دستاوردهای چشمگیر فولاد مبارکه در واپسین روزهای سال
در واپسین روزهای سال ۱۴۰۳، گروه فولاد مبارکه با دستاوردهای چشمگیری همچون افزایش سرمایه، توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی و عبور از ظرفیت اسمی تولید در فولاد سنگان، گامهای بلندی در مسیر تحقق منافع ملی و شعار جهش تولید برداشته است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، در مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فولاد مبارکه که در ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۳ برگزار شد، با موافقت اکثریت سهامداران حقیقی و حقوقی، سرمایه این شرکت از ۱۰۸ هزار میلیارد تومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت؛ یعنی ۴۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۳۸.۸۹ درصد) افزایش سرمایه که از محل سود انباشته تأمین شد.
افزایش سرمایه به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان
این منابع برای تکمیل پروژه خط ورق رنگی شماره ۲، افزایش سرمایه در شرکتهای زیرمجموعه، خرید سهام، تأسیس شرکتهای سرمایهپذیر و تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت استفاده خواهد شد. مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در این مجمع اظهار داشت که هدف این شرکت در افق ۱۴۱۰، دستیابی به درآمد ۱۵ میلیارد دلاری است که ۸۰ درصد آن در حوزههای مرتبط با زنجیره فولاد و در خانواده فولاد مبارکه و ۲۰ درصد برای کسب سود بیشتر برنامهریزی شده است.
همچنین، این شرکت به دنبال قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت برتر فولادساز جهان تا سال ۱۴۱۰ است و برای این منظور، بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای تولید، بهویژه محصولات با ارزشافزوده بالا، توسعه متوازن زنجیره ارزش و زیرساختها، تمرکز بر صادرات و ارتقای رقابتپذیری در بازارهای جهانی را در دستور کار دارد.
تقویت مجموعه معدنی و عبور از ظرفیت اسمی تولید در فولاد سنگان
در ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۳، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه از خطوط تولید و طرحهای توسعه شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان بازدید کرد. در این بازدید، عبور از ظرفیت اسمی تولید سالانه ۵ میلیون تن گندله در فولاد سنگان محقق شد. مدیرعامل گروه فولاد مبارکه تأکید کرد که این شرکت آماده حمایت از پروژههای فولاد سنگان است و برنامه دارد مجموعه معدنی گروه را تقویت و ساختارمند کند. همچنین، حوزه اکتشافات جدید با جدیت دنبال میشود.
در شرکت اُپال نیز که در همین منطقه واقع شده چنین ظرفیتی وجود دارد و مجموعاً ظرفیت سالانه ۱۰ میلیون تن تولید کنسانتره و گندله در منطقه سنگان وجود دارد. همچنین سرمایهگذاری مشترک با مجموعه اُپال در زمینههای حملونقل و خرید ماشینآلات معدنی در دستور کار این شرکت قرار دارد.
توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی
در ۲۳ اسفندماه ۱۴۰۳، آخرین دستگاه از ۵۰ دستگاه لوکوموتیو باری MAP24 طی مراسمی در شرکت مهندسی و ساخت لوکوموتیو مپنا به فولاد مبارکه تحویل داده شد. با استفاده از این لوکوموتیوها، سالانه ۱۶۰ میلیون لیتر سوخت کمتر در سیستم حملونقل کشور مصرف میشود که علاوه بر توسعه زیرساختهای ریلی، اقدامی مهم در حوزه محیط زیست محسوب میشود. مدیرعامل گروه فولاد مبارکه با اشاره به نیاز این شرکت به سیستم پشتیبانی قوی در حوزههای مختلف، از همکاری با گروه مپنا در سه بخش، از جمله قرارداد ۷۵ میلیون یورویی برای نیروگاه حرارتی و قرارداد ۳۶۰ میلیون یورویی برای نیروگاه خورشیدی خبر داد که مجموعاً ۸۵۰ میلیون یورو ارزش دارد. وی همچنین بر ضرورت افزایش سهم حملونقل ریلی تأکید کرد و از برنامهریزی جدی برای سرمایهگذاری در این حوزه به منظور کاهش ترافیک و خطرات جادهای خبر داد.
زرندی همچنین به اهمیت تأمین انرژی برای تولید حداقل ۱۸ میلیون تن محصول فولادی اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به این هدف، نیازمند تأمین ۳۰ میلیون تن مواد اولیه هستیم. در حال حاضر، ۶۰ درصد از ۱۵ میلیون تن مواد ورودی به مجتمع فولاد مبارکه بهصورت ریلی حمل میشود. همچنین در سطح گروه فولاد مبارکه، ۲۵ میلیون تن جابهجایی بار داریم که ۵۰ درصد آن از طریق ریل انجام میشود.
محمد اولیاء، مدیرعامل گروه مپنا، در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری فولاد مبارکه با مجموعه مپنا، افزود: کارخانه لوکوموتیوسازی که امروز شاهد آن هستیم، با حمایت دکتر زرندی، از زمانی که مسئولیت استان البرز را بر عهده داشتند، راهاندازی شد. این کارخانه امروز با تولید محصولات متنوع و پیشرفته، تفاوت چشمگیری با گذشته دارد.
در حال حاضر، هلدینگ حمل و نقل ریلی فولاد مبارکه (توکاریل) با ۵۰۰۰ واگن و ۸۰ دستگاه لوکوموتیو، ۴۰ درصد بار معدنی و ۲۱ درصد بار ریلی کشور را جابهجا میکند.
این دستاوردها نشاندهنده عزم جدی گروه فولاد مبارکه در مسیر توسعه و تحقق اهداف ملی است.
معدن مدیا