اخبار ویژهمعدن

۴ چالش سنگ آهنی‌ها در ۱۴۰۳

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه،  مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین چالش‏‌های معدن‏‌کاری در حوزه سنگ آهن چه بودند، بیان کرد: حوزه سنگ آهن در سال ۱۴۰۲ با چالش‏‌هایی روبه‌رو بود که در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز با همان مشکلات دست به گریبان بود.

در حقیقت این بخش همچنان چالش‌های خود را به صورت حل نشده و ادامه دار انتقال داده است و به نظر می‌رسد که این چالش‌ها به سال ۱۴۰۳ نیز منتقل شوند و این بخش در سال‌جاری کماکان با همان مشکلات دست و پنجه نرم کند.

عوارض کمرشکن

اکبریان در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مهم سال گذشته در حوزه معدن، وضع عوارض سنگین بود، در این راستا قرار بود که اصلاحاتی در ابتدای سال و در ماه‌های فروردین یا اردیبهشت به تصویب برسد که تصویب آن به پایان سال و اسفندماه رسید و این معلق ماندن برای بخش معدن با پیامد‌های ناخوشایندی همراه بود.

ماشین‌آلات فرسوده

وی در ادامه به سایر مشکلات حوزه سنگ آهن اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات بخش معدن، نبود ماشین‌آلات روز بود که این مشکل چند ساله بخش معدن در سال گذشته به قوت خود باقی ماند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران در ادامه همچنین تصریح کرد: قوانین بازگشت ارز یکی از قوانین دست و پاگیر برای حوزه معدن طی سال گذشته بود، البته این مساله، مساله عمومی برای کل صادرکنندگان در کشور بود که صادرکنندگان اجازه برداشت ارز خود را نداشتند و باید آن را به بانک مرکزی اختصاص می‌دادند.

تامین نشدن سوخت

اکبریان با اشاره به این موضوع که در برنامه هفتم توسعه، رشد ۱۳ درصدی برای بخش معدن در نظر گرفته شده است، گفت: برای رسیدن به رشد ۱۳‌ درصد باید زیرساخت‌های آن را نیز مهیا کرد. برای نمونه یکی از مشکلات معدن که همچنان به قوت خود باقی است، تامین سوخت است. نمی‌توان انتظار داشت که بخش معدن به صورت منظم کار کند، اما از سوی دیگر، سوخت موردنیاز را به آن‌ها اختصاص نداد. بدون شک در سال ۱۴۰۳ بخش معدن با این مساله دست به گریبان خواهد بود.

شعار سال با بخش خصوصی محقق می‌شود

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که رهبر معظم انقلاب همواره طی نام‌گذاری‌های خود بر سال‌های اخیر تاکید بر امر تولید داشته اند، گفت: رهبر معظم انقلاب در سال‌جاری بر تاکید حضور مردم در اقتصاد، این سال را «جهش تولید با مشارکت مردم»، نام نهاده اند. در حقیقت تاکید رهبری بر مشارکت هرچه بیشتر مردم در اقتصاد است که برای محقق شدن این امر، باید به بخش خصوصی اجازه حضور بیشتری داده شود؛ این در حالی است که طی سال‌های گذشته دولتمردان و مسوولان به صورت نانوشته و با عملکرد خویش، اجازه حضور قدرتمندی را به بخش خصوصی نداده اند و اگر در برخی مواقع شاهد بوده ایم که بعضا شرکت‌هایی در این راستا موفق عمل کرده اند، این شرکت‌ها بیشتر نیمه دولتی محسوب می‌شده اند.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران در ادامه با اشاره به این موضوع که در کشور‌های توسعه یافته، شرکت‌های معدنی، شرکت‌های بسیار بزرگ هستند، عنوان کرد: در سایر کشورها، شرکت‌های معدنی، شرکت‌های بزرگی به حساب می‌آیند که حتی وارد سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر نیز می‌شوند، اما در ایران برعکس است و شرکت‌های بزرگ معدنی، به نوعی شرکت‌های معدنی محسوب می‌شوند.

اکبریان در پاسخ به این پرسش که آیا برای ورود مردم به مشارکت اقتصادی به ویژه در حوزه معدن و صنایع معدنی نیاز به قوانین یا زیرساخت‌های خاصی وجود دارد، گفت: واقعیت این است که قوانین بسیار مشکل ساز نیستند، هرچند باید تعداد قوانین را به حداقل ممکن کاهش داد و تولیدکنندگان را بیش از حد درگیر قوانین نکرد، ولی مساله اصلی نظر شخصی و سیاسی مدیرانی است که در این راستا تاثیرگذار هستند.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که رهبری در سال‌جاری بهترین شعار را در زمینه حمایت از تولید مطرح کرده اند، تصریح کرد: البته اگر مدیران اجازه حمایت از تولید را بدهند، بدون شک این شعار محقق خواهد شد. هرچند نه فقط در حوزه معدن، بلکه در تمام حوزه‌ها باید اجازه داد که مردم پای کار بیایند و این فرصت را ایجاد کرد که تولید و خلق ثروت توسط آن‌ها انجام بگیرد.

ابزار‌های درآمدی دولت با فعالیت بخش خصوصی محقق می‌شود

رئیس انجمن سنگ آهن در ادامه با اشاره به محل هزینه‌ها و مخارج دولت خاطرنشان کرد: ابزار‌های دولت عموما توسط مالیات، عوارض، بیمه و… انجام می‌گیرد و این ابزار‌ها نیز زمانی برای دولت محقق شدنی خواهند بود که مردم بتوانند ثروت آفرینی داشته باشند، در غیر‌این صورت این ابزار‌ها نیز بی نتیجه خواهند شد.

اکبریان در پایان تاکید کرد: هزینه‌های دولت از نفت جدا شده است و بدون دادن فرصت به مردم، این چرخه مالی نخواهد چرخید؛ بنابراین دولت باید تمام همت خود را به کار گیرد تا زمینه حضور بخش خصوصی را در اقتصاد بیشتر فراهم کند.

 دنیای اقتصاد

منبع خبر: جواهری آریا کد خبر: 77534
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «جواهری آریا» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 77534 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▲ 0,02%3,995 USD/اونس4 روز پیشنقره (Silver)▲ 0,09%53,92 USD/اونس4 روز پیشمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحد5 روز پیشآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تن10 روز پیشروی (Zinc)▲ 0,51%3,696 USD/تن13 روز پیشنیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تن10 روز پیشسرب (Lead)▲ 0,00%1,887 USD/تن14 روز پیشپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونس6 روز پیشپالادیوم (Palladium)▼ 0,19%1,050 USD/اونس4 روز پیش
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,27%25,993,300 تومان/گرم4 روز پیشطلای ۲۴ عیار▼ 0,27%34,657,400 تومان/گرم4 روز پیشسکه امامی▲ 0,10%264,735,000 تومان4 روز پیشنیم‌سکه▲ 1,06%140,600,000 تومان4 روز پیشربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 تومان4 روز پیشدلار بازار▲ 0,37%269,500 تومان4 روز پیشمس▲ 0,37%14,349 دلار13 روز پیشآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلار10 روز پیشروی▲ 0,51%3,696 دلار/تن13 روز پیشسرب▲ 0,19%1,887 دلار/تن13 روز پیشسنگ‌آهن▲ 0,15%673 دلار13 روز پیشفولاد▲ 0,42%3,089 دلار13 روز پیشنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تن12 روز پیشقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تن11 روز پیشنقره▲ 0,09%53,92 دلار4 روز پیش
فارسیEnglish