فروتن، مدیرعامل فولاد تاراز مطرح کرد: ایجاد زیر ساختها وظیفه تولیدکننده نیست/ ضرورت حمایت دولت از تولیدکنندگان ورق گالوانیزه
شیوا نیک وظیفه – به گفته مدیرعامل فولاد تاراز طرح های توسعه این شرکت پیشرفت داشته و توسعه واحد نورد کمتر از یکماه آینده به بهره برداری میرسد، بهرهبرداری از واحد نورد سرد نیز ظرف ۵ ماه آینده صورت می گیرد و همچنین اسیدشویی ۵۰۰ هزار تنی در پایان ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
داود فروتن با اشاره به کیفیت ورق گالوانیزه این شرکت تاکید کرد: این ورق از بهترین محصولات موجود در بازار داخلی کشور است که خوشبختانه به لحاظ کیفیت و بویژه پارامترهای انعطاف پذیری و کشش ورق و کیفیت سطح ورق بسیار مورد استقبال مصرف کنندگان بوده و پتانسیل صادراتی خوبی نیز دارد اما همسو با استراتژی های کلی گروه فولاد مبارکه و با توجه به اولویت تأمین نیازهای داخلی، تمرکز اصلی بر بازار داخلی است .
وی عنوان کرد: در حال حاضر شرکتهای تولیدکننده ورق گالوانیزه در معرض فشار هستند که کاهش قیمتهای جهانی در این موضوع دخیل بوده و به طور ضمنی شرکتهایی که تنها محصول مرتبط با یک حلقه از زنجیره فولاد را تولید میکنند، بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.
چالشهای موجود در بازار ورق گالوانیزه
مدیرعامل فولاد تاراز به یکی دیگر از چالشهای این حوزه پرداخت و گفت: با توجه به شرایط بازار با رکود و کاهش قیمتها مواجه هستیم که عمدتا به دلیل دامپینگ کشورهای روسیه و چین در بازارهای جهانی بوده است. چالشها در بخش ورق گالوانیزه تنها به مسائل بین الملل مرتبط نیست و برخی موارد داخلی نیز شرایط را سخت کرده است و یکی از مهمترین آن تعرفه و عوارض های مرتبط با صادرات و واردات در حوزه ورق گالوانیزه است. تعرفه واردات میبایست افزایش داشته تا تولیدکننده داخلی کالای خود را با قیمت مناسبتری به فروش رساند و در مقابل تسهیل صادرات داشته باشیم. افت قیمتها در بازار داخلی و وضعیت بازار و فروش داخلی و خارجی به گونهای است که نیازمند رفع موانع صادراتی هستیم چراکه دستورالعملهای صادراتی شرایط را برای تولیدکننده بسیار دشوار کرده و نیازمند اصلاحیه جدی و فوری است. متاسفانه دوره طلایی صادرات را در ابتدای امسال به دلیل بخشنامه عوارض صادراتی از دست دادیم و سپس با دامپینگ روسیه و چین روبرو شدیم و هم رقابت در بازارهای صادراتی به دلیل حمایت برخی دولتها از شرکتهایشان تشدید شده است. در حال حاضر کشور ترکیه با سیاستهای جدید همچون جوایز صادراتی بخشی از بازار کشورهای همسایه نظیر عراق را از آن خود کرده است. این شرایط تنها حمایت دولت را می طلبد.
داود فروتن برق را یکی دیگر از چالشهای این حوزه دانست و گفت: برای رفع چالش انرژی در صنعت فولاد نیازمند برنامه ریزی فوری هستیم. ایجاد زیرساخت برعهده تولیدکننده نیست در عین حال شاهد هستیم این چالش بر همه فولادسازان تحمیل شده و با توجه به بحرانی بودن شرایط ناگزیر به ورود به این حوزه هستیم.
.
.
.
.
.
.
.