وی با بیان اینکه ستاد فولاد در وزارت صنعت تشکیل شده است، گفت: در عین حال خروجی مشخصی از این ستاد مشاهده نشده است و بعد از پنج سال به 37 میلیون تن فولاد رسیدیم.
رعیتی فرد در مورد چالش های صنعت فولاد گفت: یکی از مهمترین چالش ها تأمین مواد اولیه برای تولید فولاد است که باید سالانه 160 میلیون تن مواد استخراج شود و در این زمینه نیاز به اکتشافات جدید داریم و اگر با این روند جلو برویم، در استخراج سنگ آهن دچار مشکل می شویم.
مسئول بسیج کارگری و کارخانجات، یکی دیگر از چالش های صنعت فولاد را تأمین آب و برق برای این صنعت دانست و گفت: ایران کشوری خشک و نیمه خشک با میانگین 250 میلیمتر بارندگی در سال است که هر سال 120 میلیارد مترمکعب آب استحصالی در کشور وجود دارد که 95 میلیارد مترمکعب آن مصرف می شود و صنایع فولاد از صنایع آب بر است که باید در کنار دریا احداث شود. البته صنعت گندله سازی و آهن اسفنجی آب کمتری نیاز دارد که می تواند در مناطق خشک هم ایجاد شود.
وی چالش دیگر صنعت فولاد را حمل و نقل محصولات فولادی دانست و گفت: در حال حاضر 93 درصد محصولات فولادی از طریق جاده و 7 درصد از طریق ریل جابجا می شود. باید تا افق 1404 به جایی برسیم که دستکم 30 درصد محصولات فولادی و مواد اولیه از طریق ریلی جابجا شود که نیاز به زیرساخت و برنامه ریزی دارد.
رعیتی فرد همچنین گفت: بعد از تحریم های ظالمانه، برخی شرکت های خارجی مشارکتی مانند دانیل لی و اوس موس از ایران رفتند و ما باید از نظر تکنولوژی، صنایع خود را روزآمد کنیم.
در این مراسم، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز حضور دارد.
–
–
–