ادامه روند افزایش قیمت محصولات فولادی/ تاثیر افزایش هزینه برق و گاز بر بازار فولاد
شیوا نیک وظیفه- بازار شمش و مقاطع فولادی دو ماه قابلتأمل را سپری کرده است. این بازار پس از تعطیلات ابتدای سال تاکنون افزایش قیمت حدود هزار و پانصدتومانی را به خود دیده است به عبارتی بهصورت میانگین هفتگی، سیصد تومان افزایش قیمت بدون ایجاد تغییر خاصی در حجم تقاضای داخلی ایجاد شده است که احتمالاً این هفته نیز با همین شکل ادامه خواهد داشت.
هفته گذشته که با عرضه آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره در بورس همراه بود، مهمترین مورد افزایش قیمت آهن اسفنجی به نظر می رسید. این روند ادامه همان روندی است که از ماهها قبل شروع شده است و منجر به افزایش قیمت مواد اولیه میگردد. قیمت آهن اسفنجی که در بورس فروخته میشود با آهن اسفنجی که قبلاً بر مبنای کدال بین تولیدکنندگان شمش و آهن اسفنجی برقرار شده تفاوت زیادی دارد. با این روند قیمتها به سمت قیمتهای بالاتر از بورس تمایل پیدا میکند اما ازآنجاکه این روند افزایش قیمت برای مواد اولیه، همپای افزایش قیمت محصولات نیست بازار به رکود کشیده میشود اما در این هفته بازار داخلی فولاد تحت تأثیر چند متغیر مهم است. اصلاح نسبی قیمت جهانی سنگآهن و گذر از کانال دویست دلاری و دیگری اصلاح نسبی قیمت شمش CIS و افزایش احتمالی و حدود یک تا دو درصدی نرخ های پایه هفته جاری تحت تاثیر میانگین معاملات شمش و میلگرد در هفته قبل که مجموع این عوامل اگر سیگنال افزایشی محسوب نشود علائمی از کاهش نیز در این بازار ندارد هرچند که عوامل دیگری نیز در این بازار دخیل هستند. تأکید آمریکا به بازگشت به برجام قبل از رفع تحریمها نشان میدهد که نیت اصلی آنها استفاده از اهرم فشار است تا رفع تحریمها و تغییر ریاست جمهوری هم این اوضاع را تغییر چندانی نخواهد داد. در نهایت خرداد امسال اکثر بازارها تحت تأثیر انتخابات و نتیجه مذاکرات با آمریکا متوقف خواهد بود و ماه نسبتاً آرام توأم با چسبندگی قیمتها در همه بازارها ازجمله فولاد پیشبینی میشود و بازار ارز بهعنوان شاخص اقتصاد روند آرامی خواهد داشت که در نتیجه این فشار بر شاخصها پس از انتخابات، پارامترها مجدداً نمود واقعی پیدا خواهد کرد. در این بین قطعی برق نیز مزید بر علت شده است. قطعی برق با افزایش هزینههای توقف تولید اعم از خاموش شدن کورههای خطوط تولید و نورد، شوکهای حرارتی و تخریب نسوزها (برای واحدهای کوچکی که سیستم برق جایگزین ندارند) بر بازار فولاد تأثیر میگذارد. با همین روال افزایشی حدود چهار برابری هزینه برق و همچنین افزایش هزینه گاز، قیمت فولاد در دوره تابستان حدود ۱۰ درصد افزایش خواهد داشت که در قیمت تمامشده آنها تحمیل می شود که این افزایش قیمتی، صادرات بسیاری از محصولات فولادی بهخصوص محصول میلگرد را که از مزیت انرژی ارزان بهره میبرد فاقد توجیه اقتصادی میکند و واحدهای کوچک را با مشکلات بیشتری مواجه میکند. شاید ادامه این روند منجر به افزایش صادرات مواد اولیه و مواد خام شود.
نکته آخر اینکه اگر فرض کنیم تحریمها برداشته شود بازار فولاد را با مسئله نرخ ارز تحت تأثیر میگذارد، در این صورت قیمت ارز کاهش پیدا خواهد کرد و تمام معادلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد تغییر میکند. از طرف دیگر با افزایش درآمد دولت ناشی از بالا رفتن حجم ذخایر ارزی، تقاضای فولاد برای بودجههای عمرانی بالا خواهد رفت. در این صورت دولتی که امروز بازار داخل را با انواع بخشنامهها متوقف کرده است مواجه با افزایش شدید قیمت فولاد و کمبود آن در بازار داخل خواهد شد.
فولاد خراسان با اجرای پروژه های بهبود، موفق به صرفه جویی میلیاردی د…
تأثیر منفی افزایش 275 درصدی قیمت برق بر زنجیره فولاد کشور
با رقابت مخرب، هزینه تولید فولاد در کشور بالا میرود
پرداخت 451 میلیارد تومان از سوی شرکت های تابعه ایمیدرو برای مقابله با …