محمد پناهی، معاون فنی و توسعه شرکت راهسازی و معدنی مبین مطرح کرد:
شاهد افزایش تقاضای روی به واسطه تمایل به انرژیهای تجدیدپذیر و باتریهای نسل نو خواهیم بود
به گفته معاون فنی و توسعه شرکت راهسازی و معدنی مبین به واسطه تکنولوژی و تمایل به انرژیهای تجدیدپذیر و باتریهای نسل نو در صنایع دنیا، پیش بینی می شود تقاضای روی افزایش قابل توجهی داشته باشد.
پناهی عنوان کرد: معدن مهدی آباد با سرمایهگذاری بخش خصوصی سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و بعد از سالها وارد مدار تولید میشود. در سال ۱۴۰۱ بعد از سالها رکود معدن سرب و روی مهدی آباد وارد مدار تولید خواهد شد.
معاون فنی و توسعه شرکت راهسازی و معدنی مبین خاطرنشان کرد: انجام عملیات باطلهبرداری و استخراج بالغ بر ۸۰ میلیون تن تاکنون انجام گرفته است. خاک مهدی آباد هم خاک سولفیدی و هم اکسیدی است. تجهیزات سنگ شکنی و مدار خردایش از فنلاند و فرانسه خریداری و وارد کشور شده است. معدن مهدی آباد ۱۶۱ میلیون تن ذخیره دارد که توان تامین ۴ درصد از روی دنیا را ایجاد کرده که چشمانداز بسیار خوبی برای صنعت روی کشور محسوب می شود. فلز روی چهارمین فلز پرمصرف دنیا است و چهل میلیارد دلار ارزش بازار این فلز در دنیا محاسبه شده است.
وی به ذخایر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر میزان ذخیره روی محتوی جهان ۲۵۰ میلیون تن است که ایران ۴.۹ از این ذخایر را در اختیار دارد و جز پنج کشور برتر دنیا در روی هستیم.
پناهی اضافه کرد: به میزان ۱۱.۲ میلیارد دلار بودجه اکتشافی معادن غیر آهنی توسط کانادا و استرالیا تعیین شده و فلز روی یک جایگاه استراتژیک در دنیا دارد. انرژیهای تجدیدپذیر و باتریهای نسل نو در دستور کار صنایع دنیا قرار دارد که به واسطه آن تقاضای روی افزایش خواهد داشت.
آینده تولید شمش و روی کشور
معاون فنی و توسعه شرکت راهسازی و معدنی مبین افزایش تقاضای روی در سالهای آتی را حتمی دانست و گفت: دنیا در سی سال آینده با چالش افزایش دمای جهانی مواجه می شود و اکثر کشورها گرایش به استفاده از انرژیهای بادی پیدا کردهاند که سبب افزایش مصرف روی به میزان ۳۵۰ درصد خواهد بود. این فلز همچنین در کنترل بیماری کووید ۱۹ و بازیابی حس چشایی و بویایی تاثیرگذار بوده است.
پناهی عنوان کرد: تولید شمش روی تا افق ۱۴۲۰ باید به ۶۰۰ هزار تن افزایش یابد چراکه سرمایهگذاری بر روی این فلز استراتژیک بالا رفته و طبق آن شاهد رشد قیمت روی هستیم.
معاون فنی و توسعه شرکت راهسازی و معدنی مبین خاطرنشان کرد: سال ۱۳۲۹ آغاز کار اکتشافات در معدن مهدیآباد بوده که نتوانستیم از این ذخیره به درستی استفاده کنیم ، این معدن فاقد هیچگونه زیرساخت توسعه بوده است و در حال پایان انجام عملیات اجرایی است که در سه فاز انجام میشود.
.
.
.
.
.
.