ابراهیمی، مدیرعامل فولاد خوزستان مطرح کرد:
تامین سوخت جایگزین برای نیروگاهها با در نظر گرفتن مباحث زیست محیطی باشد/ محدودیت انرژی مانع تحقق برنامه تولید فولاد کشور است
مدیرعامل فولاد خوزستان مهمترین چالش های تامین گاز را همگام نبودن توسعه ظرفیت گاز با برنامه های توسعه صنایع، افت فشار گاز در ماههای سرد سال و اعمال محدودیتها و همچنین کیفیت نامناسب گاز دریافتی و وجود ناخالصی هایی دانست که به تجهیزات تولید آسیب می زند.
شیوا نیک وظیفه- ابراهیمی عنوان کرد: در صنایع فولاد و پتروشیمی، جایگزینی برای گاز وجود ندارد و گاز این صنایع نباید قطع شود. این درحالیست که ایران سومین تولیدکننده گاز طبیعی در دنیا است اما در فصول سرد سال، کشور با کمبود گاز مواجه می شود و در پاسخ به این کمبود، گاز صنایع را قطع می کنند.
مدیرعامل فولاد خوزستان اظهار کرد: در صنعت فولاد براساس تحلیلها سه چالش عمده داریم که دو چالش در حوزه تامین مواد و دیگری در بخش انرژی است.
وی افزود: به منظور تحقق چشم انداز 20 ساله در افق 1404 برای تولید 55 میلیون تن فولاد خام سالانه حدود 19.2 میلیارد متر مکعب گاز نیاز داریم.
ابراهیمی اظهار داشت: تولید گاز در کشور در سال 2020 به میزان 234 میلیارد مترمکعب بوده که نیروگاهها 34 درصد، خانگی 27 درصد و صنعت 17 درصد از گاز تولیدی را مصرف میکنند. در این میان، صنعت فولاد 5 درصد از گاز تولیدی کشور را مصرف میکند.
وی گفت: تغییر تقاضای حامل های انرژی در کشور در بخش صنعت تا سال ۱۴۰۵ روند افزایشی خواهد داشت و به عددی معادل ۵۴۱ میلیون بشکه نفت خام یعنی رشدی سه ساله خواهیم داشت و این روند افزایشی خواهد بود و اگر مقایسه بین عرضه و تقاضا را در حوزه گاز سبک داشته باشیم تا سال ۱۴۰۵، در روز ۶۰۰ میلیون متر مکعب تولید گاز خواهیم داشت در حالی که مصرف به ۷۲۴ میلوین متر مکعب در روز خواهد رسید. یعنی با تراز منفی ۱۲۴ میلیون متر مکعبی در روز مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار کرد: در فولاد خوزستان، تا پایان سال ۹۹ به واسطه چالشهای برق چیزی حدود ۶۰ هزار تن تولید از دست داده بودیم که متاسفانه در سال ۱۴۰۰ این عدد به حدود ۵۳۰ هزار تن رسید که بی سابقه بوده و عددی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان از فروش و حدود ۴ هزار میلیارد تومان از سود را از دست دادیم.
وی در پایان راهکارهای مواجهه با چالشهای تامین گاز را مطرح کرد و گفت: یکی از چالش های اصلی فولادسازان این است که در حال حاضر برنامه ریزی برای تولید وجود ندارد به طوریکه پیش از این برنامه ریزی تولید به صورت یک، سه و پنج ساله تدوین میشد اما اکنون باید به صورت روزانه برنامهریزی نماییم.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان تاکید کرد: سرمایهگذاری و توسعه شبکه تولید توزیع گاز با توجه به نیاز های فعلی و آتی کشور است و تامین سوخت جایگزین برای نیروگاهها باید با در نظر گرفتن مباحث زیست محیطی انجام شود.
.
.
.
.
.
.
.
.