زینالزاده:
در آینده با کمبود نیروی متخصص معدن مواجهیم
آیدین زینالزاده، کارشناس حوزه معدن در خصوص دعوت وزارت صمت از کارشناسان خارجی حوزه معدن گفت: به نظر من این اتفاق بدی نیست به این شرط که برای کارشناسان خارجی فرش قرمز پهن نکنیم و متخصصان ما بایستند کنار و ببینند که فرصتهای شغلی یکی یکی از دست میرود و اگر این اتفاق بیفتد همه ما مقصریم.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، وی بیان کرد: در صحبتهای پیشین با رسانههای مختلف تخصصی حوزه معدن بارها اشاره کردهام که ما چند سالی است که با مشکلی جدی روبرو هستیم که خطری خفته در خود دارد و آن کاهش ورودی رشته مهندسی معدن به دانشگاههاست و بسیاری از دانشگاهها مجبور شدهاند این رشته را حذف کنند.
این کارشناس حوزه معدن افزود: این یعنی در آینده با کمبود نیروی متخصص در حوزه اکتشاف، بهرهبرداری و فرآوری مواد معدنی مواجه خواهیم بود.
زینال زاده گفت: راه حل این مشکل واردات نیروی متخصص نیست و بنده راه حل جذب یا عدم جذب افراد تحصیلکرده در رشته مهندسی معدن را طی ۱۵ سال گذشته به نوبه خود پیگیری کردهام که برنامههای مستند تخصصی حوزه اکتشاف، معدن و صنایع معدنی تهیه و در صدا و سیما منتشر کردهام. با این وجود یک نفر نمیتواند جریانی را تغییر دهد یا آن را بهبود ببخشد.
وی تصریح کرد: بحث تحریمها امروز خروجیهایی از جمله بحث ماشینآلات و تکنولوژیهای روز دنیا در خصوص مسائل سختافزاری حوزه زمینشناسی، اکتشاف، بهره برداری و صنایع معدنی را تحت تاثیر قرار میدهد.
این کارشناس با اشاره به اینکه وقتی از تجهیزات روز دنیا بیبهره بمانیم از دانش روز هم عقب خواهیم ماند؛ افزود: در گذشته در وزارت صمت و در حوزه تخصصی معدن به مرور قبل از بازنشستگی کامل نیروهای قدیمی جذب نیرو انجام میشد تا افراد جوانتر و کسانی که تجربه کار ستادی نداشتند در کنار افرادی با تجربه قرار بگیرند و این تجربیات کاری که باید در سیستم حاکمیت معدنی در وزارت صمت انجام میشد را به نیروهای جوان تر منتقل میکردند و من خود آخرین نسلهای جوانی بودم که به وزارت صمت ورود کردم و در کنار بزرگان قرار گرفتم.
زینال زاده اشاره کرد: در سالهای نخست دهه هشتاد ما جوانترها نیمی از سال را با افراد با تجربه در ماموریت به سر میبردیم تا جزییات را بیاموزیم و از دید نظارتی و حقوقی آن را آموختیم اما این رویه قطع شد.
وی گفت: در حوزه معدن در اجرا هم همینطور است و عملا جذب نیرو چه در ارگان های دولتی و چه غیر دولتی دچار پیچیدگی شده است و معمولا خروج افراد از مجموعه با نارضایتی و جذب نیروها با اکراه است؛ به همین دلیل نیروهای قدیمی و جدید نمیتوانند در کنار هم قرار بگیرند و تجربیات منتقل نمیشود.
این کارشناس بیان کرد: ما در حوزهای فعالیت میکنیم که پیشرفت آن در جهان بسیار سریع است و سرعت تکنولوژی بسیار بالا رفته و ما عقب هستیم و یکی از راههای چاره این است که مهندسانی که خارج از کشور هستند به کشور وارد شوند و دانش انتقال پیدا کند.
زینال زاده تصریح کرد: به نظر من این اتفاق، اتفاق بدی نیست به این شرط که برای کارشناسان خارجی فرش قرمز پهن نکنیم و متخصصان خسته ما بایستند کنار و نگاه کنند که فرصتهای شغلی یکی یکی از دست میرود و اگر این اتفاق بیفتد همه ما مقصریم.
.
.
.
.
.
.
.
.