اخبار ویژهصنایع معدنی

۱۶ نفر عامل گرانی سیمان هستند

به گزارش پایگاه خبری معدن‌نامه به نقل از فارس، حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره جلسه بعدازظهر این کمیسیون اظهار داشت: در این نشست، وزرای نیرو و صنعت با حضور در کمیسیون به سؤالات نمایندگان در خصوص مشکلات مربوط به برق مورد نیاز صنایع کشور و نیز گرانی فولاد و سیمان در هفته‌های اخیر پاسخ دادند.

وی افزود: براساس گزارشی که وزیر صنعت ارائه کرد، قطعی برق در هفته‌های اخیر منجر به کاهش 80 درصدی تولید سیمان، کاهش 70 درصدی تولید مس و کاهش 90 درصدی تولید فولاد شده است و در مجموع 4 هزار مگاوات از برق مورد نیاز صنایع کشور قطع شده است تا برق مورد نیاز برای خانه‌ها تأمین شود.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که براساس قانون بهبود فضای کسب و کار، آخرین نقطه برای قطعی برق باید صنایع باشند، اما دولت صنایع کشور را به عنوان اولین نقطه قطع برق انتخاب کرده است.

حسینی کیا گفت: علاوه بر این، براساس گزارش ارائه شده استخراج رمزارزها نیز به صنعت برق کشور لطمه زده؛ به گونه‌ای که معادل حدود 5 واحد نیروگاهی با ظرفیت 160 مگاوات، برق برای استخراج رمزارزها لازم است.

وی همچنین با اشاره به برق مورد نیاز برای صنایع سیمان و فولاد عنوان کرد:‌ صنعت سیمان کشور یک و نیم برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر و صنعت فولاد کشور معادل 6 برابر ظرفیت نیروگاه بوشهر برق نیاز دارند اما مشکل اینجاست که مدیریت بهینه‌ای صورت نمی‌گیرد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در حوزه مصرف برق، اگر همه ظرفیت‌ها را به سمت تولید برق برای صنایع ببریم و در عوض برق شبکه خانگی را از ظرفیت‌هایی مانند انرژی خورشیدی و مانند آن تأمین کنیم، بخشی از مشکلات برق کشور حل خواهد شد.

وعده کاهش قیمت سیمان و فولاد از آخر هفته

وی در ادامه به جزئیات دیگری از گزارش ارائه شده از سوی وزیر صنعت در خصوص گرانی سیمان اشاره کرد و گفت: طبق اظهارات وزیر صنعت، 16 نفر عامل اصلی گرانی سیمان هستند و این افراد در داخل صنف سیمان فعال هستند؛ در واقع، لیدرهای این صنعت نیز با برخی بورسی‌ها رابطه دارند و گزارش فعالیت آنها نیز به نهادهای نظارتی داده شده و آنها باید با این افراد برخورد کنند.

نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، همچنین بر لزوم مدیریت بازار سیمان در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر، ارزش اسمی تولید سیمان کشور 88 میلیون تن و ظرفیت واقعی آن 70 میلیون تن است؛ 50 میلیون تن نیز میزان مصرف واقعی سیمان کشور است و این بدان معناست که حدود 20 میلیون تن امکان صادرات وجود دارد، اما می‌بینیم نه صادراتی صورت می‌گیرد و نه نیاز داخل به خوبی تأمین می‌شود.

حسینی‌کیا در پایان گفت: وزرای صنعت و نیرو قول دادند از پایان هفته جاری و با کاهش دمای هوا و مدیریت بهتر برق مورد نیاز صنایع، قیمت محصولات فولادی و سیمان به سمت منطقی‌تر شدن حرکت کند.

–

–

–

منبع خبر: کوهستانی کد خبر: 10478
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «کوهستانی» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 10478 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▼ 0,08%3,994 USD/اونسنقره (Silver)▼ 0,07%53,88 USD/اونسمس (Copper)▲ 1,78%6,48 نیازمند تأیید واحدآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تنروی (Zinc)▲ 1,93%3,748 USD/تننیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تنسرب (Lead)▲ 0,53%1,915 USD/تنپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونسپالادیوم (Palladium)▲ 0,48%1,052 USD/اونس
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▼ 0,31%25,983,400 تومان/گرمطلای ۲۴ عیار▼ 0,31%34,644,200 تومان/گرمسکه امامی▲ 0,17%264,910,000 توماننیم‌سکه▲ 0,99%140,510,000 تومانربع‌سکه▲ 1,29%75,460,000 توماندلار بازار▲ 0,37%269,500 تومانمس▲ 1,78%6,48 دلارآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلارروی▲ 1,93%3,748 دلار/تنسرب▲ 0,53%1,915 دلار/تنسنگ‌آهن▲ 0,90%675 دلارفولاد▲ 0,29%1,381 دلارنیکل▲ 0,29%15,414 دلار/تنقلع▼ 1,82%55,000 دلار/تنکنسانتره سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستگندله سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستآهن اسفنجیداده رایگان موجود نیستشمش فولادی (بیلت/بلوم)داده رایگان موجود نیستاسلب فولادیداده رایگان موجود نیستورق گرم فولادیداده رایگان موجود نیستورق سرد فولادیداده رایگان موجود نیستمیلگردداده رایگان موجود نیستتیرآهنداده رایگان موجود نیستفروسیلیسداده رایگان موجود نیستفرومنگنزداده رایگان موجود نیستکنسانتره زغال‌سنگداده رایگان موجود نیستنقره▼ 0,07%53,88 دلار