روند نزولی قیمت شمش به واسطه نبود تقاضا /کمبود تقاضا و نقدینگی؛ چالش های بازار داخلی
هفته گذشته قیمت شمش روند نزولی داشت و علت آن نبود تقاضا برای مقاطع و انتظار بازار برای پیش بینی شرایط برجام بود.
شیوا نیک وظیفه- در ادامه با کاهش قیمت شمش، بازار در انتظار افت قیمت میلگرد بود که همین امر روی تقاضا اثر گذاشت و قیمت میلگرد را هم پایین آورد.
این روزها بازار داخلی فولاد با دو مشکل مازاد عرضه و کمبود تقاضا و کمبود منابع و نقدینگی مواجه است و شرایط فعلی بازار داخلی به شدت رقابتی است که در این شرایط بسیاری از تولیدکنندگان کوچک و برخی تولید کنندگان خصوصی از جمله ذوبی ها تحت فشار هستند که البته در این شرایط تولید کننده باید به سرعت از تولید محصول زیانده و بدون متقاضی به سمت محصول دارای تقاضا و سود بیشتر متمایل شود و هزینه ها را کم کرده و به همین نسبت حاشیه سود را کم و فروش را افزایش دهد و فروشندگان به جای تکیه بر کالا محوری بر ریال محوری متمرکز شوند و به جای فروش یک نوع محصول آن هم به صورت فروش صرفا نقدی یا پول پیش با سود بالا به سمت سبد فروش با تنوع بیشتر( نقدی اعتباری)، حجم فروش را بیشتر و سود را محدودتر نماید و با شرایط پرداخت متقاضی با اخذ تضامین همکاری نماید.
تولید کنندگان و توزیع کنندگان کوچکتر هم برای تامین نقدینگی از استراتژی ادغام استفاده کرده و توان مالی خود را برای عبور از شرایط بحران افزایش دهند همانطور که بسیاری از شرکتهای بزرگ مثل پژو سیتروئن و یا بسیاری از شرکتهای نفتی از این استراتژی برای عبور از بحران استفاده کردند چراکه در صورت عدم تغییر در استراتژی، بسیاری از واحدهای تولید و توزیعی کوچک در ماههای آینده به تعطیلی کشیده خواهند شد. هرچند که حرکت اصلی برای تغییر اوضاع بازار توسط دولت باید باشد. اقداماتی در راستای کاهش قیمت آهن اسفنجی نیز انجام شده که اوضاع را بدتر می نماید و رکود را تشدید می کند با این اقدام، قیمت گندله و سنگ آهن هم باید کاهش یابد که با افت قیمت این بخش با توجه به دولتی بودن تولیدکنندگانش، درآمد دولت کاهش می یابد و کسری بودجه را تشدید خواهد کرد. در حال حاضر دولت با عدم اعلام سیاست واضح و دقیق بازار را بلاتکلیف نگاه داشته است که اثر آن در کاهش تقاضا مشهود و تاثیر خود را در قیمتها گذاشته است که نتیجه ای جز از مدار خارج شدن واحدهای کوچک تولیدی که با عدم فروش محصول خود امکان انجام تعهدات خود را ندارند، نخواهد داشت. با اطمینان سازی می توان بازار را به ثبات رساند که این وظیفه دولت است.
.
.
.
.
.
.
.
.
.