مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز مطرح کرد: به دنبال بازار صادراتی باشیم
شیوا نیک وظیفه – به گفته مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز ایجاد توازن باید همراه با ایجاد انگیزه باشد و متاسفانه در ابتدای زنجیره فولاد هیچ انگیزهای برای سرمایهگذاران وجود ندارد.
محسن مصطفیپور عنوان کرد: نداشتن یک برنامهریزی دقیق منجر شده صنعت فولاد شرایط خوبی نداشته باشد.
وی اشاره کرد: در حال حاضر در حوزه بازار، چه بازار داخل و چه بازار خارج میزان تولید و مصرف باهم همگون نیست به همین خاطر باید به دنبال بازار صادراتی باشیم.
وی تأکید کرد: در این حوزه با ابلاغ دستورالعملهای متعدد و عوارض هیچ خروجی خوبی نداشتیم و بازار صادراتی را از دست دادیم.
به گفته مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز ایجاد توازن باید همراه با ایجاد انگیزه باشد و متأسفانه در ابتدای زنجیره فولاد هیچ انگیزهای برای سرمایهگذاران وجود ندارد.
وی با اشاره به سخنان معاونت معدنی وزارت صمت گفت: احیای ستاد فولاد یکی از موضوعاتی است که باید در دستور کار قرار بگیرد تا بتوانیم شاهد نتایج خوبی در صنعت فولاد کشور باشیم.
مدیرعامل فولاد غدیر نی ریز با انتقاد از وضع عوارض بر صادرات محصولات فولادی ازجمله آهن اسفنجی گفت: زمانی که در کشور توازن عرضه و تقاضا نیست بازار این محصول باید به نحوی مدیریت شود؛ اما ایجاد مقرراتی که فاقد نگاه کارشناسی است سبب ایجاد مشکلات جدید میشود. در حال حاضر، وضع عوارض صادراتی بهصرف انتشار بخشنامه توسط یک شخص، رویهای ناصواب است؛ آنهم در شرایطی که امکان تغییر در آن نباشد.
محسن مصطفیپور تعیین میزان این عوارض را نیز فاقد توجیه منطقی ارزیابی و تصریح کرد: اگر مبنای اعمال عوارض جلوگیری از خام فروشی است، چرا برای گندله که در چرخه قبل از فولاد قرار دارد این عوارض به میزان ۲ درصد و برای فولاد ۵ درصد است؟ زمانی گفته میشد که باید به نیاز داخل پاسخ داده شود؛ اما مکانیزم بورس کالا و میزان نیاز تولیدکنندگان فولاد مشخص است و مسئله مازاد یک واقعیت است.
لازم به ذکر است ازآنجاییکه مجتمع فولاد غدیر نیریز تکمیل زنجیره ارزش را بهعنوان استراتژی توسعه در اولویت قرار داده است، طرحها و پروژههای متعددی را در دستور کار دارد که سرمایهگذاری برای پیشرفت این پروژهها بهصورت هدفمند و برنامهریزیشده انجام میشود. مجتمع فولاد غدیر نیریز توسعه همهجانبه را در اولویت قرار داده است و متناسب با پروژههای فولادسازی و گندلهسازی، پروژههای جانبی دیگری را نیز در دستور کار دارد. افزایش ظرفیت تولید، ورود به بازارهای جدید، توسعهی فعالیتهای صادراتی، استفاده از جدیدترین فنّاوریهای روز دنیا و ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان از برنامههای آتی این شرکت است.
همچنین درآمدهای عملیاتی مجتمع فولاد غدیر نیریز در سال مالی منتهی به پایان شهریور ۱۴۰۲ ، نسبت به دوره مشابه قبل افزایشی ۳۱ درصدی داشته است. با افزایش درآمد عملیاتی ۳۱ درصدی، سود خالص مجتمع فولاد غدیر نیریز طی سال مالی مختوم به پایان شهریور ۱۴۰۲ نسبت به دوره مشابه قبل به عددی بالغبر ۳۵۳۳ میلیارد تومان رسیده است. مهمترین برنامه سال جاری این مجموعه پس از بهرهبرداری و تولید مستمر کارخانه فولادسازی و تسریع در پروژههای توسعهای شرکت ورود به بازار بورس است و بهزودی جلسه پذیرش مجتمع فولاد غدیر نی ریز در فرا بورس برگزار خواهد شد .