معاون مالی شرکت جهان فولاد سیرجان:
همکاری متقابل صنعت فولاد و بازارهای تامین مالی منجر به رشد تولید می شود
جهانبخشیان خبر داد: مذاکره و رایزنی جهت انتشار اوراق به ارزش 30 هزار میلیارد ریال جهت راه اندازی پروژه ذوب شماره دو شرکت جهان فولاد در حال انجام است.
به گزارش پایگاه خبری معدن نامه، چندی پیش صکوک مرابحه شرکت جهان فولاد سیرجان به ارزش 15هزار میلیارد ریال جهت خرید ماشین آلات و تجهیزات کارخانه احیای آهن اسفنجی از طریق فرابورس عرضه شد.
در همین رابطه گفت و گویی با مهندس امیر جهانبخشیان معاون مالی شرکت جهان فولاد سیرجان پیرامون موضوع اهمیت تامین سرمایه شرکت های فولادی از طریق بازار سرمایه انجام داده ایم.
جهانبخشیان در این گفت و گو با اشاره به حفظ مالکیت سهامداران وحفظ سودهای انباشته شرکت در این روش معتقد است: با توجه به هزینه فرصت پروژهای فعلی شرکت، می تواند مقرون به صرفه وکاملا به نفع سهامداران باشد.
او همچنین به مذاکره و رایزنی جهت انتشار اوراق به ارزش 30 هزار میلیارد ریال جهت راه اندازی پروژه ذوب شماره دو شرکت نیز اشاره کرد.
در ادامه مشروح این مصاحبه از نظرتان می گذرد:
آمارها در ابتدای سال نشان می دهد شرکت جهان فولاد سیرجان توانسته به رشد های چشمگیری در حوزه درآمد و فروش دست پیدا کند به نظر شما چه عواملی باعث رسیدن به این آمارها شده است؟
همکاری متقابل صنعت فولاد و بازارهای تامین مالی منجر به رشد تولید و پیشرفت روزافزون کشور می شود
همانگونه که مستحضر هستید شرکت جهان فولاد دارای سه محصول اصلی:آهن اسفنجی-شمش فولادی-و انواع سایزهای میلگرد میباشد که در 4ماهه اول سال جاری به همراه محصولات فرعی جمعا حدود 871هزار تن تولید داشته،که در قیاس با دوره مشابه سال قبل تا حدودی با توجه به محدودیت های انرژی حال حاضر هم در زمینه تولید و هم در زمینه فروش محصولات خود رشد داشته است.
با این اوصاف یکی از دلایل رشد شرکت را می توان افزایش تولید و فروش محصولات بیان کرد.
البته دلایل متعدد دیگری از جمله کاهش بهای تمام شده محصولات از طریق مدیریت هزینه های تولید و همچنین مدیریت کارآمد و بهینه ی مشکلات داخلی و خارجی را نام برد.
این روند با توجه به اقدامات و عملکردها در ماه های آینده به چه صورتی خواهد بود؟
پیش بینی آینده خصوصا در حوزه فولاد که متاثر از رویدادهای گوناگونی از جمله پیش بینی نرخ جهانی شمش،پیش بینی نرخ خرید گندله(به عنوان ماده اولیه اصلی) و محدودیت های انرژی خصوصا برق و گاز کمی سخت و دشوار می باشد.البته بنده و همکارانم در تمامی حوزه ها فارغ از هر گونه مسائل و مشکلات به صورت جدی ومطمئن در حال تلاش شبانه روزی جهت افزایش منافع سهامداران محترم شرکت می باشیم.
برای بهبود شرایط در حوزه تولید چه اقداماتی در دست انجام است؟
شرکت جهان فولاد در حال حاضر دارای چندین پروژه مهم و عظیم در سطح ملی می باشدکه دو تا از مهمترین آنها طرح احداث احیای مستقیم شماره2با ظرفیت تولید 1،050،000 تن آهن اسفنجی و طرح احداث احیای مستقیم مگامدول با ظرفیت تولید1،760،000 تن آهن اسفنجی در سال می باشدکه پیش بینی می کنیم پروژه اولی در سال1402 و پروژه دومی در ابتدای سال 1403 به بهره برداری برسد. ذکر این نکته ضروری است با راه اندازی این دو پروژه میزان تولید آهن اسفنجی از 960.000 تن به 3.770.000 تن در سال افزایش خواهد داشت که با توجه به حاشیه سود مناسب آهن اسفنجی در حال حاضر و وضعیت صادرات آن پیش بینی افزایش سه تا چهار برابری در درآمد ها و سود شرکت را داریم.
ضمن اینکه لازم می بینم تاکید داشته باشم بر این موضوع که تمامی آهن اسفنجی تولیدی فعلی شرکت به صورت صد در صد با کیفیت بسیار بالا در کارخانه ذوب شماره یک شرکت مصرف میگردد(کارخانه ذوب شماره یک در صورت فعالیت با ظرفیت کامل حدودا نیاز به 1.200.000 تن آهن اسفنجی دارد که در حال حاضر می بایست کسری مورد نیاز آهن اسفنجی را از سایر شرکت های فعال در این زمینه تامین کنیم) که با راه اندازی پروژه های ذکر شده در بالا علاوه بر تامین صد درصدی آهن اسفنجی مورد نیاز کارخانه ذوب توسط خود شرکت مازاد تولیدی نیز در بازارهای داخلی و خارجی قابل عرضه خواهد بود.
به نظر شما تامین سرمایه شرکت ها از طریق بازار سرمایه چه ویژگی هایی دارد؟
به صورت کلی هدف اصلی تامین مالی بهبود و افزایش سود سهامداران و مالکین شرکت می باشد.طبیعتا همانگونه که همه همکاران مالی مطلع می باشندتامین مالی شرکت به دو صورت منابع داخلی و منابع خارجی انجام می شود.
منابع خارجی عمدتا شامل استقراض و قرض کردن از بازار های مالی می باشدکه باعث حفظ مالکیت سهامداران وحفظ سودهای انباشته شرکت برای سهامداران قبلی و فعلی و با توجه به هزینه فرصت پروژهای فعلی شرکت می توانند مقرون به صرفه وکاملا به نفع سهامداران محترم شرکت باشد.
شرکت جهان فولاد سیرجان در زمینه تامین سرمایه از طریق نهادهای مالی بازار سرمایه چه اقداماتی انجام داده است؟
همانگونه که در خبرها نیز منتشر گردید صکوک مرابحه شرکت جهان فولاد به ارزش 15هزار میلیارد ریال جهت خرید ماشین آلات و تجهیزات کارخانه احیای آهن اسفنجی از طریق فرابورس عرضه کرد.این اوراق چهارساله و با نرخ 23درصد می باشد.
البته زمانی که شرکت استارت انتشار اوراق را زد برنامه شرکت جهت30 هزار میلیارد ریال اوراق بود که 50 درصد مبلغ فوق محقق گردید.لازم به ذکر است درحال مذاکره و رایزنی جهت 50درصد مابقی و همچنین انتشار اوراق به ارزش 30 هزار میلیارد ریال جهت راه اندازی پروژه ذوب شماره دو شرکت می باشیم.
دورنمای این همکاری ها چیست؟
به نظر اینجانب ادامه دار بودن همچین مواردی می تواند به مدیریت نقدینگی کمک قابل ملاحظه ای کند.اگر شما به سه ماهه پایان سال1401شرکتهای فولادی دقت کرده باشید مشاهده می کنیدکه فولاد در حالت عادی و خوب خودش می تواندیکی از بهترین گزینه های سرمایه گذاری برای هر شخص و شرکتی باشد.قطعا همکاری متقابل صنعت فولاد و بازارهای تامین مالی با توجه به نامگذاری امسال توسط رهبر معظم انقلاب می تواند منجر به مهار تورم و رشد تولید و نهایتا پیشرفت روزافزون کشور عزیزمان ایران گردد.
.
.
.
.
.