طلای صدرتفتان تحولی در سرزمین معادن ایران
بدنبال سفر رئیس جمهور و هیات دولت در اولین روز آذر ماه 1403 به استان سیستان و بلوچستان و برگزاری نشست با فعالان استان، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی، منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان ضمن نام بردن از طلا، منیزیم و مس بعنوان مهمترین ذخایر معدنی در استان سیستان و بلوچستان خواستار تفویض اختیارات به سطوح استانی از رئیس جمهور شد و گفت: سیستان و بلوچستان رنگین کمان معدن و صنایع و سرزمین پهناوری است که با دارا بودن تمامی ظرفیتها میتواند محرک بخشهای مختلف اقتصادی باشد.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، بیجار ارزش افزوده پایین در استان را ناشی از کمبود سرمایهگذاری در منطقه دانست و تاکید کرد که کاهش نرخ تسهیلات سرمایهگذاری، تخصیص برخی منابع بانکی به سرمایهگذاران، معافیتهای مالیاتی ویژه استان و اختصاص درآمد مالیاتهای شرکتهای بزرگ به خود استان، از جمله مواردی است که میتواند به افزایش سرمایهگذاری در استان کمک کند.
وی در تاکید بر تسریع و تسهیل بهرهبرداری از طرحهای در حال اجرا در استان، به کارخانه استحصال طلای تفتان اشاره کرد و راهاندازی و بهرهبرداری پایدار از پروژههای بزرگ مقیاس را یکی از راههای جبران بیکاری و عقب ماندگیهای اقتصادی در منطقه دانست.
کارخانه استحصال طلای صدرتفتان، که پس از صدور جواز احداث در سال ۱۴۰۱ در کمتر از دو سال به بهرهبرداری رسید، امروز به محلی برای رشد و شکوفایی جوانان بومی منطقه تبدیل شده است. این جوانان پس از گزینش از طریق آزمون استخدامی و طی چندین ماه آموزش تخصصی تئوری و عملی، اکنون در این کارخانه مشغول به کار هستند.
این کارخانه با سرمایهگذاری 55 میلیون دلاری هلدینگ صدرتامین در فاز اول خود با هدف تولید سالانه ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا فعالیت مستمر خود را آغاز کرده است و در فاز دوم توسعه، ظرفیت تولید این کارخانه به یک تن شمش طلا در سال افزایش خواهد یافت.
فعالیت پایدار این مجموعه علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم و بهبود کیفیت زندگی خانوادههای بومی، موجب پویایی اقتصادی، توسعه پایدار و رونق اقتصادی در استان خواهد شد.