واردات زغالسنگ چین از روسیه در ماه جولای نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد افزایش یافت و به بالاترین میزان در حداقل پنج سال گذشته رسید زیرا چین زغالسنگ با تخفیف خریداری کرد در حالی که کشورهای غربی از محمولههای روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین اجتناب کردند.
به گزارش پایگاه خبری معدننامه، دادههای اداره کل گمرک نشان داد که چین در ماه گذشته ۷.۴۲ میلیون تن زغالسنگ از روسیه وارد کرده است. این بالاترین رقم ماهانه از زمان شروع آمارهای قابل مقایسه در سال ۲۰۱۷ از ۶.۱۲ میلیون تن در ژوئن و ۶.۴۹ میلیون تن در جولای ۲۰۲۱ بود.
کشورهای غربی پیش از ممنوعیت اتحادیه اروپا بر زغالسنگ روسیه که در ۱۱ آگوست با هدف کاهش درآمد انرژی کرملین به دلیل تهاجم فوریه آن به اجرا گذاشته شد، از ارسال محمولههای روسیه اجتناب میکردند. این ممنوعیت روسیه را مجبور کرده تا خریدارانی مانند چین و هند را هدف قرار دهد و با تخفیف شدید بفروشد.
زغالسنگ حرارتی روسیه با ارزش حرارتی ۵۵۰۰ کیلو کالری در اواخر جولای حدود ۱۵۰ دلار در هر تن بر اساس هزینه و حملونقل معامله شد، در حالی که زغال سنگ با همان کیفیت در بندر نیوکاسل استرالیا بیش از ۲۱۰ دلار در هر تن ارزیابی شد.
برخی از تاجران چینی انتظار دارند در سه ماهه چهارم، زمانی که شرکتهای برق در شمال چین ذخایری برای فصل گرمایش زمستانی ایجاد میکنند، زغالسنگ روسیه بیشتری به چین سرازیر شود.
محمولههای جولای زغالسنگ اندونزی، عمدتاً زغالسنگ حرارتی ارزان و با کیفیت پایین با ارزش حرارتی زیر ۳۸۰۰ کیلوکالری، ۱۱.۷ میلیون تن بود. این میزان نسبت به ژوئن ۲۲ درصد افزایش داشت اما نسبت به سال قبل ۴۰ درصد کاهش داشت. چین واردات کلی زغالسنگ خود را در ماههای اخیر در بحبوحه افزایش تولید داخلی کاهش داده است.
بر اساس گزارش رویترز، نیروگاههای برق در جنوب چین مناقصه خرید زغالسنگ اندونزی را در ماه آگوست افزایش دادهاند زیرا این زغالسنگ ارزانتر از زغالسنگ داخلی است، در حالی که تقاضا برای تولید برق با سوخت زغالسنگ با موج گرمای بیسابقه افزایش یافته است.
دادههای گمرک چین نشان داد که محموله زغال سنگ از استرالیا در ماه جولای صفر بوده است.
منبع خبر «شایورد» است و معدن نامه در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ( 36394 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره 00989121302339 پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه معدن نامه مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.