بازگشت قدرتمند زغال‌سنگ به تولید برق آسیا

به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه» زغال‌سنگ بار دیگر به یکی از منابع اصلی تولید برق در آسیا تبدیل شده است؛ موضوعی که در پی کمبود عرضه گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و افزایش شدید قیمت آن، در بسیاری از اقتصادهای این منطقه شتاب گرفته است. کشورها در تلاش هستند تا پیامدهای ناشی از تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران و اختلال در بازار انرژی را مدیریت کنند.

زغال‌سنگ همچنان نقش کلیدی در تامین برق بسیاری از اقتصادهای آسیایی دارد؛ اقتصادهایی که بخش قابل توجهی از تولید برق خود را به این سوخت وابسته کرده‌اند. در شرایطی که عرضه گاز طبیعی به دلیل بسته شدن تنگه هرمز تحت فشار قرار گرفته و قیمت‌های ال‌ان‌جی به سطوح بسیار بالایی رسیده است، بسیاری از خریداران آسیایی توان تامین این سوخت را ندارند و به همین دلیل استفاده از زغال‌سنگ را افزایش داده‌اند.

در این میان، اقتصادهای توسعه‌یافته‌ای مانند ژاپن و کره جنوبی مصرف زغال‌سنگ در نیروگاه‌ها را افزایش داده‌اند. همزمان کشورهای در حال توسعه از جمله چین، هند، بنگلادش و بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا نیز به دلیل کمبود و افزایش قیمت گاز، بیش از گذشته به زغال‌سنگ متکی شده‌اند.

آنتونی کنوتسون، رئیس جهانی زغال‌سنگ در شرکت وود مکنزی، در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز اظهار کرد: کشورهای آسیایی برای جبران افزایش قیمت گاز و کاهش ریسک عرضه، تولید برق از زغال‌سنگ را افزایش داده‌اند.

با این حال، زغال‌سنگ نمی‌تواند به طور کامل جایگزین عرضه گاز از دست رفته شود، اما می‌تواند به‌عنوان یک سپر محافظ عمل کند و به اقتصادهای آسیایی کمک کند تا از بزرگ‌ترین اختلال عرضه در بازارهای انرژی عبور کنند.

در حال حاضر چین، هند، کره جنوبی، ژاپن و کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا از ذخایر زغال‌سنگی استفاده می‌کنند که طی سال‌های اخیر ایجاد کرده‌اند. در این کشورها، تاکید بر تنوع‌بخشی و امنیت انرژی بیش از اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مورد توجه قرار گرفته است. این رویکرد در شرایطی اتخاذ شده که قیمت‌های نقدی ال‌ان‌جی در آسیا ۷۰ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح خود در سه سال گذشته رسیده است؛ قیمتی که بسیاری از کشورهای آسیا و اقیانوسیه توان پرداخت آن را ندارند.

تحلیلگران شرکت وود مکنزی در هفته نخست جنگ اعلام کردند که کاهش فعلی عرضه گاز، به‌ویژه با اختلال در صادرات ال‌ان‌جی قطر، می‌تواند تا حدی با افزایش مصرف زغال‌سنگ جبران شود. بر این اساس، زغال‌سنگ می‌تواند سهم بیشتری از بازار تولید برق را در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، چین، هند و کشورهای جنوب شرقی آسیا به دست آورد.

افزون بر این، افزایش سهم انرژی‌های تجدیدپذیر و تمرکز بیشتر بر تولید گاز داخلی نیز می‌تواند بخشی از آثار کمبود عرضه گاز از خاورمیانه را کاهش دهد، اما طبق گزارش وود مکنزی این گزینه‌ها راه‌حل‌های فوری محسوب نمی‌شوند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در شرایط فعلی زغال‌سنگ همچنان سریع‌ترین گزینه برای جایگزینی گاز در تولید برق است. اگرچه قیمت زغال‌سنگ از زمان آغاز جنگ ۱۷ درصد افزایش یافته، اما این رشد در مقایسه با جهش ۷۰ درصدی قیمت‌های نقدی ال‌ان‌جی در آسیا بسیار کمتر بوده است.

منبع خبر: تیم تحریریه معدن‌نامه کد خبر: 252307
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «تیم تحریریه معدن‌نامه» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 252307 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس12 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس12 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد14 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن19 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن21 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن19 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن22 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس14 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس12 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم13 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم13 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان13 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان13 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان13 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان13 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار21 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار19 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن21 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن22 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار22 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار22 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن20 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن20 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار12 روز پیش
فارسیEnglish