رحیمیان: صنعت، دانشگاه و دولت باید نگاهی همافزا داشته باشند/ قبادیان: امروز نمی توان با مدل سنتی کشور را اداره کرد
امروز سومین جشنواره اینوماین با حضور مقامات رسمی افتتاح شد.
شیوا نیک وظیفه
این جشنواره با محوریت ایدههای ارزشآفرین معدن و صنایع معدنی با حضور برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت، وجیهالله جعفری معاون وزیر و رئیس ایمیدرو، غلامرضا ملاطاهری مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو، حسین منصوری مدیر مرکز نوآوری ایمینو، امید اصغری مدیر موسسه پژوهشی یونیدرو و محمد رحیمیان معاون پژوهشی دانشگاه تهران افتتاح گردید.
رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران: صنعت، دانشگاه و دولت باید نگاهی همافزا داشته باشند
رحیمیان، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در این جشنواره عنوان کرد: خلق ارزش در علوم نتیجه برنامهای هدفمند است که اجزای آن مانند دوندگان دو، ضمن حضور تاثیر گذار عرصه را برای نفرات بعدی فراهم میآورند. مراکز تحقیقاتی در سالهای اخیر بر انتقال دانش و فناوری تمرکز کرده اند اما این امیدوار بودیم تا در صورت همکاری مناسب با صنعت به بار نشستن این دانش را نظارهگر باشیم که البته با توجه به عدم هماهنگی علاوه بر نیاز صنعت این مهم محقق نشد.
وی افزود: در بسیاری از کشورهای در حال توسعه این ارتباط غیر زایشی است و دانشگاه با صنعت به صورت موردی به اولویتهای خود پرداخته و پایش و ارتباط مستمری را شاهد نبودیم که البته سوق دادن واحدهای صنعتی به سمت فعالیتهای تحقیقاتی نیازمند حمایت و سیاستگذاریهای دقیق در سطح ملی است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران اظهار داشت: با امکانات موجود صنعت، دانشگاه و دولت باید نگاهی همافزا داشته باشند. موسسه یونیدرو برای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه است و هدف آن ایجاد شبکهای از متخصصان حوزه معدن و صنایع معدنی است.
قبادیان، معاون آموزش، پژوهش و فناوری: امروز نمی توان با مدل سنتی کشور را اداره کرد
برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری در ادامه این جشنواره تصریح کرد: انقلاب صنعتی با رشته های جدید همچون هوش مصنوعی اقتصاد را با تغییرات زیادی همراه کرده است که نتیجه آن تولید با کیفیت با حداقل قیمت است اما در حالت فعلی ما با عملکرد ضعیف دانشگاه و صنعت قابلیت رقابت با دنیا را نداریم.
وی اضافه کرد: امسال بیش از ۵۰۰ هزار صندلی خالی داریم چراکه امید به دانشگاه کاهش چشمگیری داشته است و از طرف دیگر صنعت نیز دیگر دلارهای حاصل از نفت در اختیار ندارد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری افزود: در بحث نوآوری مدلی ده قسمتی داریم که شرکت های پیشرفته دنیا با استفاده از آن فعالیت خود را پیش برده اند. ما راهی نداریم جز آنکه دانشگاه به کمک صنعت و معدن آید. در حال حاضر نداشتن مدل به معنای عدم در اختیار داشتن نقشه راه است در نتیجه باید با مدل پیش رفت. امروز نمی توان با مدل سنتی کشور را اداره کرد و بدون تحقیق، پژوهش و سرمایه گذاری نمی توان کاری را پیش برد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت، تصریح کرد: در حوزه اکتشافات امروز پهپادها با هزینه و خطای کمتر در دنیا کار مورد استفاده هستند ما بدون در اختیار داشتن این تجهیزات امکان رقابت با دنیا نخواهیم داشت.
قبادیان تاکید کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه زمانی ثمربخش است که به تعامل و همکاری برسد. ماندگاری واحدهای صنعتی و تجاری نیازمند نوآوری است و باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.
.
.
.
.
.
.
.
.