در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تصویب شد؛
تقسیم ۳۸۰ ریال سود به ازای هر سهم چادرملو
تقسیم ۷۰ درصد از سود ۳۸۰ ریالی به ازای هر سهم در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به تصویب رسید.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه»، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو امروز دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ با حضور ۷۴ درصد از سهامداران در سالن تلاش برگزار شد.
فرید دهقانی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این مجمع به نمایندگی از هیئت مدیره به ارائه گزارش پرداخت و گفت: در حال حاضر مجموعه چادرملو در زمینه تولید کنسانتره ۱۳ درصد، گندله ۷ درصد، آهن اسفنجی ۱۰ درصد و شمش فولادی ۶ درصد از تولید کل کشور را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه سنگ آهن تولیدی کشور در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش چشمگیری داشته است افزود: کاهش تولید در چادرملو به ۳ دلیل عمده رخ داده است، اول اینکه ما به سالهای پایانی استخراج سنگ آهن در معدن نزدیک شدهایم که بخشی از ذات کار معدن است، مورد دوم عدمالنفع تولید به دلیل محدودیتهای انرژی بوده و مورد سوم نیز تعمیرات اساسی است که هر ۵ سال یکبار انجام میشود و در سال ۱۴۰۳ مجبور به انجام آن بودیم.
دهقانی ادامه داد: تیم مدیریتی چادرملو برای این کاهش تصمیماتی را اتخاذ کرد. با توجه به اینکه سنگ آهن ما رو به اتمام است، استراتژی اول ما جایگزین کردن منابعی برای این ماده از طریق اکتشاف ذخایر جدید، شرکت در مزایدههای پروانههای بهرهبرداری دولتی و غیردولتی، خرید معادن و انعقاد قراردادهای خرید سنگ آهن بود. یکی از مزایدههایی که در آن برنده شدیم، مالکیت معدن «چاه گز» بهعنوان یکی از معادن شاخص کشور در استان یزد بود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ در مزایده مربوط به ۹ محدوده معدنی مربوط به مزایدههای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران شرکت کردهایم افزود: در محدودههای معدنی تاشک ۱ تا ۴ و همچنین ۱۶ محدوده معدنی استان یزد نیز قراردادهای اکتشاف و سرمایهگذاری منعقد شده است. پروژه استخراج زیرزمینی سنگ آهن نیز برای نخستین بار در کشور در سال جاری به سرانجام خواهد رسید. تصمیمگیریهای لازم برای حداکثر بهرهبرداری از باطلهها نیز انجام شده است.
دهقانی عملکرد چادرملو در ماههای نخست سال ۱۴۰۴ را نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۳ مثبت ارزیابی کرد و گفت: ما در تمام مقادیر تولیدی، افزایش مبلغی و عددی داشتیم که این موضوع با تلاش تمام همکاران در شرکت و اعضای هیئت مدیره محقق شده است. این موضوع نویدبخش روزهای روشن برای چادرملو در سال ۱۴۰۴ است.
وی با اشاره به فروش در ماههای نخست ۱۴۰۴ گفت: خوشبختانه در این حوزه نیز شاهد رشد قابل توجهی بودهایم و در گندله ۹۲ درصد و در زمینه آهن اسفنجی ۱۰۰ درصد رشد داشتیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با اشاره به دستاوردهای مهم این شرکت در سال ۱۴۰۳ گفت: کارخانه ذوبآهن اسفنجی سرمد با سرمایهگذاری معادل ۱۶۶ میلیون یورو (با مشارکت ۶۸ و ۴۸ درصدی دو مجموعه) و ۱۳ میلیون یورو به بهرهبرداری رسیده است. کارخانه کنسانتره عصر نوین بهاباد نیز با سرمایهگذاری ۲۴ میلیون یورویی و سرمایه ریالی متناظر آن، فعالیت خود را آغاز کرده است.
دهقانی با اشاره به پروژههای در دست احداث گفت: کارخانه آهن اسفنجی اقلید با مشارکت شرکتهای همگروه و غیرهمگروه در حال ساخت است. این پروژه تاکنون با سرمایهگذاری ۱۱۰ میلیون یورو، در فاز اول ۶۲ درصد و در پروژه اقلید ۲۱ درصد پیشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه شرایط پولی و سیاستهای انقباضی کشور، شرکت را بهسوی نوآوری در تأمین مالی سوق داده اظهار داشت: چادرملو برای نخستین بار در میان شرکتهای بزرگ فولادی کشور اقدام به راهاندازی گواهی سپرده و استفاده آزمایشی از تأمین مالی آنلاین کرده است. این اقدامات با هدف کاهش وابستگی به بانکها و تنوعبخشی به منابع مالی صورت گرفته است.
به گفته مدیرعامل چادرملو پروژههای مهمی در این مجموعه در حال اجراست که از جمله آنها میتوان به کارخانه گندلهسازی شماره ۲ با سرمایهگذاری ۲۰۵ میلیون یورو و پیشرفت ۴۰ درصدی، نیروگاه سیکل ترکیبی با ارزش ۲۴۵ میلیون یورو و پیشرفت ۹۰ درصدی، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی با سرمایه ۲۹ میلیون یورو و رشد ۷۰ درصدی، عملیات استخراج در آنومالی A۱۰ و برنامهریزی برای احداث کارخانه تولید ورقهای خاص و صادراتی اشاره کرد.
دهقانی تأکید کرد: از پروژههای بهرهبرداری شده در مجموعه چادرملو نیز میتوان به پروژه D۱۹ دشت یوز، دو نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، کارخانه ذوبآهن سرمد، کارخانه کنسانتره بهاباد و کارخانههای تولید آهن اسفنجی اقلید اشاره کرد.
محمدرضا تابش رئیس هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو نیز در این مجمع با اشاره به کاهش سود چادرملو گفت: این موضوع به این دلیل است که سنگ آهن ما تمام شده است و پیش از این فکری برای تهیه سنگ آهن از منطقه خودمان صورت نگرفته است، به همین دلیل امروز باید از مناطق دوردست و با قیمتهای نامتعارف سنگ را تهیه کنیم که از نظر قیمتی به ضرر ماست.
وی ادامه داد: پیش از این طرحهایی نیز از سوی وزرا و نمایندگان به چادرملو تحمیل شده که اجرای آنها باعث ضرر و زیان شده است و مشکلاتی را برای ما پیش آورده که حتی مجبور میشویم برای پرداخت حقوق باید وام بگیریم.
در این مجمع صورتهای مالی سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۳ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به تصویب رسید. همچنین مبلغ ۳۵۰ میلیارد تومان برای مسئولیتهای اجتماعی چادرملو در نظر گرفته شد.
روزنامههای دنیای اقتصاد و جهان صنعت نیز بهعنوان روزنامه رسمی شرکت برای سال جاری انتخاب شدند.