بازار داخلی فولاد تحت تاثیر قیمت آهن اسفنجی و نرخ شمش داخلی
شیوا نیک وظیفه- هفته گذشته شاهد روند افزایشی قیمت شمش بودیم که علت آن افزایش قیمت در بازارهای جهانی و بورس بود.
از طرف دیگر در بازار مقاطع نیز علیرغم کاهش قیمت میلگرد در بورس، میلگرد افزایش قیمت داشت. این هفته نیز با توجه به استقبال خوب خریداران در هفته گذشته و این موضوع که بیشتر معاملات میلگرد در رینگ بورس با تحویل فوری بوده است انتظار اعمال دامنه مثبت ۳ درصد روی عرضه های با نرخ پایه کف وجود دارد که با این روند میانگین نرخ پایه عرضه های هفته جاری بین دو کانال ۱۴۲۰۰تومان الی۱۴۳۰۰ تومان خواهد بود. در این هفته طبق انتظار با انتشار بیشتر اخبار مثبت برجامی، بازار مجدد وارد فاز انتظار شده است.
هرچند که نرخ دلار در سه ماه اخیر کاهش داشت اما شیب تورم در بازارهای کالایی کاهش جزئی داشته است، این بدان معناست که کاهش نرخ ارز متاثر از افزایش فروش نفت و اخبار برجامی بوده است اما رشد پایه پولی و چاپ پول همچنان ادامه دارد و بسیاری از بازارهای مصرفی در خلاف جهت نرخ ارز حرکت می کنند متاسفانه قیمت ارز با توجه به افزایش جدی هزینه های تولید داخلی، در بلند مدت امکان حرکت خلاف نرخ تورم را ندارد و ناگزیر در بلند مدت برای حفظ روند صادرات قیمت ارز باید متناسب با شیب تورم افزایش داده شود تا صادرات از لحاظ ریالی برای تولید کننده منطقی باشد.
در حال حاضر ثبات نسبی و کم تحرکی در بازار مسکن و فولاد به دلیل پیشی گرفتن این دو بازار از شیب تورم در سالهای قبل است. رشد قیمت میلگرد از ۴۸۰۰ تومان در انتهای ۹۸ تا ۱۷هزار تومان در مرداد سال جاری که رشد بیش از ۳۰۰ درصد در کمتر از دو سال را رقم زده است گواه همین امر است و نتیجه آن شده که در ادامه و از پایان شهریور امسال در کانال ۱۵هزار تومان مانده است.
اکنون بازار داخلی فولاد تحت تاثیر دو موضوع قیمت آهن اسفنجی و نرخ شمش داخلی است که تولید کنندگان دولتی آهن اسفنجی تمایلی به کاهش نرخ اسفنجی ندارند و صادرکنندگان مقاطع نیز تمایلی به افزایش نرخ شمش در بازار داخل نشان نمی دهند؛ البته روند افزایشی قیمت در بازار جهانی و محدویت عرضه مقاطع که بیشتر ناشی از مشکل نقدینگی کارخانه های نوردی است را هم باید لحاظ کنیم. انتظار افزایش قیمت سال آینده نیز تقاضا را تحریک کرده ولی به علت محدودیت وام دهی، تغییرات بازار ادامه دار نخواهد بود. مشکل نقدینگی مساله ایست که در فروردین و اردیبهشت خودش را بیشتر نشان خواهد داد مگر اینکه شرایط بانک ها با امضاء برجام تعدیل شود. به هر صورت باید در نظر داشت که با ورود به آخرین ماه سال معمولا در اسفند ماه شاهد رونق بیشتر بازار فولاد هستیم.
.
.
.
.
.
.
.
.
.