درخواست گرانی محصولات فولادی علیرغم دستور رئیس جمهور برای مهار گرانی
در شرایطی که سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری در جلسه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، وزارتخانه های کشاورزی و صمت را مسئول بررسی دلایل افزایش قیمت کالاها علیرغم کاهش قیمت ارز کرد، انجمن فولاد درخواست افزایش قیمت برخی محصولات فولادی را داد.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه به نقل از تسنیم، در شرایطی که سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری در جلسه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، وزارتخانه های کشاورزی و صمت را مسئول بررسی دلایل افزایش قیمت کالاها علیرغم کاهش قیمت ارز کرد، انجمن فولاد درخواست افزایش قیمت برخی محصولات فولادی را داد.
رئیسی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت دستور داد با توجه به روند کاهشی قیمت ارز، بررسی دقیق و کارشناسانه از علت افزایش قیمت ها انجام دهند و پیشنهادات عملیاتی خود را برای مدیریت این موضوع به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تلاش برای جلوگیری از تحمیل هزینههای بیشتر به مردم، از دستگاههای اجرایی ذیربط خواست برای جلوگیری از دلال بازی و رشد قیمت ها به ویژه در روزهای پایانی سال اقدامات و تدابیر لازم و فوری را به کار گیرند.
این درخواست درحالی مطرح می شود که انجمن تولیدکنندگان فولاد در ادامه نامه نگاری های خود، در حمایت از واحدهای القایی و با ذکر برخی فرضیات نظیر حمایت سیاست گذار از صنایع و واحدهای پایین دستی و تعیین حداقل قیمت پایه برای میلگرد اکنون به دنبال تعیین حداقل قیمت پایه شمش براساس ضریبی بالاتر از قیمت کشف شده آهن اسفنجی است،درخواست رسمی برای گرانی فولاد آن هم همزمان با کاهش نرخ دلار و التهابات بازار.
در شرایط که وزارت صمت تصمیم گرفته به دور از قیمت گذاری دستوری و کاهش اثرات دلار در اقتصاد، عرضه ها در بورس را زیاد کرده و با تامین نیاز داخل، تاثیری بر فروکش کردن قیمت ها داشته باشد تا همان اتفاقی که در ماه های گذشته در حوزه سیمان و حتى فولاد رقم خورد، چرا این تشکل درخواست گرانی می کند؟
در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند، امروز که وزارت صمت قرار است توازن را به زنجیره فولاد بازگرداند، برخی نسبت به از دست رفتن حمایت هاى گذشته و رانتها گلایه مندند. طی سال های گذشته به واسطه وجود قیمت های دستوری در زنجیره و اجحاف در حق حلقه های دیگر تولید، سودهای کلانی به واسطه رانت و نه رقابت و کارآمدی وجود داشته است و برخی از گرانی های فعلی علیرغم کاهش نرخ ارز، ریشه در همین رانتها دارد.
–
–
–
–
–