رشد پلهای ولی ضعیف قیمت در بازار داخل
شیوا نیک وظیفه – با توجه به ابلاغیه اخیری که حول موضوع نحوه محاسبه قیمت پایه شمش بلوم عنوان شده و محاسبه میانگین موزون برای عرضه های شمش طی دو هفته اخیر 123700 ریال، قیمت پایه شمش بلوم برای عرضه های هفته بعد برابر با سقف 127400 ریال و کف 120000 ریال است.
با این روال شاهد قطع ارتباط مستقیم قیمت پایه بورس کالا با قیمتهای فوب ایران و دلار خواهیم بود و در این شرایط قیمتهای کشف شده در معاملات هفتگی بورس کالا، معیار تعیین قیمت پایه دور بعدی خواهد بود. قطعا برای شمش ۱۲۷۰۰ تقاضای بالایی را شاهد نخواهیم بود و احتمالا اعتباری ها را روی پایه و یا با رقابت جزئی خریداری می نمایند و تنها نکته مهم حفظ کانال ۵۰۰ دلار برای شمش CIS است که اگر این کانال حفظ شود ممکن است به مرور زمان شاهد رشد پله ای ولی ضعیف قیمت در بازار داخل باشیم. دامپینگ قیمتهای جهانی توسط روسیه و تحولات چین باعث شده تا قیمتهای جهانی فولاد افت زیادی کرده و قیمت پایه فولاد در بورس کالا با دلار نیما کمتر از بهای تمام شده تعدادی از فولادسازان شود که بر خلاف سیاست تداوم اشتغال فولاد کشور بوده و از این طریق اصلاح می شود. بهترین سناریو برای بازار داخل، جمع شدن میلگردهای زیر ۱۵ هزار تومانی و استقبال از میلگردهای بورسی است. در شرایط فعلی استراتژی مناسب جایگزین کردن محصولات فروخته شده قبلی با کانالهای پایین فعلی برای میلگرد است. در این شرایط بناست میلگرد در کانال قیمت ۱۴ هزار تومانی عرضه شود. در این مسیر تقاضای سرمایهای عقب نشینی خواهد کرد و احتمالا سمت عرضه هم عرضه ها را محدود خواهد کرد. در ادامه اگر همه شرایط مطابق برنامه پیش رود؛ اعمال ضریب مثبت روی نرخ پایه عرضه شمش در هفته آتی خواهد بود که بازار را دچار تحرک خواهد کرد.
با توجه به احتمال قرارگرفتن قیمتهای داخلی بالاتر از قیمتهای فوب ایران، خطر دامپینگ روسها در بازار داخل ایران وجود داشته و اعمال تعرفه های گمرکی به روی شمش و محصولات فولادی می تواند به عنوان راهکار پیگیری شود و همچنین به صورت موازی و با هدف رقابتی کردن محصولات فولادی ایران در بازارهای هدف، فعال نمودن رینگ صادراتی شمش فولاد در دستور کار است.
فعلا برنامه تثبیت قیمت و افزایش پله ای است و البته بهترین استراتژی ممکن جایگزین کردن محصولات گران خرید با محصولات نزدیک به کانال ۱۵ هزار تومان است.
بحث آزاد گذاشتن دست خریداران شمش خارج از مباحث بهین یابی هم پیش از این مطرح شده بود. زمانیکه ورود خریداران شمش را بدون محدودیت آزاد کرده و از سوی دیگر سقف یا خط قرمز نرخ صادراتی برای تعیین نرخ پایه عرضه شمش را بر میدارند؛ این بدین معناست که برنامه های متفاوتی برای عرضه در نظر گرفته شده است.
.
.
.
.
.