دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان مطرح کرد:
بحران انرژی و تأثیر آن بر تولید سیمان در کشور
نشست خبری انجمن سیمان به منظور بررسی چالشهای ناشی از محدودیتهای سوخت در این صنعت برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در این نشست به تأثیرات جدی محدودیت انرژی بر هزینههای تولید در صنعت سیمان اشاره کرد.
علی اکبر الوندیان اظهار داشت: صنعت سیمان بهدلیل وابستگی بالای خود به انرژی، بهویژه در زمینه سوخت، برق و گاز، با بحرانهای جدی مواجه است.
وی افزود: در ششماهه نخست سال جاری، محدودیت برق به کاهش تولید منجر شد و تولید این صنعت از بیش از ۵ میلیون تن در سال گذشته به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در خردادماه کاهش یافت.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: از ۱۵ مهرماه، محدودیت گاز برای صنعت سیمان آغاز شد و در حال حاضر به ۸۰ درصد رسیده است. با شروع محدودیت با توجه به دوگانهسوز بودن صنعت سیمان میتوان از سوخت مازوت استفاده کرد اما متاسفانه در سالجاری با محدودیت و تامین مازوت مواجه هستیم.
الوندیان تأکید کرد که صنعت سیمان به استفاده از مازوت تمایل ندارد، زیرا حمل آن به صرفه نیست و هزینههای بالایی به تولیدکنندگان تحمیل میکند.
وی همچنین به مشکلات تولیدکنندگان در تأمین سوخت مازوت به دلیل پراکندگی جغرافیایی کارخانهها اشاره کرد و خاطرنشان کرد که ۴۶۰ میلیون تن ذخیره سوخت در حال حاضر، تنها کفاف یک ماه را میدهد و این موضوع میتواند تولید سیمان را در ماههای آینده تهدید کند.
الوندیان در ادامه به تأثیر این بحران بر قیمت سیمان و مصرف عمومی اشاره کرد و بر لزوم تأمین انرژی پایدار تأکید کرد.
وی بیان کرد که باید از هر گونه چالش که تولید را تهدید میکند جلوگیری شود.
در این نشست، همچنین به اهمیت تولید سیمانهای نوین و آمیخته و ضرورت استفاده از انرژی های تجدیدپذیر اشاره شد.
الوندیان بر لزوم ارائه مشوقهای سرمایهگذاری در این حوزه تأکید کرد و گفت: «صنعت سیمان باید به سمت تولید محصولات با مصرف انرژی کمتر و دوام بالاتر حرکت کند.»
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان درخصوص تولید و صادرات این صنعت گفت: سال گذشته ۷۶ میلیون تن کلینکر تولید شد که از این مقدار ۱۳ میلیون تن به صادرات و ۶۳ میلیون تن به مصرف داخلی اختصاص یافت.
وی ادامه داد: در هفت ماهه گذشته، تولید کلینکر به ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید، اما امسال این رقم به ۴۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن کاهش یافته که حدود هفت درصد افت را نشان میدهد. همچنین، تولید سیمان در همین مدت از ۴۲ میلیون تن به ۴۱.۳ میلیون تن کاهش یافته که معادل یک درصد است. این در حالی است که ذخایر کلینکر توانستهاند بخشی از این محدودیتها را جبران کنند.