مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در پاسخ به معدن نامه عنوان کرد؛
حمایت 200 میلیارد تومانی شرکت ملی مس از شرکتهای پایین دستی با صندوق cvc
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران از حمایت شرکتهای حوزه پایین دست از صندوق cvc یا صندوق سرمایه گذاری جسورانه با سرمایه 200 میلیارد تومانی که قرار است سرمایه آن به 1000 میلیارد تومان افزایش یابد، خبر داد.
آیلین سیروس: حسین مدرس خیابانی در حاشیه بازدید از سیزدهمین نمایشگاه بین المللی فرصتهای سرمایه گذاری در معدن و صنایع معدنی در خصوص افزایش تولید کاتد مس و برنامه ریزی برای زیرمجموعه های شرکت ملی مس به خبرنگار معدن نامه گفت: ما در ابتدا باید یک تقسیم کار ملی در کشور داشته باشیم. شرکت ملی مس در بخش حاکمیت در حوزه بالادستی که حجم سرمایه گذاری ها عظیم تر و بازگشت سرمایه طولانی تر است نقش آفرینی می کند؛ به عبارتی به دلیل ریسک سرمایه گذاری در حوزه بالادست این مهم بر عهده حاکمیت بوده که شرکت ملی مس به عنوان یک شرکت ملی در حال اجرای برنامه های بالادستی است؛ اما در حوزه پایین دستی باید بخش خصوصی، انجمن مس و تعاونی ها مشارکت کنند و اصرار ما به ورود بخش خصوصی در این عرصه است.
وی بیان کرد: این در حالی است که شرکت ملی مس تلاش برای تولید کاتد با ارزش افزوده بیشتر (فراتر از میزان یک میلیون تن) را در برنامه تولیدش داشته و درصدد تبدیل کاتد 10 هزار دلاری را به محصولات با ارزش 20 هزار دلاری است. در این زمینه شرکت ما چندین حوزه را پشتیبانی می کند از جمله: اطمینان تامین مواد اولیه و تامین خوراک برای شرکتهای پایین دست با دادن آلارم و سیگنال و دیگر حمایت از شرکتهای پایین دست از طریق صندوق cvc.
مدرس خیابانی با بیان اینکه منظور از شرکتهای پایین دست، مس، مفتول و لوله و ورق نیست گفت: 300 رسته محصولات مسی داریم از بردهای الکترونیکی، باتری های الکتریکی، لوازم حوزه هوا فضا تا وسایل تجهیزات پزشکی الکترونیکی؛ که شرکت ملی مس با پشتیبانی و تشکیل صندوق cvc یا صندوق سرمایه گذاری جسورانه با سرمایه 200 میلیارد تومان درصدد افزایش ارزش افزوده برای تولید کاتد است.
وی افزود: البته در برنامه خود قصد داریم این صندوق را به عدد هزار میلیارد تومان رسانده و این اطمینان را به بخش خصوصی با طرحهای دانش بنیان می دهیم که شرکت ملی مس در تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر تا حلقه نهایی از محل صندوق cvc حمایت کند.
افزایش 800 هزار تنی تولید کاتد، تکلیف مقام معظم رهبری و برنامه هفتم توسعه
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در حاشیه بازدید از نمایشگاه ماینکس 2024 در ادامه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال جاری چندین بار در فرمایشاتشان به بخش معدن اشاره داشتند گفت: ما نیز به عنوان یکی از فعالان اصلی بخش معدن و در حوزه مس فرمایش ایشان را نصبالعین قرار دادیم و عزم راسخ برای تحقق طرح کیمیا (کاتد یک میلیون تنی ملی مس ایران) داریم.
وی افزود: اگر بخواهیم طرحهای توسعه کاتد را به مرحله پیشرفت برسانیم باید به فکر اکتشاف بوده و استخراج را به توان بهره برداری معادن اضافه کنیم؛ طبق برآورد مهندس متوکل معاون اکتشافات شرکت، با اقدامات و برنامه های توسعه ای که برای حوزه اکتشاف داریم انشاله بتوانیم به راحتی این ذخیره را به 40 میلیارد تن برسانیم که ذیل تکلیف مقام معظم رهبری در خصوص برنامه هفتم توسعه و افزایش 800 هزار تنی تولید کاتد است.
به گفته مدرس خیابانی در حال حاضر تولید کاتد مس حدود 300 هزار تن بوده و به عبارتی نیاز به افزایش سه برابری تولید کاتد داریم.
وی در خصوص طرح «کیمیا» و برنامهریزی شرکت ملی صنایع مس ایران برای تولید یک میلیون تن کاتد در افق برنامه هفتم توسعه کشور گفت: در حال حاضر ایران ۳۰۰ هزار تن کاتد تولید میکند و با این ماشینآلات و ابزار موجود به هدفگذاری یک میلیون تن نمیرسیم و باید به انجام برسانیم؛ طرح ما ناظر بر اجرای همین تکلیف است از طرفی استراتژیک بودن و وجود ذخایر مناسب معادن مس کشور برای ما ضرورت و فوریت طرحهای توسعه را ایجاد می کند. طرح کیمیا هم بر اساس مطالعات علمی و اسناد کارشناسی تهیه شده و در هیئت مدیره ملی مس به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه برای تولید کاتد در حال حاضر با مشکل تولید برق و کمبود آب مواجه هستیم گفت: وزارت نیرو هم الزام کرده کارخانجات به سمت نیروگاههای اختصاصی پیش روند و ما برای تولید کاتد یک میلیون تنی نمی خواهیم با چنین مشکلاتی مواجه شویم و درصدد تامین و تولید برق و آب و زیرساختهای مورد نیازمان هستیم.
مدرس خیابانی در خصوص اقدامات شرکت ملی مس در حوزه ساخت داخل که اولویت این شرکت است گفت: تمام برنامه ما این است که طرح کیمیا و کاتد یک میلیون تنی را از محل اجرای ساخت داخل و تجهیزات ماشین آلات پیش ببریم.
وی افزود: در این حوزه اولین کارخانه تمام ایرانی تولید کنسانتره مس با ظرفیت 7 میلیون تن را ایجاد کرده و مقدمات آن چیده و موقعیت مکانی تدوین شده است و میتوانم نوید این را بدهم که به سمت بومی کردن تولید کننسانتره هستیم. همچنین دستگاه حفار داخلی ساخته شده و تا ماه دیگر ساخت نوار نقاله و بلت نوار نقاله داخلی خواهد شد.
گفتنی است سیزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (ماینکس) روز ۲ مهر ماه شبستان اصلی مصلای امام خمینی(ره) شروع به کار کرد و تا ۵ مهر ماه میزبان علاقمندان به صنعت معدن است.