تاثیر مصوبه لغو محدودیت های صادراتی بر بازار فولاد/ کنترل نقدینگی در بازار فولاد
شیوا نیک وظیفه – در حال حاضر بازار میلگرد در آرامش کامل است، با ورود به فصل سرما تقاضای میلگرد عملا رو به کاهش است اما بازار تیر آهن با توجه به سیاست عرضه کننده ها مسیر کاملا مخالف را طی می کند.
با توجه به حجم پولی که از بازار فولاد در حال خروج و نقد شدن است، تورم منفی در بازار فولاد ایجاد خواهد شد که قطعا به بازار های دیگر منتقل می شود و آنجا تورم شدیدی ایجاد خواهد کرد که تورم نزدیک ۵۰ درصدی مهرماه شاهد این ادعاست؛ در نهایت این حجم پول به بازارهایی که دچار حباب بزرگ مثبت هستند سرازیر میشود همچون بازار دارو و مواد اولیه صنایع دارویی، بازار مواد غذایی و برجهای بزرگ مسکونی و تجاری.
البته فروش اعتباری در حوزه شمش هم نسبت به ماههای قبل گسترش پیدا کرده که فعلا یکی از روش های کنترل نقدینگی در بازار فولاد است که کارخانجات و تجار، اعتباری خرید میکنند و نقدی می فروشند، بهعبارتی جمعآوری نقدینگی از کف بازار به نفع تولید کننده که البته یکی از دلایل گسترش رکود در بازار است. با وضعیت فعلی بازار فولاد به یک صرافی بزرگ برای تبدیل کردن ال سی و اعتبار به پول نقد مبدل شده است. به نظر می رسد مسیر بورس کالا و واقعیت موجود در کف بازار، کاملا از هم مجزا شده و حتی افزایش هفتگی نرخ های پایه هم موجب تحریک بازار نخواهد شد، اینکه با ورود به فصل سرما و کم مصرف سال افزایش فاصله بین نرخ های پایه بورسی و نرخ بازار موجب رسیدن بازار از نقطه واگرایی به نقطه همگرایی خواهد شد یا نه بستگی به عوامل متعدد داخلی و خارجی دارد.
مصوبه لغو محدودیت های صادراتی بر بازار فولاد
اخیرا هم اعلام شد شرکتهای تجاری مجاز به صادرات محصولات فولادی هستند و کلیه مکاتبات صورت گرفته پیرامون محدودیت صادرات محصولات معدنی کان لم یکن اعلام می گردد.
با توجه به مجاز شدن صادرات محصولات فولادی توسط شرکتهای تجاری توصیه می شود این شرکت ها در امر صادرات به دو نکته مهم توجه ویژه داشته باشند اول ثبت کلیه معاملات در سامانه تجارت و دوم توجه ویژه به مساله رفع تعهد ارزی.
تاثیر این مصوبه بر بازار از روند معاملات بورس کالا در کل زنجیره فولاد در هفته های پیش رو مشخص خواهد شد. تقاضای احتمالی بهتر و رقابت بیشتر در هفته های آینده در کل زنجیره، نشانگر تاثیر مثبت این مصوبه خواهد بود و تداوم وضع فعلی در بورس کالا، نشان از بی تاثیر بودن آن بر روند بازار خواهد داشت.
در کل در مورد تاثیر این مصوبه مولفه های بسیاری باید مورد بررسی قرار گیرد از جمله روند بازارهای جهانی، قدرت رقابت پذیری تجاری ایرانی، کیفیت محصولات صادراتی و از همه مهمتر مشکل بازگشت ارز و رفع تعهد ارزی.
.
.
.
.
،