آنچه در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد مبارکه؛
افزایش سرمایه ۸۰.۸۸ درصدی فولاد مبارکه از محل سود انباشته تصویب شد
شیوا نیک وظیفه – امروز (سهشنبه ۱۱ مردادماه) مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد مبارکه با موضوع استماع گزارش هیئتمدیره و بازرسقانونی شرکت در خصوص عملکرد سالمالی، بررسی و تصویب صورتهایمالی و عملکرد سالمالی، انتخاب بازرس قانونی و حسابرس شرکت برای سال مالی 1401، اتخاذ تصمیم در خصوص تقسیم سود، تعیینروزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهیهای شرکت در سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 1401، تعیین پاداش اعضای هیئتمدیره، تعیین حق حضور اعضای غیرموظف هیئتمدیره و سایر مواردی که در صلاحیت مجمع عمومی عادی است در سالن اجتماعات نگین نقش جهان سپاهان شهر برگزار شد.
این مجمع با حضور 69.942 درصدی سهامداران رسمیت یافت.
در این مجمع دکتر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در راستای ارائه گزارش شرکت در سال گذشته و عنوان پیشنهاد برای مصوبات اعلام شده در صورتجلسه مجمع عنوان کرد: ما به دنبال تصویب افزایش سرمایه 80.88 درصدی از محل سود انباشته درسال 1401 هستیم.
وی اشاره کرد: یکی از چالشهای اصلی فولاد مبارکه بحث انرژی است؛ در سال جاری با قطعی برق مواجه شدیم البته با احداث سیکل ترکیبی به ظرفیت سه میلیون مگاوات برق، امیدوار هستیم در سال آینده طی همین بازه زمانی با این مشکل مواجه نباشیم و نیروگاه وارد مدار شده باشد و در ادامه بتوانیم ظرفیت آن را به 6 میلیون مگاوات افزایش دهیم.
طیب نیا اشاره کرد: میتوانیم صبر کنیم تا دولت نیروگاه احداث نماید اما با بودجههای دولتی 90 سال طول میکشید پساب های اطراف کارخانه جمع شود. در ارتباط با نیروگاه، روند اجرای پروژه را می توان با چادرملو و گلگهر که این مسیر را رفته اند مقایسه کرد که حداقل دو تا سه سال طول خواهد کشید. ما در فولاد مبارکه تضمین گرفتهایم که هیچ قطعی برقی در نیروگاه های مبارکه حتی در شرایط فورس ماژور رخ ندهد و پروژه در حال حاضر 35 درصد پیشرفت داشته است.
وی با توجه به افزایش هزینه سوخت در سالهای آتی، فولادمبارکه را ملزم به حرکت به سمت تامین انرژی مجموعه از انرژیهای تجدیدپذیر دانست.
اقدامات شرکت فولاد مبارکه طی سال گذشته
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: اقدامات شرکت فولاد مبارکه طی سال گذشته شامل عملیات اجرایی پروژه احداث خط تولید نورد گرم دو، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی راندمان بالا با ظرفیت اسمی 914 مگاوات، افزودن 50 دستگاه لوکوموتیو به ناوگان حمل و نقل ریلی، توسعه بخش فولادسازی و ریختهگری مداوم شرکت فولاد هرمزگان، احداث خط نورد سرد و خط اسیدشویی شرکتهای فولاد امیرکبیر کاشان و فولاد تاراز چهارمحال و بختیاری، تکمیل طرح واحد فولادسازی و ریختهگری شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، تولید لوله بدون درز، احداث واحد فولادسازی و ریختهگری شرکت مجتمع فولاد زاگرس اندیشمک و احداث کورههای تولید آهک و دولومیت کلسینه میشود.
دکتر طیبنیا اشاره کرد: در این سال خرید 50 دستگاه لکوموتیو برای حمل و نقل 200 میلیون تن مواد اولیه انجام شده و تاکنون هشت دستگاه لکوموتیو وارد شرکت شده است. ما در نظر داریم با سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت، سرعت خود را در این زمینه افزایش دهیم تا بتوانیم در هر ماه، چند دستگاه به مجموعه اضافه کنیم.
وی در ادامه به برنامه های آتی شرکت پرداخت و گفت: برنامههای آتی مجتمع فولاد مبارکه اصفهان شامل احداث واحد تولید ورق رنگی، پروژه ریومپ ماشین شماره یک ریختهگری، احداث 2 مگامدول احیا مستقیم جدید، احداث نیروگاه برق از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و پروژه نصب و راهاندازی ایستگاه گاز زدایی است.
دکتر طیب نیا به این موضوع اشاره کرد که اولین اقدامی که پس از انتخاب به عنوان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پیش گرفته است رفع گلوگاههای پروژه نورد گرم بوده که خوشبختانه در اجرای هیچ یک از پروژههای شرکت، از برنامههای خود عقب نیستند.
وی در ادامه عنوان کرد: 180 میلیارد تومان برای پروژههای شرکت فولاد مبارکه تعریف شده که با حمایت واقعی سهامداران دستیابی به این هدف قابل حصول است.
مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: برای اولین بار در کشور، ورق تختال الکتریکی را تولید کردیم که امیدوار هستیم طی چند سال آتی، محصول نهایی آن روانه بازار شود.
گزارش عملکرد فولاد مبارکه
دکتر طیب نیا گفت: شرکت فولاد مبارکه با تولید 9 میلیون و 338 هزار تن فولاد خام، بیش از 43.11 درصد از بازار فولادسازان بزرگ کشور را در اختیار دارد. میزان تولید تختال گروه در سال 1400 نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 5 درصد کاهش یافته است. تولید محصولات سرد در سال 1400، 11 هزار تن نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است. شرکت علیرغم رشد تولید در کلاف سرد، گالوانیزه و قلع اندود، با کاهش 287 هزار تنی در تولید محصولات گرم در سال 1400 نسبت به سال پیش از آن مواجه شد که دلیل آن، ناشی از محدودیت در تامین برق و گاز در مقاطعی از سال بوده است.
به گفته وی، شرکت فولاد مبارکه برای اجرای طرحهای توسعه آتی، هزینهای بالغ بر یک هزار و 354 میلیارد و 585 میلیون ریال را در نظر گرفته است.
طیب نیا گفت: حاشیه سود شرکت فولاد مبارکه در سال 1399 به 49 درصد و در سال 1400 به 58 درصد رسید و در حال حاضر چالش جدی برای تامین مواد اولیه اعم از گندله، کنسانتره و… داریم. ارزش ریالی فروش محصولات داخلی گروه فولاد مبارکه در سال 1400، با رشد 87 درصدی و ارزش ریالی فروش محصولات صادراتی گروه فولاد مبارکه در همین سال، با رشد 66 درصدی همراه بوده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: پرتفوی سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان، یک پرتفوی استراتژیک در راستای تحقق سیاستهای مدون بر مبنای نقشه راه سرمایهگذاری شرکت میباشد؛ سیاستهایی نظیر خرید و فروش سهام مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر و … با انجام تحلیلهای استراتژیک در زنجیره تولید فولاد در گروه فولاد مبارکه انجام میگیرد.
طیب نیا گفت: مشارکت در افزایش سرمایههای شرکتهای سرمایهپذیر نیز با هدف حفظ درصد سهامداری و در راستای تحلیلهای فوقالذکر صورت میگیرد. سیاست تکمیل زنجیره تولید در سطح گروه منجر به تسهیل عملیات افزایش تولید و در نتیجه افزایش سودآوری میگردد و همچنین شرکت فولاد مبارکه اصفهان قصد دارد به منظور تحقق اهداف شرکتهای زیرمجموعه در راستای افزایش سرمایههای در نظر گرفته شده آنها بخشی از منابع حاصل از افزایش سرمایه پیشنهادی را صرف مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر نماید.
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت فولاد مبارکه با رای حداکثری سهامداران، صورتهای مالی شرکت فولاد مبارکه به عنوان دومین شرکت بورسی کشور از نظر ارزش بازار تصویب شد و حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان(۱۷۰۰ ریال به ازای هر سهم) تقسیم گردید.
.
.
.
.
.