رقابت ۱۳۰ شرکت داخلی و خارجی در پانزدهمین نمایشگاه قیر و آسفالت

آیلین سیروس: نشست خبری پانزدهمین نمایشگاه قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته (BAIEX & CEMENTEX ۲۰۲۵) امروز ۱ بهمن با حضور داوود محمدی رییس انجمن قیر ایران، مریم توکلیان برگزار کننده این رویداد، برخی از اعضای انجمن و اصحاب رسانه در محل انجمن قیر ایران برگزار شد.

رئیس انجمن قیر ایران، در این نشست، از رشد چشمگیر صادرات قیر ایران خبر داد و گفت: در سال گذشته، ایران موفق به صادرات ۷.۵ میلیون تن قیر به ارزش بیش از دو میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار شده است و پیش بینی می شود این رقم در سال جاری به ۸.۵ میلیون تن افزایش یابد.

داوود محمدی در ادامه گفت: با وجود رشد قابل توجه صادرات، ۲ میلیون تن قیر نیز برای مصارف داخلی کشور از جمله جاده های روستایی، نوسازی مدارس، بنیاد مسکن، دهیاری و شهرداری ها… مصرف می شود. این امر نشان از اهمیت قیر در توسعه زیرساخت های کشور دارد.

محمدی در ادامه با بیان اینکه چیزی به نام قیر رایگان وجود ندارد، گفت: صادرات قیر ایران به طور کامل از طریق بورس کالا انجام می شود و این امر شفافیت و نظارت بر بازار را افزایش داده است. ایران همچنان بزرگ ترین صادرکننده قیر در جهان است و محصولات خود را به بیش از ۱۵ کشور، به ویژه هند و چین، صادر می کند.

رقابت ۱۳۰ شرکت داخلی و خارجی در پانزدهمین نمایشگاه قیر پانزدهمین نمایشگاه قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته

بر اساس این گزارش مجری برگزاری این رویداد نیز در این نشست با بیان اینکه این نمایشگاه از ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار خواهد شد، گفت: امسال ۱۳۰ شرکت داخلی و خارجی از کشور چین در این رویداد حضور خواهند داشت. در این دوره از برگزاری نمایشگاه محصولات جدیدی در حوزه انواع قیرهای امولسیونی، آسفالت های رنگی و پلیمیری، مواد افزایش دهنده طول عمر رویه های آسفالتی کشور، انواع عایق های نسل جدید و نانو، ماشین آلات پخش آسفالت و… به نمایش گذاشته خواهد شد.

مریم توکیان در ادامه افزود: برخی شرکت های مهندسی و پیمانکاری که در حال طراحی و راه اندازی نسل پنجم کارخانجات قیر هستند نیز در این دوره از نمایشگاه حضور خواهند داشت. بخش سیمان و بتن، تجهیزات و ماشین آلات وابسته به این صنعت نیز در سالن های مجزا میزبان فعالان و متخصصان این حوزه خواهد بود.

وی در ادامه گفت: نمایشگاه امسال در فضایی بالغ بر ۱۰ هزار متر مربع و در ۳ سالن برگزار خواهد شد. همچنین کارگاه های آموزشی با موضوعات مختلف تخصصی این صنعت نیز به عنوان برنامه های جانبی در این دوره از برگزاری نمایشگاه برپا خواهد بود.

پانزدهمین نمایشگاه قیر
پانزدهمین نمایشگاه قیر

محصولی نوآورانه برای ترمیم آسفالت های قدیمی

عضو انجمن قیر ایران نیز در ادامه این نشست به موضوع مهم بازیافت آسفالت پرداخت و گفت: در گذشته، آسفالت های فرسوده و تراشه شده عموماً به عنوان زباله تلقی می شدند و به صورت بی مصرف در محیط زیست رها می شدند. اما خوشبختانه در سال های اخیر، رویکرد جهانی به سمت بازیافت و استفاده مجدد از این مواد تغییر کرده است. در بسیاری از کشورهای پیشرفته، آسفالت های تراشه شده پس از فرآوری مجدد، به عنوان یکی از اجزای اصلی در ساخت آسفالت های جدید مورد استفاده قرار می گیرند.

میثم تقوی، افزود: در کشور ما نیز تلاش هایی در جهت توسعه صنعت بازیافت آسفالت صورت گرفته است. با این حال، این صنعت با چالش های جدی مواجه بوده است. یکی از مهم ترین این چالش ها، نبود تجهیزات و دستگاه های مدرن برای بازیافت آسفالت در بسیاری از مناطق کشور بود. این موضوع باعث می شد تا فرآیند بازیافت به صورت گسترده و اقتصادی مقرون به صرفه نباشد.

تقوی خاطر نشان کرد: خوشبختانه، برای اولین بار در کشور، “جوان ساز پلیمری امولسیونی” تولید شده است. این محصول نوآورانه می تواند به آسفالت های قدیمی و فرسوده پاشیده شود و به این ترتیب، بدون نیاز به تجهیزات پیچیده و صرف هزینه های گزاف، آسفالت های قدیمی را ترمیم و بازسازی کند. به طوری که با استفاده از این محصول، تا ۹۵ درصد هزینه های ساخت آسفالت جدید کاهش پیدا می کند.

ایران بزرگترین صادرکننده قیر در دنیا

یکی دیگر از اعضای انجمن قیر ایران نیز در این جلسه، گفت: خوشبختانه کشورمان همچنان به عنوان بزرگترین صادرکننده قیر در جهان شناخته می شود. آمار صادرات ۹ ماهه نخست سال جاری که به ۴ میلیون و ۸۶۰ هزار تن می رسد، موید این ادعاست. اما با توجه به این موفقیت ها، نباید از ارتقای سطح علمی و فنی فعالان این صنعت غافل شد. یکی از بهترین فرصت ها برای دستیابی به این هدف، شرکت در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قیر، آسفالت، عایق ها، بتن، سیمان و ماشین آلات وابسته است.

بهنام افزود: در حاشیه این نمایشگاه، برنامه های آموزشی متنوعی برای فعالان صنعت قیر و آسفالت تدارک دیده شده است. این دوره ها شامل کارگاه های تخصصی در حوزه های مختلفی مانند شناخت انواع قیر، روش های نوین تولید و صادرات قیر، مدیریت کیفیت در صنعت قیر و آسفالت و همچنین آخرین استانداردهای بین المللی در این حوزه خواهد بود.

عضو انجمن قیر ایران در ادامه گفت: علاوه بر کارگاه های آموزشی، تورهای بازدید از غرفه های تولیدکننده قیر و آسفالت نیز در این نمایشگاه برای علاقه مندان برگزار خواهد شد. این تورها فرصت مناسبی برای ملاقات با تولیدکنندگان و متخصصان برتر این صنعت است.

اهمیت قیر در دنیا

پروفسور مقدسی نژاد، یکی از برجسته ترین متخصصان جهانی در حوزه آسفالت و قیر، در پایان این نشست با تأکید بر اهمیت حیاتی قیر در زیرساخت های کشور، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد از خرابی های جاده ای در سراسر جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به رفتار و کیفیت قیر مرتبط هستند. این آمار نشان می دهد که قیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده آسفالت، نقش محوری در دوام و پایداری راه ها ایفا می کند.

وی افزود: با توجه به ارزش تقریبی ۹ هزار میلیارد تومانی شبکه راه های کشور و هزینه سالانه ۴ هزار میلیارد تومانی نگهداری از آن ها، اهمیت انتخاب و استفاده از قیر با کیفیت بالا بیش از پیش آشکار می شود.

منبع خبر: تیم تحریریه معدن‌نامه کد خبر: 228579
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «تیم تحریریه معدن‌نامه» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 228579 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس9 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس9 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد11 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن16 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن19 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن16 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن19 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس11 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس9 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم10 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم10 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان10 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان10 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان10 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان10 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار19 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار16 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن19 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن19 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار19 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار19 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن18 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن17 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار9 روز پیش
فارسیEnglish