احتمال افزایش تقاضا ضعیف است/ بازار جهانی در افزایش قیمتی موقت
شیوا نیک وظیفه – بازار این هفته با تعطیلی روز یکشنبه گیج و مبهم بود که البته فارغ از تعطیلات، کمبود تقاضا در روزهای اخبر بازار، مشهود است.
به همین خاطر در شرایط فعلی بازار، عرضهکننده باید قیمتهای جذابی ارائه دهد تا تقاضای محدود در بازار را جذب نماید، عمده تقاضا موجود در بازار داخلی، در واقع تقاضای سرمایه ای است که ظاهرا عقب نشینی کرده، هرچند که زمزمه های افزایش قیمت در بازار فولاد شنیده میشد اما فیالواقع محرک جدی و منطقی برای این افزایش احتمالی وجود ندارد، در ضمن احتمال ورود به مذاکرات از آخر تیر ماه و تاثیر آن روی قیمت دلار را هم باید مدنظر داشته باشیم. به نظر میرسد تصمیمسازان در بازار، از اوایل مرداد با موضوع مذاکرات، بازار ارز را مجددا کنترل نماید.
در حال حاضر اقتصاد دنیا با نرخ بهره، رکود جهانی و کاهش رشد اقتصادی چین درگیر است. در چند روز آینده هم عمده اخبار حول سفر بایدن به خاورمیانه و عربستان و همچنین افزایش فشار اسرائیل و عربستان روی ایران میچرخد. در هر حال هفته گذشته شاهد روند نزولی قیمت شمش بودیم که علت آن رکود بازار مقاطع بود البته عرضه محدود شمش روز سه شنبه همراه با افزایش قیمت آن در بورس روز آخر هفته بازار را کمی متفاوت کرد، بازار میلگرد هم به علت نبود تقاضا روند نزولی داشت که اعلام قیمت بورس در پایه بالاتر از هفته قبل در انتهای هفته باعث بهبود بازار شد.
در مقابل در بازار خارجی قیمت شمش روند صعودی گرفته است که می تواند در قیمتهای بازار داخلی ما نیز تاثیر بگذارد اما این به شرط تداوم رشد قیمتها در بازار خارجی است که برایند اخبار بینالملل استمرار آن را تضمین نمیکند چنانکه روسها همچنان دامپینگ در بازار فولاد را ادامه می دهند و از طرف دیگر رکود اقتصادی در غرب به تنهایی نگران کننده است که باید عدم تغییر وضعیت بازار مسکن در چین را هم به آن اضافه کنیم هرچند که دولت چین بخشی از بودجه بهبود اقتصادی سال آینده را برای امسال گذاشته است اما به تمام این موارد اضافه کنیم که کارخانههای چین به علت توقف مصرف در دوره کرونا زودتر از موعد به اورهال رفتهاند. همه این موارد یعنی از بالا رفتن تقاضا خبری نیست و بالطبع با کاهش قیمت در بازار جهانی قیمت در بازار ایران هم نزولی خواهد شد.
مشکل تورم در آمریکا، کرونا و کاهش رشد اقتصادی در چین، ریسکهای فعال در بازار جهانی فلزات هستند که هنوز پابر جاست و فعلا امیدی به بهبود اوضاع نیست و ظاهرا تا زمانی که بایدن راهی سفر خاورمیانه برای حل مشکل نفت و تقاضای افزایش تولید نفت از اعراب می شود، ما هم باید منتظر برجام احتمالی باشیم تا فروش نفت و گشایش اقتصادی احتمالی ایجاد شود که با این وضع تا قبل از ورود به مرداد منتظر خبر خاصی از برجام و مذاکرات نباید بود.
.
.
.
.