اخبار ویژهفولاد

راه‌اندازی کاتالیست‌های خوارزمی در بزرگ‌ترین قطب گازی غرب آسیا


Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #3 ($limit) of type int is deprecated in /home/madanname/public_html/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 800

به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، با توجه به اهمیت توسعه و خودکفایی تولید کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی برش‌های نفتی در صنعت پالایش و پتروشیمی کشور، گسترش فناوری خوارزمی با کسب موفقیت چشمگیر در دستیابی به عملکرد بالای کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی فاز گازی، از سالها قبل تلاش خود را برای توسعه دانش فنی تولید صنعتی انواع کاتالیست‌های تصفیه هیدروژنی برش‌های نفتی مایع معطوف کرده و برای اولین بار در کشور، بر اساس قرارداد همکاری با پالایشگاه گاز بیدبلند، موفق به تولید، بارگذاری و راه‌اندازی این کاتالیست‌ها در راکتور هیدروژناسیون هیدروکربن‌های C4+ این مجموعه شد.

اهمیت کاتالیست‌های خوارزمی در فرآیند C4+

پالایشگاه گاز بیدبلند، ضمن جلوگیری از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور و صیانت از محیط زیست به دلیل کاهش غلظت چهار هزار پی پی‌ام سولفور محصول C4+ به زیر یک پی پی ام سولفور، ماده اولیه سوخت جت را برای نیاز داخل کشور با طراز کیفی جهانی تامین خواهد کرد. کاتالیست­های هیدروتریتینگ مورد استفاده در راکتور پالایشگاه گازی بیدبلند2، از تکنولوژی پیچده­ای برخوردار است که برای اولین بار در کشور توسط متخصصین مجرب شرکت گسترش فناوری خوارزمی با تکیه بر پژوهش‌های مستمر و گذراندن تست­های موفق آزمایشگاهی، در مقیاس صنعتی تولید و مورد بهره­برداری قرار گرفت.

کاتالیست­های HDS به کار رفته در این پالایشگاه به دلیل داشتن ساختار فیزیکی متفاوت که منجر به کاهش افت فشار در طول بستر راکتور و با توجه به استفاده از فلز نیکل به جای فلز کبالت در مقادیر مختلف،  منجر به افزایش بازدهی و طول عمر کاتالیست­های راکتور هیدروتریتینگ شده است.

وجود ترکیبات ناخالص، همانند ترکیبات نیتروژن‌دار و گوگرددار، در خوراک باعث کاهش و یا از بین رفتن فعالیت کاتالیست می‌گردد. بنابراین حذف و یا کاهش این ناخالصی‌ها تا مقداری قابل قبول برای محافظت از کاتالیست‌ها و تجهیزات واحدهای پایین‌دست امری ضروری به نظر می‌رسد.

کاتالیست‌های HDS گسترش فناوری خوارزمی مورد استفاده در راکتور R-411-001 شرکت پالایش گاز بیدبلند 2 به دلیل داشتن تکنولوژی به روز دنیا ضمن نشان دادن توان تولید ملی و امکان صادرات این محصول و ارزآوری برای کشور باعث افزایش ظرفیت تولید برای واحدهای پایین‌دستی این پالایشگاه گازی شده که این امر منجر به افزایش سودآوری در این واحد گازی شده است.

بی‌نیازی بیدبلند از واردات کاتالیست

اهمیت حضور خوارزمی در پروژه واحد تصفیه هیدروژنی فاز دوم پالایشگاه گاز بیدبلند از آن جهت است که به دلیل به کارگیری یکی از جدیدترین طراحی‌های «شرکت تاپسو» به عنوان لایسنسور واحد و الزام لایسنسور در استفاده از کاتالیست‌های تولیدی خود شرکت «تاپسو» این واحد نیاز به واردات کاتالیست داشت. با توجه به اینکه در مناقصه خرید کاتالیست‌ها شرکت‌هایی از چین و اروپا نیز حضور داشتند، عدم حضور خوارزمی به عنوان یک شرکت تولید کننده ایرانی، می‌توانست هزینه بالایی به مجتمع پالایشگاهی بیدبلند جهت واردات کاتالیست از شرکت‌هایی که سوابق قابل اعتمادی در این حوزه نداشتند، وارد کند. اما در نهایت با بررسی‌های فنی متعدد و بازدید از توانمندی‌های این شرکت، گسترش فناوری خوارزمی موفق به اخذ این پروژه استراتژیک گردید تا امروز این مجتمع عظیم گازی از واردات کاتالیست بی‌نیاز شده و بتواند صرفه جویی ارزی برای صنعت کشور به ارمغان آورد.

رشد تولید در سایه حمایت از تولید داخل

گسترش فناوری خوارزمی برای اولین بار در صنعت کاتالیست کشور توانست بزرگترین قطب گازی کشور را از واردات کاتالیست در فرآیند تصفیه هیدروژنی نفتا بی‌نیاز کند و این امر جز با حمایت مدیران مجموعه پالایشگاه گاز بیدبلند، کنسرسیوم سازه-جهانپارس و هلدینگ خلیج فارس از تولید داخل امکان‌پذیر نبود.

.

.

.

.

منبع خبر: Ch.Javaheri کد خبر: 53737
گزارش خطا
سلب مسئولیت و قوانین انتشار خبر
منبع خبر «Ch.Javaheri» است و معدن‌نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 53737 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 0989121302339 پیامک بفرمایید. با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن‌نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

Deprecated: preg_split(): Passing null to parameter #3 ($limit) of type int is deprecated in /home/madanname/public_html/wp-content/themes/jannah/framework/functions/post-functions.php on line 800

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بازار بین‌الملل
طلا (Gold)▼ 0,08%3,994 USD/اونسنقره (Silver)▼ 0,07%53,88 USD/اونسمس (Copper)▼ 3,21%6,36 نیازمند تأیید واحدآلومینیوم (Aluminium)▼ 0,43%2,996 USD/تنروی (Zinc)▲ 1,93%3,748 USD/تننیکل (Nickel)▲ 0,29%15,414 USD/تنسرب (Lead)▲ 0,53%1,915 USD/تنپلاتین (Platinum)▲ 0,42%1,562 USD/اونسپالادیوم (Palladium)▲ 0,48%1,052 USD/اونس
بازار داخل ایران
طلای ۱۸ عیار▲ 0,62%27,223,100 تومان/گرمطلای ۲۴ عیار▲ 0,62%36,297,100 تومان/گرمسکه امامی▲ 0,94%273,965,000 توماننیم‌سکه▲ 0,84%143,980,000 تومانربع‌سکه▲ 0,58%76,520,000 توماندلار بازار▲ 0,93%271,905 تومانمس▼ 3,21%6,36 دلارآلومینیوم▼ 0,43%2,996 دلارروی▲ 1,93%3,748 دلار/تنسرب▲ 0,53%1,915 دلار/تنسنگ‌آهن▲ 0,90%675 دلارفولاد▲ 0,29%1,381 دلارنیکل▲ 0,00%15,370 دلار/تنقلع▲ 0,00%50,127 دلار/تنکنسانتره سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستگندله سنگ‌آهنداده رایگان موجود نیستآهن اسفنجیداده رایگان موجود نیستشمش فولادی (بیلت/بلوم)داده رایگان موجود نیستاسلب فولادیداده رایگان موجود نیستورق گرم فولادیداده رایگان موجود نیستورق سرد فولادیداده رایگان موجود نیستمیلگردداده رایگان موجود نیستتیرآهنداده رایگان موجود نیستفروسیلیسداده رایگان موجود نیستفرومنگنزداده رایگان موجود نیستکنسانتره زغال‌سنگداده رایگان موجود نیستنقره▼ 0,07%53,88 دلار