رئیس خانه صمت ایران:
اخیراً واژه «ناترازی» مد شده است!/ وزارت نیرو اعلام کرده که موظف به تامین برق صنایع نیست
سید عبدالوهاب سهلآبادی؛ رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، در بیستودومین دوره جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» که روز دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، به میزبانی خانه صمت ایران و در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، بیان کرد:
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، «امروز صنایع تا حدودی از چنگال بانکها رهایی یافتهاند. در برابر تهاجمات نظامیِ بسیاری از کشورها، ملت ما با ایثار و فداکاری ایستادگی کرد و شکست نخورد. باید عرض کنم که در جنگ اقتصادی نیز سربازان و فرماندهان این عرصه کوتاه نیامدهاند.
من ۶۵ سال سن دارم و بهخوبی به یاد دارم که در دوران دفاع مقدس، اگر عزیزی شهید میشد، با عزت و احترام او را تشییع میکردند و در گلزار شهدا، به خاک میسپردند؛ اما شهدای جنگ اقتصادی چه سرنوشتی دارند؟ آیا خانواده مرادی را در تبریز فراموش کردهاید؟ دختری که به دلیل بیانصافی بانکها خودکشی کرد و روز سوم او، پدرش نیز همانجا به زندگی خود پایان داد. این رزمندگان اقتصادی را چگونه تشییع کردید؟ کجا آنها را دفن کردید؟ آیا به یاد دارید صنعتگری که در زندان فوت کرد و ۴۰ روز پس از مرگش، بانک همسرش را نیز به زندان برد؟
معاونین محترم وزیر، جناب آقای شیخ، جناب آقای مفتح، امروز چه تدبیری برای این رزمندگان جنگ اقتصادی اندیشیدهاید؟
اخیراً واژه «ناترازی» مد شده است؛ ناترازی برق، ناترازی گاز! محاسبه کنید که در طول سال ۱۴۰۳، به دلیل همین ناترازیها بسیاری از واحدهای صنعتی چند روز را تعطیل بودهاند؟ بله، ما میدانیم که در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و تحمل میکنیم.
جناب آقای دکتر هادی، آیا از تصمیماتی که در این ایام برای صنعتگران گرفته شده، آگاه هستید؟ تأمین اجتماعی امروز بهگونهای عمل میکند که اگر کارفرمایی همزمان با ارائه لیست بیمه، پول آن را واریز نکند، هیچ خدماتی به کارگران ارائه نمیشود. کارگرانی که زیر خط فقر و معیشت زندگی میکنند!
آقای منتظری، آیا اطلاع دارید که وزیر نیرو بخشنامهای صادر کرده و به وزیر صمت اعلام نموده که این وزارتخانه دیگر موظف به تأمین برق برای صنایع نیست؟ این جنگ اقتصادی است. آیا وزیر نیرو حق دارد که چنین تصمیمی را اعلام کند؟ فردا وزیر نفت هم خواهد گفت که دیگر وظیفهای برای تأمین نفت و گاز نداریم؛ خودتان چاه نفت بزنید؛ ما گاز و گازوئیل و بنزین نداریم! این گونه زیرساخت برای صنایع تهیه میکنید؟
امروز وزارت صمت به تمام ادارات استانها ابلاغ کرده که حق تقسیط حقوق دولتی را ندارند. از معاونین محترم وزیر که در این جلسه حضور دارند، میخواهم پاسخ دهند که کدام ریالی از سوی تولیدکنندگان در این چند سال حیفومیل شده است؟ کدام چک آنان وصول نشده است؟ آیا در راستای حمایت از تولیدکنندگان است که این ابلاغیهها را صادر میکنید؟
در چنین شرایط سختی، اداره برق {بهجای حمایت} مطالبات خود از برج ۲ را از صنعتگران میخواهد. اینها مواردی است که باید پیگیری شود.
حتی به بهره آن چه که ما میپردازیم هم ارزش افزوده تعلق میگیرد. ما همه اینها را پرداخت میکنیم اما کارگاههای خود را تعطیل نمیکنیم. دشمنان خارجی و نادانان داخلی بدانند که صنعتگر از این مسیر خارج نمیشود و ما در همین شرایط هم کار میکنیم.
امروز اینجا آمدهایم که تولیدات خود را به رخ بکشیم. ما تولیداتی داریم که اگر در بسیاری از نقاط دنیا تولید شود، به آن فخر میفروخشند اما در کشور ما همین تولیدات، وارد میشود.
دیروز در جلسهای که برای بررسی وضعیت حقوق کارگران حضور داشتم، صحبت از این بود که چگونه میتوان با حقوق ۱۲ یا ۱۳ میلیون تومانی، زندگی کارگران را اداره کرد؟ چگونه به این افراد آرامش روحی بدهیم؟ اما با این وجود، هیچ کارخانهای کارگران خود را اخراج نکرده است. این یعنی وفاداری، این یعنی ایستادگی. به خودتان ببالید.
خاطرات دوران جنگ را یادآوری کردید، زمانی که با جان و دل ایستادگی کردیم. امروز نیز این رزمندگان اقتصادی در شرایطی بسیار سخت و نابرابر مقاومت کردهاند. همانطور که در همین اتاق به رئیسجمهور قول دادهایم، در صحنه حضور داریم تا این مسیر دشوار را نیز پشت سر بگذاریم.»
لازم به ذکر است؛ بیستودومین دوره جشنواره «تولید ملی، افتخار ملی» با حضور رئیس دیوان عالی کشور، تعدادی از نمایندگان مجلس و معاونان وزارت صمت برگزار شد و طی آن از ۵۰ شرکت برتر تولیدی و صنعتی تقدیر به عمل آمد.
این رویداد که از آن بهعنوان معتبرترین گردهمایی حوزه صنعت و معدن کشور یاد میشود، با شعار «جهش تولید، با مشارکت مردم» و همراهی تولیدکنندگان بزرگ داخلی، شکل گرفت.
اهداف کلیدی این جشنواره شامل شناسایی برترینها، تقویت تعاملات بینبخشی، تشویق به نوآوری و ایجاد بستری برای ارتقای تولید ملی است.
معدن مدیا