در گفتگو با معاون تکنولوژی فولاد مبارکه مطرح شد:
استفاده از ظرفیت دانش بنیانها با رویکرد سرمایهگذاری خطرپذیر در فولاد مبارکه
فولاد مبارکه برای مقابله با تغییرات محیطی پیش رو و اثر گذاری این تغییرات بر برنامههای شرکت به سراغ سرمایهگذاریهای خطرپذیر رفته است تا بتواند با استفاده از ظرفیتهای موجود در شرکتهای کوچک دانش محور، نیازهای خود را تامین و این شرکتها را وارد مسیر سوددهی کند.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، شرکت فولاد مبارکه که میتوان آن را بزرگترین هلدینگ فولادی کشور دانست در تلاش است به موازات افزایش تولید و توسعه سبد محصولات خود، همسو با تغییرات ایجاد شده در شرکتهای بزرگ اقتصادی جهان حرکت کرده در این مسیر به افزایش بهره وری نیز دست پیدا کند. درواقع دستیابی به انقلاب صنعتی نسل چهارم امروز در دستور کار مبارکه است تا بتواند فعالیت تولیدی خود را با دنیا همسو کند.
اما در این میان یکی از سیاستهای روی میز مبارکه، سرمایه گذاری خطرپذیر است که میتواند فصل جدید از فعالیتهای بنگاههای اقتصادی بزرگ را ایجاد کند.
در همین زمینه گروه فولاد مبارکه تا پایان سال جاری ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای سرمایه گذاری خطرپذیر اختصاص داده است. گروه فولاد مبارکه امسال ۷۰ میلیارد تومان به پارکهای علم و فناوری اختصاص داده و هدف گذاری فولاد مبارکه افزایش بودجه سرمایه گذاری خطرپذیر سال آینده به ۲ هزار میلیارد تومان است.
اما با این سیاست چه نتیجهای برای فولاد مبارکه حاصل خواهد شد؟
در این باره محمد ناظمی هرندی، معاون تکنولوژی فولاد مبارکه اظهار کرد: ما مفهومی به نام شرکتهای شکست ناپذیر داریم که حتی کتابی نیز با این عنوان وجود دارد، در آن کتاب گفته میشود شرکتهای بزرگ وجود دارند که چابک نیستند. درواقع این شرکتها قدرتمند غیر چابک محسوب میشوند. این چابکی به معنی اتخاذ تصمیم و اجرا متناسب با تغییرات محیطی است. درواقع باید در چنین شرایط تغییر استراتژی با سرعت انجام شود.
وی ادامه داد: در مقابل چنین شرکت هایی، شرکتهای کوچکی هستند که دانش محور بوده و ساختار نیروی انسانی چابکی دارند، اما قدرت زیادی ندارند.
به گفته ناظمی هرندی، امروز بحث جدی دنیا این است که اکوسیستمی شکل بگیرد که این شرکتها به صورت یکپارچه با هم همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: درواقع شرکتهای بزرگ، قدرت خود را در کنار چابکی شرکتهای کوچک قرار میدهند و این فضا باعث میشود تا شرکتهای کوچک نیز رشد کنند و در مقابل نگرانی شرکتهای بزرگ نیز درباره تغییرات پیش رو از بین خواهد رفت.
معاون تکنولوژی فولاد مبارکه در ادامه با اشاره به سیاستهای فولاد مبارکه افزود: در فولاد مبارکه نیز این رویکرد پیش رو قرار دارد. ما یک شرکت بزرگ هستیم، اما محیط ما متغیر است. با چنین نگاهی تلاش میکنیم در این ساختار همکاری بتوانیم از قابلیت شرکتهای دانش بنیان استفاده کرده و از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم.
وی افزود: در چنین فضایی شرکتهای کوچک نیز به حوزه کسب و کارهای جدید و سودآور وارد میشود. آنچه در این مسیر انجام میشود سرمایه گذاری خطرپذیر است.
درواقع فولاد مبارکه در این مسیر علاوه بر تامین نیازهای خود منجر به توسعه شرکتهای دانش بنیان کوچکی میشود که در این اکوسیستم قرار دارند. درواقع این همکاری بازی دو سر برد برای هر دو سوی این اکوسیستم است که میتواند در نهایت به توسعه هرچه بیشتر بخش معدن و افزایش بهره وری آن منجر میشود.تیتر ۲۰