محتشمی پور، معاونت معادن وزارت صمت مطرح کرد: اصلاح و بهبود فرایندهای الکترونیک در سامانه کاداستر/ رفع چالش واردات ماشینآلات معدنی
شیوا نیک وظیفه – به گفته معاونت معادن وزارت صمت با توجه به تکثر بخشنامهها ۲۱۷ بخشنامه پایش شده که در این بخشنامهها برخی منقضی و برخی تکراری بودند و در نهایت نسخه ویرایش شده برای استانها در راستای پیگیری امور معدنی ارسال شد.
محتشمیپور عنوان کرد: در حال حاضر بحث محدودههای منتسب نشده به خوبی پیش رفته، حدود ۱۶۰۰ محدوده با اطلاعات ناقص وجود داشت که به کدام محدوده مربوط است یا بهرهبردار آن کیست و این پرونده ها قابلیت ردیابی به صورت الکترونیک نداشت اما الان این آمار به ۳۸۴ مورد رسیده است.
وی افزود: ۱۹ هزار پرونده در لایه مزایده داشتیم که بخش عظیمیبه دلیل مخالفت منابع طبیعی باید بلوکه می شد اما در مزایده قرار گرفته و الان به ۱۳ هزار مورد رسیدیم که ۵۴۳۷ مورد به مزایده رفت و برخی دیگر در حال آماده سازی است.
معاونت معادن وزارت صمت اشاره کرد: در بخش اطلاعات و دادههای معدنی، نقایصی را شاهد بودیم بعضا پروانههایی بود که بیش از ۱۰ سال از مهلت آنها گذشته بود اما اقدامی برای ساماندهی آنها نشده بود، یعنی نه باطل شده بودند و نه تمدید شده بودند که مورد پیگیری قرار گرفت.
به گفته محتشمیپور، در این معاونت اصلاح و بهبود فرایندهای الکترونیک در سامانه کاداستر پیگیری شد که دیگر نیازی به تبادل اسناد کاغذی با شرکتها یا سازمانها نیست.
وی خاطرنشان کرد: در کمتر از ۶ ماه آینده مزایده بعدی معادن برگزار خواهد شد که در آن محدودههای بدون در این دوره از مزایده و همچنین محدودههایی که در ماههای آینده آزادسازی میشوند، آماده واگذاری به مردم خواهد بود.
معاونت معادن وزارت صمت گفت: کنترل حجم برداشت از جادهها مورد مهمی است که برای پایش آن نیازمند سیستمهای نرم افزاری و سخت افزاری بودیم که در برخی استانها در حال اجراست.
ویبا اشاره به معدن ققنوس تاکید کرد: معدن ققنوس در مزایده است این معدن به صورت موقت توسط ایمیدرو فعالسازی شده اما اصل موضوع در قالب مزایده است که در حال انجام است.
محتشمی پور بیان کرد: معدنکاری فراسرزمینی به شکل کنسرسیوم معدنی در افغانستان با قدرت ادامه دارد و همکاری خوبی بین شرکتهای بزرگ معدنی ما صورت گرفته است که ما چنین تجربهای را در گذشته نداشتیم.
دخالت دولت در قیمتگذاری
معاون وزیر گفت: سیاستگذاری وزارت صمت فاصله گرفتن از قیمتگذاری تا جایی است که امکان پذیر باشد البته پروسهای زمانبر است چراکه مداخلات قیمتی همیشه ایجاد رانت می کند. بورس کالا بخش زیادی از انتظارات را براورده میکند که سبب شده تمایلی به قیمتگذاری نباشد. اگر زنجیره فولاد در زمینه قیمتگذاری پایه محصولات به توافق برسد خواهیم پذیرفت اما انتظار مداخله بخشی از زنجیره فولاد که به نفع یک بخش از زنجیره علیه بخش دیگری برای قیمتگذاری است را نداشته باشند. قیمتگذاریهای پیشین سبب شد بخش عمده سود انتهای زنجیره باشد که سرمایهگذاریهای زیادی در این حوزه شد.
وی با اشاره به چالش واردات ماشینآلات معدنی گفت: به دلیل سیاستهای اشتباه در گذشته، قیمت خرید و اجاره ماشینآلات معدنی در ایران به بیش از قیمتهای جهانی تا حدود ۷۰٪ بالاتر در برخی موارد رسیده بود. سالانه باید حدود دو هزار دستگاه ماشینآلات و تجهیرات معدنی واردات داشته باشیم و بیش از ۱۵ هزار دستگاه ماشینآلات معدنی را به دلیل سن بالای ۲۰ سال تعویض کنیم در حال حاضر واردات ماشینآلات زیر ۵ سال ساخت که سابقه ساخت داخل ندارند، بدون هیچ محدودیتی برای همه معدنکاران آزاد است که تمام درخواستها را در این زمینه تائید کردیم.
.
.
.
.
.
.