عقبنشینی قیمت نقره از بالاترین سطح ۱۴ ساله
قیمت نقره که در روزهای اخیر تا مرز بالاترین سطح خود در ۱۴ سال گذشته پیش رفته بود، با تقویت دلار آمریکا و تشدید تنشهای تجاری از سوی دونالد ترامپ اندکی کاهش یافت. این افت در شرایطی رخ داد که بازار نقره همچنان با کمبود عرضه فیزیکی دستوپنجه نرم میکند.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه»، در معاملات روز گذشته بازار آمریکا، بهای هر اونس نقره لحظهای تا ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۳۸.۲۳ دلار رسید. دلیل اصلی این افت تقویت شاخص دلار بود که باعث کاهش جذابیت نقره برای سرمایهگذاران خارجی شد.
افزایش تنش تجاری از اروپا تا مکزیک
رئیسجمهور ترامپ در اقدامی جدید تعرفههایی تا سقف ۳۰ درصد علیه واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک (که بزرگترین تولیدکننده نقره در جهان است) اعلام کرده است. طبق اعلام دولت آمریکا این تعرفهها از اول آگوست اجرایی خواهند شد مگر آنکه توافقات جدیدی میان طرفین حاصل شود.
کمبود عرضه و افزایش تقاضا
پیش از عقبنشینی اخیر قیمت نقره از ۳۹ دلار در هر اونس عبور کرده بود، امری که عمدتاً ناشی از کاهش موجودی فیزیکی این فلز در بازارهای جهانی بهویژه در لندن بود. نرخ ضمنی سالانه برای استقراض نقره به بیش از ۶ درصد افزایش یافته است، در حالی که این نرخ معمولاً نزدیک به صفر است.
بر اساس دادههای بلومبرگ، از ماه فوریه تاکنون حدود ۲۵۷۰ تن نقره به ذخایر صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF) افزوده شده است. این رشد به کاهش عرضه نقره در بازار فیزیکی منجر شده است، چرا که بخش بزرگی از این ذخایر قابل معامله یا قرضگیری نیستند.
عملکرد بهتر نقره نسبت به طلا
در سال جاری نقره با افزایش ۳۲ درصدی عملکردی بهتر از طلا (با رشد ۲۷ درصدی) داشته است. نسبت طلا به نقره نیز به حدود ۸۶ رسیده که کمتر از میانگین دهساله (۸۰) است، هرچند نقره همچنان در مقایسه تاریخی ارزان محسوب میشود.
چشمانداز بازار نقره
به گزارش مؤسسه نقره (Silver Institute)، بازار نقره در مسیر ثبت پنجمین سال متوالی کسری عرضه قرار دارد. این فلز نهتنها به عنوان یک دارایی امن شناخته میشود، بلکه کاربردهای صنعتی مهمی بهویژه در پنلهای خورشیدی دارد، عاملی که به تقویت تقاضا برای آن دامن زده است.
در کنار نقره، قیمت طلا، پلاتین و پالادیم نیز در بازار دیروز با کاهش همراه بودند.