فولاد هرمزگان اولین تولیدکننده فولاد سبز در ایران خواهد شد
سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم به همت فولاد هرمزگان صبح امروز سوم بهمن ماه با حضور رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و متخصصان حوزه فولاد کشور آغاز به کار کرد.
آیلین سیروس: دبیر علمی سومین کنفرانس فولادسازی و ریختهگری مداوم از برنامههای پیش روی در این همایش گفت: برای شرکت در این همایش دعوتنامه به ۶۴۰ اساتید و متخصصان داخلی و بینالمللی دادهشده است.
وی بخشهای کنفرانس این همایش را شامل مقالات، کارگاهها و کافه متخصص در حوزههایی مثل فولاد سبز، افزایش بهرهوری، کاهش مصرف انرژی و انقلاب صنعتی چهارم ذکر کرد.
همچنین محورهای کافه متخصصان شامل پژوهش و نوآوری، تولید و توسعه پایدار، هوشمند سازی، متالورژی ثانویه ریختهگری، فولادسازی و پشتیبانی فنی است.
تاکنون ۳۸ رکورد به ثبت رساندهایم
به گزارش معدن نامه در ادامه مراسم، مدیرعامل فولاد هرمزگان در سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم گفت: باهمت همکاران و کارگران (هرمز)، تاکنون ۳۸ رکورد به ثبت رساندهایم.
عطاالله معروف خانی افزود: در این سمینار از آخرین یافتههای داخلی و بینالمللی فولادسازی و ریختهگری اطلاع خواهیم یافت و از آخرین تکنولوژی بهروز برخوردار خواهیم شد.
وی بابیان اینکه استفاده از تکنولوژی در پیشبرد اهداف و برنامههای فولاد هرمزگان و همچنین ثبت رکوردهای جدید بسیار تأثیرگذار بوده است، افزود: ما در دومین کنفرانس فولادسازی دستاوردهای خوبی را داشتیم و حاصل آن را طی دو سال گذشته شاهد بودهایم.
مدیرعامل فولاد هرمزگان با اشاره به اینکه با ارسال ۱۱۰ مقاله به سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم بیانگر بار علمی بالای این کنفرانس بینالمللی است، تصریح کرد: قطعاً با استفاده از همافزایی و ارتباطاتی که در این کنفرانس ایجاد میشود از آخرین تکنولوژیها برخوردار خواهیم شد.
وی گفت: دو مگامدول تولید آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان و ستاره سیمین هرمز، با تکنولوژی روز دنیا در حال احداث است و اکنون پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی دارد. این پروژهها برای اولین بار در جهان، ۳ محصول آهن اسفنجی بهصورت گرم، سرد و بریکت را بهطور همزمان تولید و ارائه میکند.
مدیرعامل فولاد هرمزگان گفت: با استفاده ۳۰ درصدی از هیدروژن در فرآیند این پروژهها در فاز اول، فولاد هرمزگان اولین تولیدکننده فولاد سبز در ایران خواهد شد. همچنین تکنولوژی استفادهشده در این پروژهها مصرف گاز در فرایند تولید فولاد را به حداقل ممکن میرساند.
وی تأکید کرد: قطعاً حاصل این کنفرانس برای همه صنعت ایران مفید خواهد بود تا از آخرین فناوریها و تکنولوژی روز دنیا برخوردار شوند.
وی در پایان تأکید کرد: برگزاری این کنفرانس توسط شرکت فولاد هرمزگان برای توسعه صنعت فولاد و آهن کشور بسیار تأثیرگذار است و امیدواریم برای تولید محصولات فولادی کیفی در ایران گامهای اساسی برداشته شود.
فولاد ایران میتواند از رتبه ۱۰ به رتبه ۷ ارتقا پیدا کند
بر اساس این گزارش رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم گفت: امروز به ظرفیت ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ نزدیک شدهایم اما از این ظرفیت به دلیل مشکلات زیرساختی بخصوص انرژی نمیتوانیم بهرهبرداری کنیم.
بهرام سبحانی افزود: عمده این تحولات ریشه در برگزاری کنفرانسها و همایشهای تخصصی دارد چراکه در این کنفرانسها ایدههای افراد مطرح و در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد بابیان اینکه سیر پیشرفت انتها ندارد و هرروز باب جدیدی در این زمینه باز میشود، گفت: دوستان ما در گروه فولاد مبارکه و بهویژه فولاد هرمزگان از این امر عقب نمانده و پیشرفتهای خوبی را داشتهاند.
وی با اشاره به تولید ۲ میلیارد تن فولاد در جهان گفت: یک میلیارد تن از این محصول را کشور چین و یک میلیارد تن دیگر را دیگر کشورهای دنیا تولید میکنند، کشور ایران با ۳۰ میلیون تن تولید فولاد رتبه دهم جهان را دارد و چنانچه از ظرفیتهای ایجادشده استفاده کنیم، به رتبههای بالاتری دست مییابیم.
سبحانی بابیان اینکه در سند چشمانداز کشور که ۱۸ سال پیش تدوینشده قرار بر این بود که در سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن تولید فولاد برسیم، افزود: در این زمینه فولادسازان در همه بخشهای خصوصی، دولتی و خصولتی گامهای زیادی برداشتهاند و خیلی با ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فاصله ندارد، امروز به ظرفیت ۵۰ میلیون تن تولید فولاد رسیدهایم اما از این ظرفیت ایجادشده امکان بهرهبرداری نداریم، ظرفیت مورداستفاده امروز ۳۰ میلیون تن است و علت آن نیز کمبود انرژی در کشور است.
وی بابیان اینکه در حال حاضر ۱۳ میلیون تن از ۳۰ میلیون تن تولید فولاد کشور صادر میشود، ادامه داد: برای صادرات همین ۱۳ میلیون تن نیز با محدودیتهای حملونقل جادهای، ریلی و دریایی مواجه هستیم و این محدودیتها اجازه نمیدهد از سرمایهگذاری صورت گرفته استفاده لازم را ببریم و از سویی نیز باید توجه داشت که هنوز دورنمای روشنی برای حل این مشکلات وجود ندارد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد بابیان اینکه فولاد هرمزگان با ۱و۶ میلیون تن ظرفیت میتواند فولادهای جدید تولید کند، گفت: در این شرایط بهرهبرداری و سرمایهگذاری باید در حوزه تولید محصولات باارزش افزوده بالا توسعه یابد تا به سوددهی بالایی دست یابد.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که وزارت صمت مجوز تولید ۱۰۰ میلیون تن فولاد را برای واحدهای جدید فولادی صادر کرده و این در حالی است که اگر این ظرفیت را ایجاد کنیم، امکان بهرهبرداری را نداریم.
سبحانی بابیان اینکه امیدی به رفع محدودیتهای حوزه فولاد نداریم، گفت: مسائل زیستمحیطی و رفتن به سمت تولید فولاد سبز در دستور کار است که امیدواریم فولاد هرمزگان بهعنوان اولین واحد به این رؤیا دست یابد.
وی تأکید کرد: شرایط اقلیمی و گرم شدن کره زمین دنیا را مجبور به تولید محصولات سبز میکند، امروز واردات به اروپا مشمول تعرفه وارداتی سنگینی به میزان تولید دیاکسید کربنی که برای تولید فولاد تولید میشود که این اقدام خوبی است و میتواند برای تحقق تولید فولاد سبز کمککننده باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به اینکه فولاد مسموم، فولاد ضد حقوق بشری تلقی میشود، گفت: باید توجه داشت که در حال حاضر ۷۳ درصد از فولاد دنیا به روش کوره بلند تولید میشود و امیدواریم که در کشور در حوزه فولاد سبز به موفقیت برسیم.
صنعت فولاد در دو دهه آینده به کجا خواهد رسید؟
معاون تکنولوژی فولاد هرمزگان نیز در ادامه مراسم سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم گفت: فولادهای نسل سوم استحکام بالا، اقتصاد چرخشی، تأثیر تکنولوژیهای نوظهور بر کاهش انتشار کربن از موضوعات کلیدی صنعت فولاد است.
علیرضا کاظمی افزود: صنعت فولاد تا سال ۲۰۵۰ باید سهم تکنولوژیهایی که آلایندگی کمتری دارند را افزایش دهد.
وی ادامه داد: کاهش انتشار کربن با برنامههایی مثل تغییر تکنولوژی جزو برنامههای جهانی است و استفاده از کورههای قوس با مصرف قراضه مطلوبیت خواهد یافت.
کاظمی بیان کرد: پروژهها و تکنولوژیهای جمعآوری کربن در امارات، برزیل، ونزوئلا، ژاپن و فولادسازانی همچون آرسلور میتال، تیسن گروپ در حال انجام است.
وی افزود: تغییرات در تعرفهها و تقاضاهای جهانی ما را مجبور به حرکت به سمت فولاد سبز و کاهش کربن خواهد کرد.محورهای سومین کنفرانس به افزایش بهرهوری و ارتقای دانش تکنولوژیک صنعت فولاد کمک خواهد کرد.
گامهای اساسی فولاد هرمزگان برای تحقق اقتصاد دانشبنیان
بر اساس این گزارش مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پیامی به سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم در بندرعباس تأکید کرد: صنعت فولاد ایران در حوزه نوآوریها فعالیتهای جدی و بزرگی را آغاز کرده است.
محمد یاسر طیب نیا در این پیام اظهار داشت: خوشبختانه باهمت و تلاش تولیدکنندگان ایرانی هماکنون جمهوری اسلامی ایران در بین ۱۰ کشور تولیدکننده برتر فولاد جهان قرارگرفته است و این مهم تنها با تلاش همه تولیدکنندگان بهدستآمده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تأکید کرد: در صنعت فولاد کشور در بخش نخست بومیسازی موردتوجه جدی قرار گرفت و در بخش دوم باید به نوآوریها و توسعه تکنولوژیهای جدید توجه جدی شود.
طیب نیا در این پیام با اشاره به اهمیت برگزاری سومین کنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مداوم توسط شرکت فولاد هرمزگان تصریح کرد: با توجه به اهداف توسعه فولاد در جنوب کشور فولاد هرمزگان باید همافزایی بخش تولید اهالی علم و فناوری، زمینههای لازم را برای انتقال تکنولوژیهای جدید به سایر شرکتهای تولیدی را فراهم کند.
طیب نیا تأکید کرد: مایه خرسندی است که فولاد هرمزگان برای برگزاری این کنفرانس پیشقدم شده و خوشبختانه تاکنون طی سالهای گذشته نتایج خوبی نیز بهدستآمده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پایان این پیام خاطرنشان کرد: باید توجه داشت برگزاری این کنفرانسها از سوی تولیدکنندگان فولاد گامهای اساسی برای تحقق اقتصاد دانشبنیان است تا از این طریق محملی برای ثبت ابتکارات و استفاده از تجربیات اهالی صنعت فولاد در کشور فراهم شود.
گفتنی است این پیام توسط امیر مظاهری مشاور مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در امور شرکتهای دانشبنیان در این کنفرانس قرائت شد.
فولاد نماد توسعه صنعتی در کشور است
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در این همایش گفت: تولید فولاد قبل از انقلاب کمتر از یکمیلیون تن بود و هدفگذاری برای تولید سالانه یکمیلیون تن فولاد دور از ذهن بسیاری از مسئولین کشور در اوایل انقلاب بود.
نادر سلیمانی افزود: امروز با ۳۰ میلیون تن تولید، فولاد ایران جایگاه دهم دنیا را کسب کرده که مایه افتخار است. بهواقع فولاد نماد توسعه صنعتی در کشور است و شایسته حمایت و قدردانی دولت از صنعتگران آن است.
وی بیان کرد: در دهه ۶۰ سالانه تولید ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم، ۱ میلیون تن فولاد، ۱۰۰ هزار تن مس آرزو بود اما امروز رشد صنعت گویای پیشرفت همهجانبه در تمام این حوزههاست. اوایل انقلاب، نیروی متخصص یکی از مشکلات مهم در حوزه معدن و صنایع معدنی بود.
تلاش براي حركت به سمت انرژي سبز
همچنین در ادامه همایش مدیر تجاریسازی فناوری فولاد سبز شرکت لینده آلمان در خصوص فولاد سبز گفت: در حال حاضرمسيرهاي منتهي به فولاد سبز با استفاده از فناوري هاي مختلف بسيار شناختهشدهاند. فناوري ها و نوآوریهایی كه به سمت انرژي سبز درحرکت هستند.
یوآخیم وون شیل (Joachim von scheele)، در سخنراني آنلاین خود در سومين كنفرانس بینالمللی فولادسازی و ریختهگری مدارم گفت: شركت لينده در زنجيره ارزش خود تلاش دارد با سرمایهگذاریهای مختلف براي کربنزدایی در توليد فولاد گامهایی مختلف برداشته تا کربنزدایی را به صفر برسانيم.
وي افزود: راههاي مختلفي براي کربنزدایی مطرح است ازجمله فناوري هاي احياي مستقيم و كوره بلند، كه در اين فرايند تزريق هيدروژن با ٢٥ كيلوگرم در هر تن انجام میشود.
یوآخیم وون شیل (Joachim von scheele)، مدیر تجاریسازی فناوری فولاد سبز شرکت لینده آلمان گفت: هزینه بالا و مقیاسپذیری ازجمله چالشهای کربنزدایی در صنعت فولاد است.
تحولات زیادی در فرایند تولید هیدروژن رخداده و در حال ارزانتر شدن است اما هنوز با عددی که مدنظر فولادسازان است، فاصله دارد. باید سعی کنیم آن را به ۲ دلار در هر تن برسانیم. استفاده از سوختهای اکسیژنی رویکرد نوآورانه و مقرونبهصرفهای برای تولید فولاد سبز است که از فناوریهای بدون شعله استفاده میکند. تجربیات خوبی در سوئد و فنلاند و چند کشور دیگر در بهرهگیری از هیدروژن و همچنین فرایند بدون شعله داشتهایم که قابلاستفاده در ایران است.
وی ادامه داد: در سال ۲۰۵۰ استفاده از هیدروژن و انرژیهای تجدید پذیر در صنعت فولاد جهان رایج خواهد شد اما سرعت حرکت کشورها در این مسیر متفاوت است. ایران در نقطه خوبی در این راه قرار دارد و فولاد هرمزگان پتانسیل لازم برای تولید فولاد سبز را دارد.