در مجمع شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات به تصویب رسید:
تقسیم سود ۱۷۰ ریالی به ازای هر سهم شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات
در جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، تقسیم ۴۴ درصد از سود سالانه به تصویب رسید و بر اساس آن برای هر سهم شرکت ۱۷۰ ریال سود تعلق گرفت.
به گزارش پایگاه خبری «معدن نامه»، مجمع عمومی عادی سالیانه (سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳) شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات امروز یکشنبه ۳۰ تیرماه با حضور نزدیک به ۸۷ درصد از سهامداران در سالن پاسارگاد هتل اسپیناس خلیج فارس برگزار شد.
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و دبیر مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در این جلسه به ارائه گزارش عملکرد این شرکت در سال مالی ۱۴۰۳ پرداخت و تأکید کرد: سهامداران ما شرکت فولاد مبارکه با ۴۶/۵۰ درصد، صندوق بیمه روستاییان و عشایر با ۳۷/۱۹ درصد، سرمایهگذاری صدر تأمین با ۶۸/۷ و سایرین با ۲۰ درصد هستند. روند عملیاتی شرکت در سال ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ رو به رشد بوده و در پایان سال ۱۴۰۶ که طرحهایمان به پایان برسد شاهد رشد چشمگیری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۵/۱۷ همت رسیده است افزود: البته سود ما میتوانست از این مقدار بیشتر باشد اما به دلیل برخی مسائل که از اختیارات خود مجموعه خارج بود چنین اتفاقی رخ نداد. در شرکتهایی که تحت کنترل مدیریتی معادن و فلزات هستند و در آنها بیش از ۵۱ درصد سهم داریم نزدیک به ۳۰ درصد ارتقای سود داشتیم، اما برای بعضی از شرکتهایی که تحت کنترل مدیریتی ما نبودند شاهد کاهش سود بودهایم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص قیمت سهام این شرکت گفت: افزایش میزان ارزش سهم معادن و فلزات از ۱ فروردین ۱۴۰۳ تا ۳۰ اسفند این سال برابر ۶/۸ درصد بوده است که از متوسط کشور در این حوزه (۱/۷ درصد) بالاتر بوده است. ارزش روز داراییها در پایان ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ برابر ۱۵۲ همت بوده که ۲/۳ برابر قیمت تمامشده داراییها است.
سعدمحمدی ادامه داد: قیمت سهم ما در بازار پایین است زیرا در مرحله سرمایهگذاری هستیم و بازار معمولاً به شرکتهایی که در این مرحله هستند علاقه زیادی نشان نمیدهد، اما مطمئناً با گذشت زمان در سالهای آینده رغبت نسبت به این سهم افزایش مییابد و بهاصطلاح این سهم یک قلک محسوب میشود.
وی در خصوص روند افزایش سرمایه شرکت گفت: سرمایه شرکت از ۳۱ همت به ۵/۴۴ همت افزایش یافته است که ۲/۳۲ درصد از کل افزایش سرمایه در دوره مدیریت فعلی اتفاق افتاده است. ۹۲ درصد از پرتفوی ما در شرکتهای بورسی است که نشانه شفافیت فعالیتهاست. همچنین مازاد ارزش پرتفوی بورسی رشد ۴۹۶ درصدی داشته است. مجموع پرتفوی ما بالغ بر ۳۱ شرکت بورسی ۴۵ شرکت غیر بورسی است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به میزان تولید سنگآهن داخلی و نیاز موجود در کشور گفت: شرکتهایی در آینده موفق خواهند بود که به سنگآهن دسترسی داشته باشند و خوشبختانه مجموعه توسعه معادن و فلزات دسترسی مناسبی به سنگآهن و گندله دارد و دچار ناترازی نخواهد شد.
سعدمحمدی افزود: ذخیره سنگآهن ما در سال ۱۴۰۰ در معادنمان برابر ۵۱ میلیون تن بود و در حال حاضر ۳۹۷ میلیون تن است که میتوانیم ذخایر خود را به بیش از این مقدار نیز افزایش دهیم. ارزش برجا و دستنخورده این اکتشافات برابر ۹۰۰ میلیون دلار است که هنوز قیمتگذاری نشده اما جزو داراییهای غیر محاسباتی مجموعه است که قطعاً در آینده باعث افزایش سهام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات با اشاره به فعالیتهای اکتشافی صورت گرفته توسط شرکت افزود: با توجه به این فعالیتهای اکتشافی در منطقه غرب کشور، ظرفیت ۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در مجموعه صبانور وجود دارد. میزان تولید کاتالیست در سال ۱۳۹۹ برابر ۱۵ تن بوده که با سرمایهگذاریهای صورت گرفته در سال ۱۴۰۳ به ۸۰۰ تن رسیده و برای سال ۱۴۰۴ عدد ۱۵۰۰ تن در نظر گرفته شده است که نشاندهنده افزایش ۱۰۰ برابر تولید در طول ۵ سال است.
سعد محمدی با اشاره به طرحهای شرکت گفت: از جمله این موارد صنایع فولاد کردستان و پروژه آهن اسفنجی هستند که پروژه آهن اسفنجی یک مگامدول ۶/۱ میلیون تنی در منطقه بیجار محسوب میشود که بیش از ۵۳ درصد رشد داشته است. همچنین پروژه فولاد کردستان با ۳۲۳ میلیون یورو و ۷ هزار میلیارد تومان در منطقه قروه مشغول به فعالیت است. عملیات ساختمانی پروژه کنسانتره صبانور در حال انجام است که امیدواریم سرعت اجرای آن را افزایش دهیم. همچنین پروژه گندلهسازی صبا امید غرب ۶۶ درصد پیشرفت داشته و تمام تجهیزات خارجی آن وارد شده است و امیدواریم تا پایان سال نصب این تجهیزات به شکل کامل صورت بگیرد.
وی افزود: پروژه پویا انرژی نیز سوددهی خوبی را با فروش برق برای ما رقم زده است. تا پیشازاین ظرفیت تولید ۳۶۰ مگاوات برق در سمنان داشتیم که ۳۶۰ مگاوات جدید نیز افتتاح شده (جمعاً ۷۲۰ مگاوات) و در حال ساخت نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی بخار نیز هستیم که از بخار نیروگاه اصلی برای تولید برق استفاده میکند و توربین آن برای نخستین بار در داخل کشور در حال ساخت است. البته در کنار این نیروگاهها، احداث چند نیروگاه خورشیدی را نیز در دستور کار داریم که به ترتیب ۱۰، ۱۴ و ۴۰ مگاوات هستند. پروژه الماس آرتاویل در منطقه اردبیل نیز ۶۲٫۵ درصد پیشرفت داشته و تمام تجهیزات آن از گمرک ترخیص شده است. پروژه اقلید فارس ۲۷٫۵ درصد پیشرفت داشته و باید خریدهای خارجی آن انجام شود. پروژه استیل کرد به همراه فولاد مبارکه در منطقه الشتر در حال پیگیری است و امیدواریم با افزایش سرمایه، سرعت اجرای پروژه را بیشتر کنیم.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات تصریح کرد: برای شرکت جانجا بیش از ۴۰ هزار متر حفاری تکمیلی و نمونهبرداری انجام شد و طراحی معدن صورت گرفت و پیمانکار از طریق مناقصه انتخاب شد که ۲۰ میلیون تن برای باطله برداری عملیات معدنی انجام شده است و ۴۰ میلیون تن سنگ اکسیدی پیدا کردیم که مجوز آن اخیراً گرفته شد. پروژههای فروالیاژ شیروان نیز ۱۶ درصد پیشرفت و پروژه الکتروگرافیتی ۱۴ درصد پیشرفت داشتهاند. اولین شرکتی هستیم که ۱۷ عنصر از نادر خاکی را جدا کردیم و عیار آن را به بالای ۹۰ درصد رساندیم و برای این کار معدن گرفتهایم. این کار با استفاده از ظرفیت نخبههای داخلی انجام شده و ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارد و نرخ بازگشت سرمایه بالای ۵۰ درصد خواهد داشت و امیدواریم منشأ یک اتفاق جدید در صنعت معدن کشور باشیم.
در این مجمع مقرر شد ۴۴ درصد از کل سود شرکت (۱۷٫۵ همت) که در برابر ۷٫۵ همت است بین سهامداران تقسیم شود که بر اساس آن به هر سهم ۱۷۰ ریال سود تعلق گرفت.
همچنین پاداش ۱٫۵ میلیارد تومانی نیز برای هیئتمدیره در نظر گرفته شد.