مهندس بهرامن، رئیس خانهمعدن ایران مطرح کرد:
ضرورت برنامه ریزی در حوزه معدن تا ۲۰۵۰/ پازل معدن در حوزه آموزش به درستی چیده شود
شیوا نیک وظیفه- به گفته رئیس خانه معدن ایران امروز تقویت اقتصاد معدنی در کشور، یک نقطه کلیدی و دارای اولویت است؛ به ازای هر شغل در بخش معدن، چندین شغل وابسته در زنجیره ایجاد خواهد شد و این نقطه عطفی در عرصه اشتغالزایی کشور است.
مهندس بهرامن عنوان کرد: ظرفیتهای معدنی کشور همواره بهعنوان اهرم قابلاتکا و زیربنای تولید، اشتغال، ارز آوری و ارزش آفرینی کشور، امروز و در سالهای آتی شناخته شده است.
وی گفت: اکنون یکی از دغدغههای دانشجویان حوزه معدن اشتغال است که سیاستگذاران و فعالان این حوزه، در این خصوص نقش دارند و باید این نگرانی از دانشجویان گرفته شود. برنامه ریزی برای این مورد باید توسط سیاستگذاران تعریف شود و تشکلها در آن تاثیر خواهند داشت.
رئیس خانهمعدن ایران با بیان اینکه در واقعیت اینگونه نیست که بیکاری نتیجه تحصیل در این رشته باشد، گفت: لازم است که ما برنامه ریزی هایی را تا سال۲۰۵۰ بر اساس نیازهای دنیا به مواد معدنی برای کشورمان داشته باشیم.
بهرامن خاطرنشان کرد: در بخش معدن تمام قطعات پازل به درستی کنار هم چیده نشده است، پازل بخش آموزش این حوزه عالی بوده است. دیگر بخشها هم همینطور بوده اما کنار هم با تعامل کافی قرار نگرفته است. اگر پازلها به درستی چیده شود تناقض در تصمیمگیریها و سیاستگذاری ها پیش نخواهد آمد.
رئیس خانهمعدن ایران اذعان داشت: امروز نگاهمان به آیندهپژوهی باشد و دانشجویان حوزه معدن در آن موردتوجه باشند.
نقش زنان در معدن
رئیس خانه معدن ایران گفت: در خانه معدن با مستندات ارائه شد نقش زنان در معدن پررنگ است اما در افکار عمومی این طور دیده نمیشود اما از ظرفیت زنان همواره در این حوزه استفاده شده است.
رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه به فعالیت بانوان در بخش معدن نیاز است، گفت: حضور زنان در این بخش لازمه توسعه یافتگی است. زنان شاغل به تحصیل در رشته معدن مستحق یافتن شغلی مناسب هستند و قادرند امور محوله را به خوبی انجام دهند.
بهرامن با اعلام اینکه دغدغههای دانشجویان زن در رشته معدن را میداند و میپذیرد، گفت: زنان شاغل به تحصیل در رشته معدن مستحق یافتن شغلی مناسب هستند و قادرند امور محوله را بخوبی انجام دهند.
اکتشاف؛ یکاولویت مهم
رئیس خانهمعدن ایران عنوان کرد: امروز همه فعالان بخش معدن متفقالقول هستند که آینده توسعه این بخش به انجام اکتشافات جدید وابسته است. حرکت به سمت اکتشافات عمیق گریز ناپذیر بوده و نیازمند توسعه تکنولوژی در این زمینه هستیم.
بهرامن تصریح کرد: سهم سرمایه گذاری خارجی در انجام عملیات اکتشاف به طور چشم گیری کاهش داشته است و دلیل آن نداشتن استراتژی در بخش معدن است چرا که نتوانسته ایم سهم و جایگاه خود را با توجه به ظرفیت خوبی که کشور در حوزه معادن دارد به معنای واقعی در بخش اقتصاد کشور و تولید نا خالص ملی نشان دهیم.
وی افزوده است: در شرایط حساس کنونی که بخش تولید و اقتصاد کشور متأثر از رکود و مشکلات زیادی است، انتظار میرود شاهد رشد و اعتلای بخش معدن و صنایع معدنی و تحقق جهش تولید باشیم.
وی در آخر تاکید کرد:معدنکاری و توسعهپایدار مقوله مهمی است و نباید بدون نگاه به مسائل زیستمحیطی باشد. سیاستگذاری ها باید براساس توسعه پایدار باشد. امروز می دانیم طبق امارها می توانیم در سال ۲۰۴۰ در منطقه تامین کننده در این حوزه باشیم.
.
.
.
.
.