بازار در انتظار تصمیمات جدید وزارت صمت/ روند نزولی قیمت در هفته ای که گذشت
شیوا نیک وظیفه- هفته گذشته شاهد روند نزولی شمش بودیم که تقاضای بسته شده میلگرد علت اصلی آن بود البته رفع مشکل برق ذهنیت افزایش عرضه را تقویت کرده و این موضوع نیز بی تاثیر نبوده است.
آهن اسفنجی هم از شرایط اخیر بی نصیب نمانده و قیمت آن بدون هیچ محدودیتی در عرضه کالا به 8 هزار و 400 تومان پایه رسید. اخبار در هدایت نقدینگی تاثیر داشته و برنامه ارائه شده اخیر توسط وزیر صمت و مذاکرات برجام سبب حفظ نقدینگی شده که سرمایه ها به سمت ارز مجازی و … می رود و در نهایت بازار فولاد کوچکتر می شود. وضعیت در بازار میلگرد به مراتب بدتر بود و ریزش 2 هزار تومانی قیمت را ایجاد کرد البته این شرایط نمی تواند پایدار باشد چراکه تعطیلی کارخانه ها و کمبود عرضه را سبب خواهد شد به همین خاطر وضعیت تقاضای بازار تغییر خواهد کرد. روز سه شنبه هفته گذشته در مجموع 169 هزار تن شمش بیلت و تختال فولاد عرضه شد که بخاطر نبود تقاضا در همان نرخ پایه ، تنها 13 هزار تن معامله شد البته اگر جلوی التهابات بازار گرفته شود و تقاضای کاذب و تقاضای سوداگرانه حذف گردد، شرکتها هم می توانند با افزایش صادرات به ارزآوری کمک کنند. روز چهار شنبه هفته گذشته نیز 231.000 تن انواع میلگرد و تیرآهن در بورس کالا با نرخ پایه 14 هزار و 500 تومان عرضه شد که فقط 5.000 تن معامله شد. با این اعداد و ارقام عرضه و تقاضا به نظر میرسد برنامه دولت جدید مدیریت عرضه ها و افزایش ورود شرکتها به بورس کالا و افزایش عرضه ها برای کاستن از التهابات قیمتی است .هرچند که قیمتها در بورس کالا مشخص می شود اما با ابزار متفاوت و همچنین تغییر ساز و کار و در نهایت ورود همه شرکتهای تولید کننده کل زنجیره فولاد به بورس کالا، حجم عرضه ها افزایش چشم گیری خواهد داشت که از التهاب قیمتها می کاهد. هرچند که هفته گذشته بازار فولاد برای همه اقلام راکد بود و همین امر باعث روند نزولی قیمت ها شد. با توجه به اینکه هنوز برنامه وزارت صمت به صورت کامل مشخص نشده، همه در حالت انتظار هستند. در شرایط فعلی به علت افت تولید محصول ، تقاضای فولاد میانی هم کاهش یافته در نتیجه تولید شمش هم با کاهش روبرو شده است. بازگشت شرایط به تعادل حداقل سه هفته زمان می برد که همراه با فشار شدید نقدینگی برای تولید کننده خواهد بود. راه حل برون رفت از این شرایط تنها بیان شفاف سیاست های دولت است . به نظر میرسد با این شرایط و با توجه به حباب مثبت بورس نسبت به بازار، باید منتظر تغییر در فرمول قیمت گذاری و واقعی شدن نرخ های پایه در بورس کالا در هفته های پیش رو باشیم. با این اوصاف به نظر می رسد در ماههای پیش رو بازار فولاد وابستگی کمتری نسبت به بازار ارز خواهد داشت.
حالا روند بازار در روزها و ماههای پیش رو به سه فاکتور بستگی دارد که در ابتدا اطمینان از نوع فرمول قیمت گذاری به معنای ثبات فرمول فعلی یا تغییر در ضرایب است و در ادامه کشف نرخ های پایه و حجم معاملات انجام شده طی حداقل سه هفته متوالی که به نظر می رسد در هفته اخیر و حتی هفته آینده هم اگر نرخ های پایه با نرخ بازار هماهنگی نداشته باشد خریداران حاضر به ورود به معاملات نخواهند شد. در آخر نیز کشف نرخ پایه آهن اسفنجی در اوائل مهرماه، در مجموع به انضمام دو مورد قبلی می توانند بازار را مشخص کنند.
.
.
.
.
.
.