مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان تشریح کرد:
چالش های ۳ گانه معادن
سیدوحید سیدعلی مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان با بیان اینکه صنعت و معدن کشور همواره با تغییرات و چالشهای مختلفی مواجه بوده است و این مسائل تأثیر مستقیمی بر توانایی بنگاههای اقتصادی در دستیابی به اهداف خود دارند، ناترازی انرژی را اصلیترین چالش چند سال اخیر و سال آینده صنعت فولاد کشور دانست.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، وی کمبود نیروی انسانی ماهر و فقدان ماشینآلات و تجهیزات کارآمد برای اکتشاف و استخراج را از مهمترین مسائل پیش روی معدن کشور ارزیابی کرد و خواستار رفع این موانع شد.
محدودیت انرژی فولادسازان جریان نقدینگی معادن را مختل میکند
سیدعلی با اشاره به تاثیر گسترده ناترازی انرژی بر اقتصاد صنعت و معدن کشور گفت: یکی از چالشهای اصلی سال جاری که بسیاری از بنگاههای اقتصادی در زمینۀ اکتشاف، استخراج و تولید با آن مواجه بودهاند، ناترازی انرژی و محدودیتهای اجباری برق و گاز است که انحراف از برنامه هدفگذاری شده شرکتها را به دنبال است.
وی ادامه داد: این مساله منجر به بر هم خوردن جریان نقدینگی شرکتها و عدم توانایی بنگاهها در تحقق اهداف کیفی و کمی بودجههای سالانه شده است. به عنوان مثال، شرکت فولاد خوزستان به عنوان دومین تولیدکننده فولاد میانی کشور به دلیل این مشکلات، بیش از ۸۰۰ هزار تن از تولید خود را از دست داد که متاسفانه پیامد آن بر جریان نقدینگی شرکتهای تابعه آن هم قابل ملاحظه بوده است.
کمبود نیروی انسانی ماهر
مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان افزود: کمبود نیروی انسانی ماهر و متخصص در بخشهای مختلف از جمله اپراتوری، فنی، اکتشاف و استخراج، یکی دیگر از چالش های صنعت و معدن کشور است. این کمبود نه تنها موجب کاهش کارایی فعلی شده، بلکه فرصتهای بلندمدت در تربیت و استفاده از نیروی انسانی را نیز محدود کرده است.
وی تصریح کرد: تمرکز بر آموزش و توسعه نیروی انسانی ماهر میتواند کیفیت و کمیت تولید را بهبود بخشد.
افزایش بهای تمامشده با عدم وجود تجهیزات و ماشین آلات مناسب
مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت: نبود برنامه جامع در حوزه اکتشاف و استخراج و همچنین کمبود ماشین آلات و تجهیزات کافی و سرآمد مخصوصاً برای اکتشافات تکمیلی در اعماق و استخراج بهینه، مشکلات جدی برای سرمایهگذاران ایجاد کرده است. بسیاری از ماشینآلات استخراجی موجود در معادن کوچک و متوسط مقیاس بیشتر به ماشین آلات راهسازی شباهت دارند تا ماشین آلات معدنی که این مساله باعث افزایش سربار و بهای تمامشده تولید میشود.
وی با تاکید بر لزوم نوسازی و تأمین ماشین آلات معدنی مناسب افزود: با دستیابی به ماشینآلات مدرن و متناسب با نیازهای امروزی، میتوان کارآیی عملیات استخراج و اکتشاف معدنی کشور را به طور قابل ملاحظهای افزایش داد.
سیدعلی تشکیل یک کنسرسیوم مشترک و اتاق فکر بین سرمایهگذاران فولادی و معدنی برای یافتن راهکارهای خلاقانه و راهبردی در مقابله با این چالشها را ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد: با اجرای این راهبردها و همکاری بین تمامی ذینفعان این حوزه، میتوان به برآیند مثبتی دست یافت که تاثیرات مطلوبی برای کل کشور خواهد داشت.
تحقق ۸۲ درصدی برنامهها با وجود انواع چالشها
سیدعلی در پایان تصریح کرد: شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان با توجه به تملک معادن و امتیازات پروانهها طی سالهای گذشته، تامین پایدار مواد اولیه گروه فولاد خوزستان را در دستور کار خود قرار داده است و به لطف خدا و علی رغم انواع چالشها موفق شدیم ۸۲ درصد از برنامه سال ۱۴۰۳ را محقق کنیم. این در حالی است که مسائل موجود در حوزههایی مثل مواد ناریه ما را از برنامههای انفجاری هدفگذاری شده عقب انداخت.
چیلان