قیمت سنگ آهن شتاب گرفت

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، پس از بیش از سه ماه آرامش، بازار جهانی سنگ آهن در ماه ژوئیه با اطمینان وارد مسیر رشد شد. قرارداد‌های آتی سپتامبر در بورس دالیان نسبت به ابتدای ماه ۱۳.۲ درصد رشد کردند و از ۱۱۲ دلار به ازای هر تن عبور نمودند، در حالی که قرارداد‌های آگوست در بورس سنگاپور نیز ۱۰.۶ درصد افزایش یافته و تقریباً به ۱۰۳ دلار به ازای هر تن رسیدند. در پایان هفته ۱۸ تا ۲۵ ژوئیه، این افزایش به‌ترتیب ۲.۴ و ۲.۳ درصد بود. مهم‌ترین عوامل رشد، انتظارات از محرک‌های دولتی در چین و اعلام پروژه‌های بزرگ زیرساختی بودند.

در تاریخ ۱۸ ژوئیه، بازار با موجی از احتیاط مواجه شد؛ چراکه وزارت صنعت چین اعلام کرد قصد دارد برخی از صنایع کلیدی از جمله فولادسازی را اصلاح کند و بر کاهش ظرفیت‌های فرسوده تمرکز نماید. این خبر باعث شد اصلاح کوتاه‌مدتی در بازار معاملات لحظه‌ای و آتی رخ دهد. با این حال، حتی با وجود چنین اظهارنظرهایی، بازار سنگ آهن همچنان تحت حمایت عوامل بنیادی از جمله نرخ بالای بهره‌برداری کوره‌های بلند و موجودی پایین بنادر باقی ماند.

محرک کلیدی بازار، اعلام نخست‌وزیر چین مبنی بر آغاز پروژه عظیم ساخت مجموعه‌ای از نیروگاه‌های برق‌ آبی در رود یارلونگ تسانگپو با ظرفیت کل ۶۰ میلیون کیلووات بود. این پروژه شامل سرمایه‌گذاری بیش از ۱.۲ تریلیون یوان و تأسیس یک شرکت دولتی جدید برای اجرای آن است. بخش زیرساخت به سرعت با موجی از خوش‌بینی واکنش نشان داد که این احساسات به بازار سنگ آهن هم منتقل شد؛ به‌طوری که در روز‌های ۲۱ و ۲۲ ژوئیه، قیمت‌ها ۳ تا ۴ دلار بر هر تن افزایش یافت و حجم معاملات لحظه‌ای به صد‌ها هزار تن رسید.

از ۲۳ ژوئیه، بازار به‌تدریج شروع به ارزیابی رشد سریع اخیر کرد. اظهارنظر‌های تحلیل‌گران درباره ممکن بودن وجود مؤلفه‌های سفته‌بازی در قیمت‌ها و همچنین تردید درباره اجرای عملی اصلاحات صنعت فولاد، باعث اصلاح جزئی بازار شد. با این وجود، شاخص‌های تولید همچنان مثبت باقی ماندند: انجمن آهن و فولاد چین (CISA) رشد تولید فولاد و چدن در اواسط ژوئیه و همچنین کاهش ذخایر میلگرد را ثبت کرد که نشان‌دهنده احیای تقاضای نهایی است.

بازار سنگ آهن همچنان میان بازیابی بنیادی قوی و عدم قطعیت سیاسی در نوسان است. معامله‌گران در آستانه نشست دفتر سیاسی چین با احتیاط رفتار می‌کنند و در حال برداشت سود و ارزیابی مجدد ریسک‌ها هستند. بااینحال، تولید بالای فولاد و آغاز واقعی پروژه‌های بزرگ زیرساختی، زمینه را برای ادامه رشد قیمت‌ها در ماه اوت فراهم کرده است.

در کوتاه مدت، همه‌چیز به میزان جاه‌طلبی ابتکارات جدید دولت بستگی خواهد داشت. اگر چین مسیر تحریک زیرساخت‌ها را تأیید کند، سنگ آهن دلایل کافی برای ماندن بالای ۱۰۰ دلار به ازای هر تن را خواهد داشت.

مؤسسه Moody’s انتظار دارد قیمت سنگ آهن طی ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده در بازه ۸۰ تا ۱۰۰ دلار به ازای هر تن باقی بماند. این پیش‌بینی به دلیل تقاضای ضعیف چین و عرضه بالای بازار جهانی مطرح شده است.

تحلیل‌گران BMI Country Risk و Industry Research نظر مشابهی دارند. آنها میانگین قیمت سالانه برای ۲۰۲۵ را ۱۰۰ دلار برای هر تن پیش‌بینی کرده‌اند، گرچه فشار ناشی از ضعف تقاضا را نیز تصدیق می‌کنند.

 ایراسین

منبع خبر: تیم تحریریه معدن‌نامه کد خبر: 239079
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «تیم تحریریه معدن‌نامه» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 239079 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس9 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس9 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد11 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن16 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن18 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن16 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن19 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس11 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس9 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم9 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم9 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان9 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان9 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان9 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان9 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار18 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار16 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن18 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن18 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار19 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار18 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن17 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن17 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار9 روز پیش
فارسیEnglish