سیاست عرضه همه محصولات زنجیره فولاد در بورس/ تاثیر رفع تحریم بر بازار فولاد
شیوا نیک وظیفه- هفته گذشته شاهد بودیم که شمش علیرغم کاهش قیمت در بورس با افزایش قیمت مواجه بود که خالی بودن انبار نوردکارها و پیش فروش کردن آنها در هفته های قبل باعث این افزایش قیمت شد اما میلگرد بازار با ثباتی داشت.
با توجه به اینکه خبر گزاری ها همچنان از ادامه دار بودن مذاکرات خبر داده اند فاز انتظار همچنان گریبانگیر اقتصاد کشور و بازارها خواهد بود، ظاهرا باید در بهمن ماه منتظر تعیین سرنوشت برجام باشیم، هرچند که در صورت ایجاد توافقات، ارزش ذاتی دلار به زیر ۲۷هزار تومان نخواهد رسید چراکه با رفع تحریمها تمام کالاهای وابسته به منابع ارزان داخلی به علت حباب قیمت منفی داخلی، مزیت صادراتی پیدا خواهد کرد و به صورت رسمی و یا قاچاق صادر خواهد شد و بازار داخل را با کمبود مواجه خواهد کرد بعلاوه اینکه کاهش قیمت دلار به زیر ۲۷هزار تومان واردات رسمی و یا قاچاق را افزایش خواهد داد و بخش تولید کشور را با مشکلات زیادی درگیر خواهد کرد متاسفانه سیاست های غلط اقتصادی باعث شده که اقتصاد کشور در دوران پس از تحریم هم درگیر مشکلات عدیده ای باشد. در حال حاضر تحریمها زیر ساخت اقتصاد کشور را در دوره ده ساله اخیر تضعیف کرده است و وضعیت کلان اقتصاد ایران مناسب نیست، کسری بودجه، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، منفی بودن تراز تجاری و… تورمهای سنگین، بالاتر رفتن هزینه تولید را برای سال آینده ایجاد خواهد کرد و در حال حاضر نیز دولت با سرکوب تقاضای ناشی از فرسایشی شدن مذاکرات و سیاستهای انقباض پولی و جذب نقدینگی از کف بازارها در حال کنترل تورم است. البته این را بدانیم که بهترین خبر برای بخش فولاد کشور توافق و لغو تحریم های بانکی است چراکه بخش تولید داخلی را با اتکاء به سرمایه گذاري خارجی فعال می کند بعلاوه اینکه بخش بانکی از تحریم آزاد شده و صادرات رونق می گیرد و در نهایت امکان حضور سرمایه گذار خارجی در حوزه مسکن و طرحهای زیر بنایی نفت، پتروشیمی، آب و فاضلاب و فولاد و… افزایش خواهد یافت که منجر به افزایش جدی در مصرف داخل خواهد شد.
فازغ از بحث برجام بازار فولاد با توجه به اینکه تولید کننده ها به مصمم بودن دولت در سیاست عرضه همه محصولات زنجیره فولاد در بورس آگاه هستند، در تلاشند تا خود را با این سیستم هماهنگ نمایند. همانطور که شاهد بودیم در ماه جاری عرضه کالا در بورس توسط عرضه کنندگانی که تولیدکننده نبودند هم انجام شده است. این بدان معناست که بازار در حال آمادگی برای استفاده از بورس است و آنچه را تهاتر می کند به بورس آورده تا در صورت عدم فروش صادر نماید. با این تفاسیر صادرات گندله و آهن اسفنجی نیز توسط بخش خصوصی در آینده نزدیک امکان پذیر خواهد شد.
.
.
.
.
.
.
رشد 400 درصدی صادرات محصولات معدنی استان زنجان
کنترل بازار در جهت افزایش سهم صادرات/ افزایش قیمت قراضه و آهن اسفنجی