دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات مطرح کرد:
«ومعادن» در ۷ پروژه از ۴۸ پروژه گروه پیشرانان پیشرفت ایران
شیوا نیک وظیفه – به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، این شرکت با تغییر رویکرد وارد سرمایه گذاری عملیاتی و اجرایی شده است.
سعدمحمدی عنوان کرد: «ومعادن» که پیش از این یک شرکت سرمایهگذاری در سهام بود، در دوره جدید فعالیت خود به یک شرکت سرمایهگذاری عملیاتی تبدیل شده است و با همین رویکرد ۷ پروژه از ۴۸ پروژه گروه پیشرانان پیشرفت ایران که عملیات اجرایی آن در حضور رئیس جمهور آغاز شد، توسط ومعادن به اجرا درخواهد بود که یکی از این پروژهها یعنی نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی سمنان تا مهرماه سال جاری افتتاح خواهد شد.
وی افزود: شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در اجرای ۶۰ پروژه به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان مشارکت دارد که سهم ومعادن در این سرمایه گذاری ها بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است. از مجموع پروژههایی که شرکت به صورت مستقیم و غیر مستقیم آغاز کرده ۷ پروژه مستقیم بوده که اکنون اجرا شده است.
ظرفیت و پیشرفت فیزیکی پروژهها
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص تاثیر در تولید فولاد کشور تصریح کرد: ما در تولید مستقیم ۵ میلیون تن فولاد کشور نقش داریم که شامل فولاد آرتاویل ۱.۱ میلیون تن، آهناسفنجی بیجار ۱.۶ میلیون تن، اسفنجی اقلید ۱.۱ میلیون تن و سرمد ۱.۱ میلیون تن است و همچنین در بخش فولادسازی ۱.۶ میلیون تن پروژه در دست اجرا دارد که یک میلیون تن آن در شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه در دست احداث است و ۶۰۰ هزار تن آن نیز در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در دست اجرا است.
سعدمحمدی با اشاره به پیشرفت پروژهها خاطرنشان کرد: پروژه تولید آهن اسفنجی فولاد کردستان ۱۲.۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنین پیشرفت فیزیکی واحد ذوب و فولادسازی این شرکت ۱۰.۵۱ درصد است. گندلهسازی شهرک ۲۴.۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی و نیروگاه خورشیدی نیز ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. فولاد اردبیل نیز با ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده و همچنین فولاد اقلید با آغاز عملیات اجرایی پیشرفت فیزیکی ۲ درصدی را داراست.
شروع حرکت اکتشافی بزرگ در «ومعادن»
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات گفت: ما نیاز به تجهیزات جدید در حوزه اکتشاف داریم در حال حاضر عمق اکتشاف ما در کشور متوسط 15 متر می باشد. در حال حاضر توسط شرکت ۷ دستگاه خریداری شده و انشالله با کمک بخش خصوصی شروع حرکت اکتشافی بزرگ را رقم خواهیم زد که با اکتشافاتی که تاکنون هم رقم خورده در ادامه تا پایان سال نتایج خوبی را ارائه خواهیم کرد. پهنههای باباعلی و گلالی در حال حاضر در دست حفاری قرار گرفتهاند تا شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بتواند میزان ذخایر و استخراج را بالا ببرد. امیدواریم با پهنههای جدیدی که در دست اکتشاف داریم سنگ آهن به میزان قابل توجهی به چرخه تولید اضافه کنیم. در زنجیره فولاد، کشور به سرمایهگذاری گسترده در حوزه اکتشاف نیاز دارد و چالش تامین مواد اولیه برای صنعت فولاد به قدری جدی است که باید برای اکتشاف متولی خاص باشد. شرکت «اکتشاف تجلی صبا» با سهامداری شرکتهای صبانور و تجلی و با حمایت ویژه هلدینگ «ومعادن» تأسیس شده که بهصورت تخصصی در حوزه اکتشاف فعالیت میکند.
وی اظهار داشت: در کل در بخش معدن از ابتدا تاکنون ۹ میلیون متر کار حفاری انجام شده است این در حالی است که استرالیا تنها در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۱ میلیون متر کار حفاری معدنی کرد. به عبارتی در حوزه اکتشاف و استخراج کانسارهای نیمه عمیق باید کار گستردهای در کشور صورت پذیرد که در این حوزه به سرمایهگذاری و تکنولوژی خارجی نیز نیازمندیم.
افزایش بهرهوری در راستای پوشش کاهش نرخ ارز بهسبب احیای برجام
دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در پاسخ به معدننامه در خصوص تاثیر احیای برجام و افزایش بهرهوری در راستای پوشش کاهش نرخ ارز بهسبب احیای برجام گفت: باید برنامه ریزی داشته باشیم اگر برنامهریزی منتج به نتایج اقتصادی نشود، مفهوم خاصی نخواهد داشت. توسعه زمانی میتواند ارزشمند باشد که مسائل اقتصادی در آن رعایت شده باشد. در صورت دستیابی به نتیجه مثبت در مذاکرات برجامی، همکاریهای بین المللی از فرصتهای دیگری است که پیش روی ومعادن قرار میگیرد. با توجه به اینکه به سبب احیای برجام شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود که در قیمت تمام شده تاثیر خواهد داشت ناگزیریم در افزایش بهرهوری بیشتر کار کنیم تا مارجین فعلی را حفظ کنیم. به علاوه اینکه باید کشورهای هدف مورد بررسی برای سرمایه گذاری مشترک قرار گیرد.
.
.
.
.
.