آلومینیوماخبار ویژه

آلومینیوم سقف قیمت ۲۶ ماه اخیر را شکست

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، آلومینیوم از ماه مارس روند صعودی را در پیش گرفته بود، به طوری که در ۲۲ آوریل سال‌جاری به ۲ هزار و ۶۷۵ دلار به ازای هر تن رسید و بعد از آن در مسیر کاهش قیمت قرار گرفت، به طوری که در روز ۲۹ آوریل وارد کانال ۲‌هزار و ۵۵۷ دلار به ازای هر تن شد که البته این قیمت نیز بالاترین سطح قیمتی برای این فلز نقره‌ای طی دوسال گذشته به حساب می‌آید.

مس و آلومینیوم به عنوان پرمصرف‌ترین فلزات صنعتی در دنیا، طی چند هفته گذشته افزایش قابل‌توجهی داشتند. این اتفاق در حالی رخ داده که این افزایش قیمت با افت قابل‌توجه عرضه و افزایش تقاضای جهانی همراه بود. اعمال ممنوعیت غرب بر فلزات روسیه، امید به کاهش نرخ بهره آمریکا و تنوع‌بخشی به ذخایر بانک‌های مرکزی نیز باعث بهبود اوضاع شد.

معاملات آتی مس در بازار‌های اصلی چین به بالاترین میزان طی دوسال اخیر رسیده است، در حالی که در پلتفرم‌های آتی مانند LME و MCX در بالاترین حد دوسال گذشته معامله می‌شود  در حال حاضر در بازار‌های هند در سطح بی سابقه‌ای قرار دارد و از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۰‌درصد افزایش را به ثبت رسانده است. افزایش مجدد فعالیت‌های تولیدی در بزرگ‌ترین اقتصاد‌های جهان مانند ایالات‌متحده و چین موجب افزایش تقاضا برای فلزات صنعتی همچون آلومینیوم شده است. این در حالی است که فعالیت تولیدی ایالات‌متحده پس از ۱۶ ماه انقباض شاهد اولین رشد در ماه مارس بود. اعداد تولیدی در این کشور به طور شگفت‌انگیزی به ۵۰.۳ در برابر انتظار ۴۸.۴ در ماه گذشته افزایش یافته است.

تحریم‌ها بازار فلزات را تکان داد

داده‌های PMI تولیدی چین نیز روند مثبتی را نشان می‌دهد. اعداد PMI در این کشور در ماه مارس به ۵۱.۱ رسید که پنجمین ماه متوالی رشد اقتصادی در این کشور بود. چرخش فعالیت‌های تولیدی در مصرف‌کنندگان اصلی کالا در جهان نشان دهنده احیای تقاضا برای کالا‌های صنعتی، به ویژه مس و آلومینیوم است که پرمصرف‌ترین فلزات اساسی در سراسر جهان به حساب می‌آیند.

علاوه بر این، نگرانی‌هایی در خصوص تنگنا‌های عرضه وجود دارد. طی هفته‌های گذشته آمریکا و انگلیس تحریم‌های جدیدی را علیه فلزات روسیه از جمله مس، آلومینیوم و نیکل اعمال کردند که هدف از این کار، محدود کردن درآمد روسیه از صادرات فلزات در حمایت از عملیات نظامی این کشور در اوکراین بود. پس از تحریم‌های جدید فلزات روسیه، بورس فلزات لندن و بورس‌کالای شیکاگو اعلام کردند که دیگر آلومینیوم، مس و نیکل جدید تولیدشده توسط روسیه را معامله نمی‌کنند. این موضوع نگرانی‌هایی را در مورد عرضه به وجود آورده و فشار بیشتری به بازار‌های جهانی کالا‌ها افزوده است.

با این حال، تولید جهانی مس و آلومینیوم در سال‌های گذشته شاهد رشد ثابتی بوده است. افزایش قابل‌توجه تولید چین، بازیگر اصلی کالا، نیز در ماه مارس مشاهده شد که نوید خوبی برای بازار فلزات اساسی به حساب می‌آید. ازسرگیری تولید پس از تعطیلات سال نو چینی و بازگشت کارخانه‌های ذوب به فعالیت عادی به این افزایش تولید کمک کرد. همچنین تشدید تنش‌ها در خاورمیانه نیز ازجمله دلایل تاثیرگذار بر نوسان قیمت فلزات اساسی در بازار‌های جهانی است. حمله اخیر اسرائیل به خاک ایران نگرانی‌ها را در مورد مسیر‌های دریایی حیاتی در غرب آسیا افزایش داد و به افزایش قیمت کالا‌های صنعتی کمک کرد.

امید به کاهش نرخ بهره آمریکا دلیل دیگری برای افزایش قیمت فلزات اساسی است که کاهش نرخ‌ها می‌تواند وام گیری و هزینه کردن مصرف‌کنندگان و کسب‌وکار‌ها را تحریک کند که ممکن است رشد صنعتی و در نتیجه قیمت‌ها را افزایش دهد. تنوع دارایی بانک‌های مرکزی مختلف به قیمت کالا‌ها نیز کمک می‌کند. در دو سال گذشته، بانک‌های مرکزی در سراسر جهان تنوع دارایی‌های خود را به کالا‌ها افزایش داده و در نتیجه تقاضا را افزایش دادند.

 دنیای اقتصاد

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 76846
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 76846 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس2 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس2 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد4 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن9 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن11 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن9 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن12 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس4 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس2 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم3 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم3 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان3 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان3 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان3 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان3 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار11 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار9 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن11 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن12 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار12 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار12 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن10 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن10 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار2 روز پیش
فارسیEnglish