارت آزاد است.