پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو؛ تحولی بزرگ در صنعت
منابع انسانی از مهمترین ارکان یک سازمان است که برای پیشبرد اهداف و برنامههای آن نقش بسزایی را ایفا میکند.
آیلین سیروس – تجربه نشان داده که سازمانهای موفق نسبت به حوزه منابع انسانی خود اهمیت ویژهای قائل بوده و برای ارتقای انگیزه و رضایت کارکنان تمهیدات اساسی در نظر داشتهاند.
رضایت و امنیت روانی نیروی انسانی باعث افزایش انگیزه و همچنین بهرهوری در یک مجموعه بوده و مدیران موفق همواره درصدد ایجاد آن در سازمان خود هستند.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان که همواره در تلاش برای ارتقای سازمان خود است در ابتکاری جالب در سال جدید، پویشی را با عنوان: پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو” باهدف ارتقای انگیزه و بهبود عملکرد کارکنان طراحی کرده است.
این پویش که بر اساس آیه ۴۶ سوره سبا قرآن کریم پایهگذاری شده است، بر پایه مسئولیتپذیری فردی و تلاش برای بهبود مستمر بناشده است، از کارکنان و مسئولین در سطوح مختلف میخواهد که با ارائه ایدهها و پیشنهادهای سازنده، در جهت افزایش بهرهوری، بهبود کیفیت تولید و کاهش هزینهها گام بردارند.
پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو” باهدف تشویق افراد به مشارکت فعال، افزایش انگیزه و حرکت جمعی به سمت اهداف مشترک تعریف میشود؛ همچنین این ابتکار با افزایش انگیزه پرسنل، تسهیل در تحقق اهداف و تقویت فرهنگ مشارکت، نهتنها در سطح یک سازمان، بلکه در مقیاس کلان کشور نیز تأثیرات مثبت و پایداری به همراه دارد.
با توجه به اینکه ایجاد حس مشارکت و مسئولیتپذیری پرسنل در یک سازمان بر پیشرفت تدریجی آن تأثیر بسزایی دارد و احساس موفقیت را در میان کارکنان تقویت میکند، از نکات بارز این پویش است. هر فرد با مسئول دانستن خود نسبت به کوچکترین مسائل میتواند حس مالکیت خود به سازمان مربوط را افزایش داده و هر قدم خود را یک دستاورد قابللمس بداند.
پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو؛ ابزاری برای بهبود عملکرد سازمانها
با توجه به اهدافی که در فراخوان پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو؛ بیانشده است، این پویش میتواند بهعنوان ابزاری برای بهبود عملکرد سازمانها عمل کند. ازجمله مواردی که میتوان پیشبینی کرد اگر در هر سازمان یا شرکتی، یک کارمند در جهت کاهش هزینههای آن سازمان ابتکار عملی از خود نشان دهد میتواند فرهنگ مسئولیتپذیری محیطی را تقویت کند. فرهنگی که نیاز مبرم در جامعه بوده و بهویژه در نسل جوان باید تسری یابد.
همچنین به نظر میرسد این پویش میتواند حس همبستگی، روابط بین پرسنل و مدیریت را بهبود بخشد و مدیران با درنظرگرفتن مواردی ازجمله پاداش بین کارکنان، تعاملات مثبت را افزایش دهند.
چنانچه این پویش بازتاب گستردهای داشته و بتواند در سطح کلان بهصورت خودجوش اجرا شود بهصورت جنبش عظیمی در صنعت و اقتصاد کشور تحولآفرین خواهد بود.
کشوری چون ایران که در مسیر توسعه صنعت قرار دارد به چنین جنبشهایی بسیار نیازمند است زیرا باعث پویایی در بین مردم، حس رقابت سالم به دلیل ذینفع قرار گرفتن هر قشر، افزایش بهرهوری و تکاپو خواهد بود.
امروزه منابع انسانی نیاز تمامی کشورها بوده و بهعنوان چالشی مهم برای اقتصاد هر کشور مطرح است. نیروی انسانی جوان و متخصص از سرمایههای اصلی و منبعی عظیمی برای توسعه و رشد در هر کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است. این پویش با ایجاد انگیزه در نسل جوان و نیروی متخصص به جذب استعدادها کمک کرده و مانع فرار نیروی متخصص از کشور خواهد بود.
پویش “هر نفر یکقدم روبهجلو” که از سوی مدیرعامل فولاد مبارکه فراخوان شده است میتواند باهدف تحول فردی و مشارکت گروهی و با شکستن اهداف بزرگ به گامهای کوچک و قابلاجرا، تحقق آنها را تسهیل کند.
به نظر میرسد اجرای این پویش که در نوع خود بسیار متفاوت و تازه است باعث تحولی بزرگ در صنعت شده و با دستاوردهای بینظیری همراه شود.