تاثیر کمبود تقاضای موثر و مشکلات ناشی از کمبود برق در بازار فولاد
شیوا نیک وظیفه – احتمال تغییر در نرخ مبنای دلار قیمت فولاد از نیما به نرخ توافقی یا میانگینی از نرخ توافقی و سنا، قطع برق بسیاری از واحدهای تولیدی در تیرماه، کاهش نرخ شمش CIS در نتیجه نرخ شمش صادراتی ایران، سرنوشت نامعلوم برجام و در نهایت تدوام رشد تورم، چاپ پول و قیمت ها در بازارهای موازی پارامترهای موثر در روند بازار هستند البته در این هفته دو پارامتر اثر گذار بر بازار داخلی تاثیر پررنگ تری دارد.
رشد قیمت دلار در بازار آزاد ناشی از به نتیجه نرسیدن در مذاکرات و رشد قیمت نیما و همچنین تداوم رکود و نرخ ها در بازار CIS و کاهش قیمت در بازار چین مواردی است که بیش از دیگر عوامل در بازار تاثیر دارد.
هرچند که بناست با بسته توانمند سازی در جهت حمایت از بازار داخلی ارتباط بازار داخلی به نرخ های جهانی کمرنگ تر شود اما اینکه حاصل این شرایط در بازار داخلی همچنان با کمبود تقاضای موثر و مشکلات ناشی از کمبود برق و تولید مواجه است به کدام سمت خواهد بود بعد از اعلام قطعی این بسته مشهودتر می شود.
در نهایت هفته گذشته قیمت شمش روند نزولی داشت که مهمترین دلیل آن بحث های سیاسی حاصل از برجام بود که بازار را عملا تعطیل کرد و هیچ خرید و فروشی در آن صورت نگرفت البته روند نزولی قیمت قراضه و شمش در بازار جهانی به سقوط قیمت شمش کمک کرد. در این مسیر بازار میلگرد نیز روند نزولی به خود گرفت که کاهش قیمت در بازارهای جهانی به این روند دامن زده بود.
مشکل اصلی صنعت فولاد ایران این است که استراتژی و برنامه ریزی مدون و واحدی ندارد و تا زمانی که این موضوع اتفاق نیافتد مشکلات این زنجیره به صورت کامل رفع نخواهد شد. هرچند که تغییرات مثبتی نیز در این بازار تاثیر داشته است. در حال حاضر قیمت ها به کف خود رسیده است و به نظر می رسد با باز شدن بازارهای چین بالا رفتن قیمت سنگ آهن آغاز شود بعلاوه اینکه سقوط قیمت قراضه متوقف شده و همین امر می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روند بازار ایران داشته باشد همچنین رکود یک ماهه اخیر همراه با قطعی برق، کاهش شدید تولید را رقم زده است و همین امر باعث افت موجودی کالا گردیده است که بازار را به سمت تولید هدایت می کند. در مقابل بلاتکلیفی بازار ناشی از نبود استراتژی فولادی دولت و نبود بودجه عمرانی و توقف فعالیت های ساختمانی تقاضا را به حداقل خود رسانده است بعلاوه اینکه کمبود نقدینگی کاملا در بازار مشهود است و باعث کوچک تر شدن حجم بازار شده است.
.
.
.
.
.
.
.