اخبار ویژهصنایع معدنیفولاد

دست‌یابی به بیشترین میزان بهره‌وری انرژی در مجتمع فولاد سبا

به گزارش پایگاه خبری معدن‌نامه، داریوش دریابار، مدیر انرژی و سیالات مجتمع فولاد سبا، با اشاره به افزایش بهره‌وری مصرف انرژی در این مجتمع اظهار کرد: با توجه به محدود بودن منابع انرژی در سطح جهان، مصرف انرژی در صنعت فولاد که یکی از اصلی‌ترین صنایع به حساب می‌آید، همواره مورد توجه بوده و به کمک شاخص شدت مصرف انرژی، عملکرد این صنعت در زمینه بهره‌وری انرژی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. اهمیت این شاخص تا این حد است که در اغلب کشورهای صنعتی استانداردهای ملی و یا بین‌المللی در این خصوص تدوین شده است.

وی افزود: در کشور ما نیز استاندارد ملی شماره INSO9653 با عنوان «معیارهای مصرف انرژی در فرایندهای تولید آهن و فولاد» تدوین و ابلاغ شده است. به همین منظور و در راستای افزایش بهره‌وری مصرف انرژی، کاهش هزینه‌ها و ارتقای سودآوری، پیرو خط‌مشی سازمان مبنی بر «استفاده بهینه از منابع طبیعی و انرژی» با حمایت مدیریت ارشد مجتمع فولاد سبا و تلاش مجدانه کارکنان قسمت‌های مختلف، فعالیت‌های چشمگیری در زمینه افزایش بهره‌وری انرژی برنامه‌ریزی و اجرا گردیده است.

کاهش 13 و 10 درصدی مصرف انرژی در واحدهای احیا مستقیم و فولادسازی
علیرضا ناظریان، رئیس دفتر فنی انرژی سیالات سبا نیز افزود: در واحد احیا مستقیم فولاد سبا پس از بررسی راهکارهای مختلف و برگزاری جلسات متعدد کارگروه انرژی، با افزایش میزان تولید روزانه و ماهانه، کاهش هدررفت و پایش مستمر فرایند، در 6 ماه نخست سال 1401، شدت مصرف انرژی الکتریکی به 115 کیلووات ساعت به ازای هر تن آهن اسفنجی رسید که کاهش مناسبی در حدود 13 درصد نسبت به سال گذشته داشت. این رقم علاوه بر اینکه نشان‌دهنده رعایت استاندارد ملی ایران است، کمترین میزان از زمان راه‌اندازی این واحد به شمار می‌آید.

همچنین در واحد فولادسازی و ریخته‌گری سبا، شدت مصرف برق به‌عنوان اصلی‌ترین منبع انرژی در 6 ماه نخست سال به 697 کیلووات ساعت بر تن مذاب رسید که حدود 10 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و کمترین میزان در 5 سال گذشته است.

به گفته رئیس دفتر فنی انرژی و سیالات مجتمع فولاد سبا، این دستاورد از این جهت مهم است که کاهش شدت مصارف انرژی خطوط تولیدی منجر به کاهش هزینه‌های تولید و افزایش سودآوری شرکت می‌شود و علاوه بر آن، در استفاده بهینه از منابع طبیعی، کاهش آلودگی و حفاظت از محیط زیست نیز تأثیر بسزایی دارد.

کاهش مصرف انرژی کوره‌های قوس الکتریکی با تغییر گرید از کم‌کربن به متوسط‌کربن
علی زاهدی‌منفرد، مهندس فرایند مجتمع فولاد سبا نیز گفت: با تلاش و زحمت کارکنان مجتمع فولاد سبا و یاری خداوند، شاهد کاهش مصرف انرژی کوره‌های قوس الکتریکی این مجتمع با تغییر گرید از کم‌کربن به متوسط‌کربن بودیم. علاوه بر این، افزایش کیفیت آهن اسفنجی در تأمین کربن شارژ در اثر افزایش کربن اکسس تا مرز 1.7 درصد، تأمین آهن اسفنجی تا مرز 97 درصد کل شارژ کوره‌ها، اجرای پروژه‌های مربوط به کنترل و تولید هوشمند سرباره و افزایش کیفیت سرباره پفکی و شارژ اتومات آهن اسفنجی و کنترل فرایند اپراتوری موجب کاهش مصرف انرژی و افزایش تولید شده است که در این بین، تقویت روحیه کار گروهی و حمایت مدیریت مجتمع، همراه با کاهش توقفات پایین‌دستی و توقفات اضطراری نسوز از نکات قابل‌توجه این اقدام مشترک است.

بنابر این گزارش، سعید مرادی خیرآبادی، مهندس فرایند مجتمع فولاد سبا افزود: در واحد احیا مستقیم فولاد سبا که تولید آهن اسفنجی را بر عهده دارد، پس از بررسی راهکارهای مختلف و برگزاری جلسات متعدد کارگروه انرژی، افزایش میزان تولید روزانه و ماهانه، کاهش هدررفت و پایش مستمر فرایند، تنظیم بار کمپرسورهای احیا مستقیم وست پوینت‌های آن‌ها و اجرای پروژه انتقال و نمایش اطلاعات مربوط به تجهیزات پرمصرف انرژی در HMI، در شش ماه نخست سال 1401، شدت مصرف انرژی الکتریکی به مقدار 115 کیلووات ساعت به ازای هر تن آهن اسفنجی رسید که در حدود 13 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و علاوه بر رعایت استاندارد ملی ایران، کمترین میزان از زمان راه‌اندازی این واحد است.

.

.

.

.

.

.

.

.

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 41887
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 41887 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس11 ساعت پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس11 ساعت پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد2 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن7 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن9 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن7 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن10 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس2 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس11 ساعت پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم18 ساعت پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم18 ساعت پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان18 ساعت پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان19 ساعت پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان19 ساعت پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان18 ساعت پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار9 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار7 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن9 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن9 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار10 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار9 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن8 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن8 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار11 ساعت پیش
فارسیEnglish