تثبیت رتبه ایران در جایگاه دهم تولید فولاد جهان با همت فولاد مبارکه
میزان تولید فولاد خام گروه فولاد مبارکه که شامل فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا است در سال ۲۰۲۳ میلادی در بازه زمانی ۱۱ دیماه ۱۴۰۱ تا ۱۰ دیماه ۱۴۰۲ به میزان ۱۰ میلیون و ۳۳۱ هزار تن فولاد خام بوده و توانسته علیرغم همه محدودیتها و چالشها همچنان سهم ۳۳.۲ درصدی از کل تولید فولاد خام را به خود اختصاص دهد.
این در حالی است که محدودیتهای برق در تابستان و کاهش میزان تخصیص گاز در زمستان نتوانسته تولید در گروه فولاد مبارکه را تحت تأثیر قرار دهد؛ تا جایی که این مجموعه با حفظ سهم ۳۳.۲ درصدی در تولید فولاد کشور، رتبه تولید فولاد ایران در جایگاه دهم جهان را تثبیت کرده و با عملکرد خود سبب دستیابی به جایگاه هشتم جهانی در ماه دسامبر سال ۲۰۲۳ میلادی شده است. به تفضیل تولیدات فولاد خام فولادمبارکه در سال ۲۰۲۳ میلادی با رشد ۰.۷ درصدی به ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار تن، در مجتمع فولاد سبا به یکمیلیون و ۵۰۵ هزار تن و در فولاد هرمزگان نیز به یکمیلیون و ۴۹۹ هزار تن رسیده است؛ در همین مدت مشابه در سال قبل مجموع میزان تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه طی سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۰ میلیون و ۳۱۹ هزار تن بوده است.
در آخرین ماه میلادی سال ۲۰۲۳ در تاریخ ۱۰ آذر تا ۱۰ دیماه سال جاری، رتبه ایران با تولید ۲.۹ میلیون تن فولاد خام به جایگاه هشتم صعود کرده که سهم گروه فولاد مبارکه از این میزان تولید در این ماه معادل۹۵۴ هزار و ۴۰۰ تن بود. همچنین تولید آهن اسفنجی فولاد مبارکه از ابتدای سال جاری تا پایان دیماه موفق به تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه شده و معادل ۶ میلیون و ۱۶۳ هزار تن بود، این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳.۶ درصدی داشته است.
بیشترین میزان تولید آهن اسفنجی شرکت در این بازه زمانی مربوط به ابتدای سال جاری تا آذرماه پیش از محدودیت گاز در مدولهای احیا مستقیم بوده است. در همین زمان میزان تولید تختال، کلاف گرم و محصولات سرد فولاد مبارکه به تفضیل برای تولید تختال طی دهماهه سال جاری به میزان ۶ میلیون و ۵۲۶ هزار تن و تحقق ۱۰۷ درصدی برنامه با رشد ۳.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده و تولید کلاف گرم در همین بازه زمانی به میزان ۴ میلیون و ۳۹۵ هزار تن با تحقق ۱۰۳ درصدی برنامه و رشد ۱.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ بوده است. تولید محصولات سرد فولادمبارکه نیز با تحقق ۱۰۳ درصدی برنامه در دهماهه سال جاری به یکمیلیون و ۲۹۷ هزار تن رسیده است. تولید فولاد خام و آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه نیز در مجتمع فولاد سبا و فولاد هرمزگان به ۹ میلیون و ۲۰ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱.۹ درصدی داشته است.
میزان تولید آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه شامل شرکت فولاد مبارکه، مجتمع فولاد سبا، شرکت فولاد سفیددشت چهارمحالوبختیاری و فولاد هرمزگان نیز ۹ میلیون و ۴۲۵ هزار تن بوده که رشد ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد، همچنین تولید کلاف گرم در گروه فولاد مبارکه شامل شرکت فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا طی دهماهه سال جاری به ۵ میلیون و ۶۴۲ هزار تن رسیده که در این بخش نیز رشد ۱.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ایجاد شده است.
افزایش ۳۵ درصدی سرمایه فولاد مبارکه از محل سود انباشته
افزایش سرمایه ۲۸۰ هزار میلیارد ریالی شرکت فولاد مبارکه از محل سود انباشته در مجمع بهطور فوقالعاده این شرکت تصویب شد. در مجمع عمومی فوقالعاده فولاد مبارکه، افزایش سرمایه ۲۸۰ هزار میلیارد ریالی معادل ۳۵ درصد از محل سود انباشته به منظور تامین مالی پروژه احداث خط نورد گرم شماره ۲، جبران مخارج سرمایهای انجامشده بابت تکمیل پروژههای در جریان ساخت، جبران مخارج انجامشده مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و جبران مخارج در حال انجام مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر با اکثریت آرای سهامداران به تصویب رسید.
موفقیت مبارکه در ارزآوری
صادرات فولاد مبارکه با هدف ارزآوری در جهت نیازهای جاری ارزی این مجموعه و همچنین تأمین بخشی از این ارز برای طرحهای توسعه است. در سال جاری این هدفگذاری انجام گرفته و اقدامات لازم طبق برنامه از پیش تعیینشده برای رسیدن به اهداف صادراتی و تحقق ارزآوری بوده و تا انتهای سال جاری نیز همچنان تداوم مییابد تا افزایش تناژ صادراتی شرکت نسبت به سالهای گذشته را شاهد باشد، همچنین فولاد مبارکه در دیماه امسال موفق به ثبت بیشترین میزان صادرات از نظر ارزش در بین شرکتهای بازار سرمایه شده و ۱۵۴ هزار تن انواع محصولات فولادی به ارزش حدود ۷۵ میلیون دلار را به بازارهای مختلف ازجمله بازار کشورهای جنوب شرق آسیا، اروپا و خاورمیانه صادر کرده است.
مشارکت ۴۱.۵ درصدی فولاد مبارکه در افزایش سرمایه شرکت تامین آب صفه اصفهان
شرکت تأمین آب صفه اصفهان برای تکمیل طرح انتقال آب از دریای عمان به فلات مرکزی، سرمایه خود را از مبلغ ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طی دو مرحله از محل آورده نقدی و غیرنقدی سهامداران افزایش داده که شرکت فولاد مبارکه به میزان ۴۰ هزار و ۴۱۸ میلیارد ریال و معادل ۴۱.۵۶ درصد در این افزایش سرمایه مشارکت داشته است.
مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست در مبارکه
فولادمبارکه در مجمع عمومی فوقالعاده این شرکت بودجه مسئولیت اجتماعی را با موافقت اکثریت آرای سهامداران به میزان ۲۲ درصد افزایش داد.
چنانچه گزارش سالهای گذشته فولاد مبارکه در حوزه مسئولیت اجتماعی رصد شود، بیش از هر چیزی توزیع بستههای حمایتی و کمک در بحرانها و محرومیتزدایی قابل رویت است اما فولادمبارکه در این دوره جریانسازی کرده و توانمندسازی و جلب مشارکت همه ذینفعان را در دستور کار قرار داده است. برای مثال در یک منطقه که سند پیشرفت بر اساس کشاورزی داشته، با توجه به آموزشهای ارائه شده و توزیع بذر اصلاح شده افزایش ۱۰ درصدی راندمان کشاورزی در منطقه ایجاد شده است. آموزش حدود ۲۶۰ نفر از زنان یکی از روستاهای شرق اصفهان در خصوص بافت فرش و در اختیار قراردادن مواد اولیه و تجهیزات برای آنها و خرید تضمینی تولیدات آنها، از دیگر اقدامات است و هدف افزایش درآمد مردم و خارج شدن آنها از محرومیت به شیوه توانمندسازی بوده است. فعالسازی هنرستانهای منطقهای و تجهیز آنها، تجهیز بیمارستانهای مناطق محروم، کمک به تهیه جهیزیه، کمک به تکمیل مسکن محرومان، ساخت ورزشگاه و مراکز فرهنگی در مناطق محروم با همکاری بهزیستی، کمیته امداد و گروههای جهادی از دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه است، اینها اقداماتی است که پیشنهاد شده در سطح ملی به عنوان الگو معرفی شود.
همچنین برنامههاى زيادى در فولاد مباركه براى كاهش مصرف آب، حفظ محيط زيست و كاهش مصارف انرژى تدوين شده و بسيارى از آنها عملياتى شده است تا در اين زمينه نيز مسئوليتهاى اجتماعى خود را به خوبى ايفا نماید؛ فولاد مبارکه امروز به عنوان صنعت سبز در کشور معرفی شده و طی سالهای گذشته چندین بار در حوزههای مسئولیت اجتماعی و محیط زیست جوایز زیادی را کسب کرده است.
در حال حاضر یکی از راهبردهای پنجگانه مدیریت فعلی شرکت فولاد مبارکه که بر آن تأکید میشود، حرکت در مسیر فولاد سبز است. این شرکت در راستای رسیدن به صنعت سبز و به حداقل رساندن ردپای محیط زیستی خود اقدامات و برنامههای فراوانی در حال اجرا دارد. احداث نیروگاه راندمان بالای ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی در فولاد مبارکه، احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات در شرق استان اصفهان (کوهپایه)، برنامهریزی برای نصب و بهرهبرداری از نیروگاه بادی ۲۰۰ مگاواتی در شرق کشور، راهاندازی بزرگترین غبارگیرهای کشور و منطقه با ظرفیت ۶ میلیون مترمکعب در ساعت در ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم با هدف حذف انتشار غبار از سقف ناحیه مذکور، تدوین برنامه جامع محیط زیست با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان و با هدف کاهش اثرات و ردپای محیط زیستی شرکت، توسعه و پیادهسازی سند پایداری و چشمانداز پنجساله محیط زیست شرکت با هدف کاهش برداشت از منابع، کاهش مصرف انرژی، کاهش انتشار آلایندهها و کاهش انتشار کربن و بهبود راندمان مواد مصرفشده، همکاری مؤثر در انتقال آب تصفیهشده از دریای عمان به فولاد مبارکه با هدف کاهش و به صفر رساندن برداشت آب خام از زایندهرود از جمله این برنامهها است.