مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان:
فولاد خوزستان آماده ورود به بازارهای جدید است/ برای صادرات به عربستان مشغول مذاکرهایم
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با تأکید بر آمادگی این شرکت برای ورود به بازارهای جدید گفت: در حال حاضر مذاکراتی را با کشور عربستان برای ایجاد زمینه صادرات فولاد به این کشور داشتهایم.
احسان رنجبران – به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «معدن نامه»، نشست خبری امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان روز دوشنبه ۸ اردیبهشت در غرفه این شرکت در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو) برگزار شد.
ابراهیمی در ابتدای این نشست به تشریح فعالیتهای شرکت فولاد خوزستان پرداخت و گفت: مقدار ارزآوری فولاد خوزستان برای کشور در طول ۴ سال اخیر برابر ۷ میلیارد دلار بوده و این شرکت در حال حاضر یک درصد از کل تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران را به خود اختصاص داده است. فولاد خوزستان ۳۸ درصد از بازار تختال، ۲۰ درصد از بازار شمش را در اختیار دارد. پس از راهاندازی پروژه زمزم نیز بیش از ۱۷ درصد از بازار آهن اسفنجی کشور متعلق به شرکت فولاد خوزستان است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد پروژههای توسعهای فولاد خوزستان به مرحله بهرهبرداری رسیده است که از جمله این پروژهها میتوان به پروژه فولاد شادگان اشاره کرد. فولاد شادگان در حال حاضر وارد مرحله تولید شده است.
مدیرعامل فولاد خوزستان به چالشهای موجود در زمینه ناترازی انرژی اشاره کرد و گفت: با وجود این مشکلات شرکت فولاد خوزستان موفق به ثبت رکوردهای تاریخی در تولید شده است و در فروردینماه سال جاری (۱۴۰۴) با وجود محدودیت ۱۵ روزه در تأمین برق، توانستیم رکورد ۴۰ ساله تولید در بخشهای ساخت فولاد و احیا را تغییر دهیم.
ابراهیمی افزود: به دلیل مشکلات مربوط به محدودیتهای انرژی و بهخصوص ناترازی های برقی در سال گذشته حدود ۹۸۰ هزار تن از تولید فولاد خوزستان از دست رفت که همین موضوع باعث پایین آمدن درآمدهای ارزی شرکت تا ۲۵ همت شد.
وی درباره برنامههای شرکت فولاد خوزستان برای توسعه فعالیتها گفت: در حال حاضر راهاندازی نیروگاههای خورشیدی و سیکل ترکیبی با هزینهای معادل ۸۰ همت تعریف شده است و اولین فاز نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی تا پایان سال جاری وارد مدار خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به فعالیتهای این شرکت در زمینه مسئولیتهای اجتماعی نیز توضیح داد: فولاد خوزستان تلاش کرده تا با انجام اموری چون ساخت درمانگاه، مشارکت در تهیه جهیزیه، آزادسازی زندانیان و باشگاهداری به شرایط اجتماعی استان و کشور کمک کند.
ابراهیمی در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت صرفهجویی در مصرف انرژی گفت: تصمیمگیری برای صرفهجویی مستلزم این است که ابتدا مقدار مصرف دستگاهها و بخشهای مختلف اندازهگیری و مشخص شود تا بر اساس آن برای کاهش مصرف برنامهریزی صورت بگیرد. خوشبختانه شرکت فولاد خوزستان گامهای مناسبی در این مسیر برداشته و توانسته صرفهجویی خوبی در مصرف برق انجام دهد. در حوزه مصرف آب نیز به سمت جایگزین کردن آبهای غیرمتعارف مانند پسابهای شهری حرکت کردهایم. همچنین توانستهایم میزان مصرف آب را برای تولید فولاد نسبت به گذشته تا ۶۰ درصد کاهش دهیم.
وی در خصوص حفظ و افزایش سهم فولاد خوزستان در بازارهای آسیایی گفت: موضوع دامپینگ و ارزانفروشی که از سوی بعضی از کشورها بهمنظور گرفتن سهم بازار انجام میشود مقوله جدیدی نیست و مجموعه فولاد خوزستان با تجربه ۴۰ ساله صادراتی که دارد، آمادگی کافی را برای حفظ بازار و ورود به بازارهای جدید دارد. خوشبختانه در حال حاضر نگاه مجموعه فولاد خوزستان به سمت مارکتینگ و بازارسازی تغییر کرده است و امیدواریم بتوانیم با ورود به بازارهای جدید درآمد ارزی مناسبی را ایجاد کنیم.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به ناترازی های موجود در حوزه برق گفت: اگر شرایط ناترازی مانند سال گذشته (۱۴۰۳) باشد پیشبینی میکنیم در فصل تابستان بین ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش تولید داشته باشیم، هرچند که امسال حتی در فروردین و اردیبهشتماه نیز شاهد محدودیتهایی در زمینه توزیع برق بودیم و شاید شاهد ناترازی بیشتری نسبت به سال گذشته باشیم.
ابراهیمی در ادامه با بیان اینکه در حوزه صادرات با چندین مشکل مختلف روبرو هستیم افزود: اولین مشکل عدم توجه به پراکندگی جغرافیایی شرکتها و صنایع در کشور است. بهعنوانمثال شرکت فولاد خوزستان در نزدیکی آبهای آزاد قرار دارد و هزینه حملونقل تولیدات این شرکت تا محل بارگیری در کشتی برابر ۱ دلار است، اما یک کارخانه فولاد در شرق کشور فاصله زیادی با بنادر آبهای جنوب کشور دارد و هزینه حمل تولیدات آن تا محل بنادر و کشتیها حدود ۲۰ دلار است.
وی افزود: با در نظر گرفتن این مثالها میتوان نتیجه گرفت صادرات محصولات فولاد خوزستان بهصرفهتر بوده و این شرکت دارای مزیت صادراتی است، اما بر اساس قوانین موجود تولید این شرکت باید ابتدا در بورس عرضه شود و سپس مازاد آن توسط خود شرکت صادر شود. در چنین شرایطی افراد دارای کارتهای بازرگانی اجارهای و یک بار مصرف میتوانند تولیدات شرکت فولاد خوزستان را بخرند و آنها را صادر کنند. فولاد خوزستان در زمینه بازگشت ارز، ۱۰ درصد نیز تعهدات خود جلوتر است، اما میزان بازگشت ارز توسط صادرکنندههایی که با کارت بازرگانی اجارهای اقدام به صادرات میکنند باید مورد بررسی قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به پیش رو بودن روز کارگر و نقش بسیار مهم کارگران در این شرکت گفت: هر دستاورد و رکوردی که در فولاد خوزستان کسب میشود بدون شک مدیون تلاش و زحمت کارگران این مجموعه است. ما همواره قدردان این عزیزان هستیم و بابت رکوردهای تولید پاداشهایی را برای آنها در نظر گرفته میگیریم.
ابراهیمی ادامه داد: مهمترین استراتژی در زمینه نیروی انسانی در شرکت فولاد خوزستان ایجاد اشتغال پایدار در منطقه است. همچنین تلاش میکنیم از نیروهای بومی استان خوزستان برای استخدام در مجموعه استفاده کنیم تا به این وسیله به اشتغالزایی در سطح این استان کمک کنیم. طی ۲ سال گذشته ۲ آزمون استخدامی توسط شرکت فولاد خوزستان برگزار شده و حدود ۱۰۵۰ نفر که خوزستانی هستند وارد چرخه کار شدهاند.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به حضور این شرکت در زمینه ساخت نیروگاه و تولید برق گفت: تولیدات نیروگاههایی که توسط صنایع ساخته میشوند مستقیماً به کارخانهها وارد نمیشوند بلکه باید وارد شبکه عمومی برق شوند و مجدداً در اختیار صنایع قرار بگیرند. تجربه نشان داده در شرایط پیک مصرف، برق خود این صنایع نیز قطع میشود و ساخت نیروگاه به معنی داشتن دائمی برق نیست. در حال حاضر نیز ساخت نیروگاه توسط فولاد خوزستان در دست اقدام است اما چالشهایی با سیستم بانکی داریم و هنوز نتوانستهایم تسهیلات لازم را برای ادامه ساخت نیروگاه تأمین کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر گندله تولیدی در کشور در سطح استانداردهای جهانی تولید نمیشود افزود: کیفیت پایین گندله باعث افزایش مصرف انرژی در پروسه تولید فولاد میشود و این موضوع یکی از مواردی است که باعث افزایش مصرف انرژی میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در خصوص شرکت فولاد اکسین نیز گفت: فولاد خوزستان و فولاد اکسین مانند مادر و فرزندی هستند که از هم جدا شدهاند. ما در فولاد خوزستان به دنبال الحاق مجموعه فولاد اکسین هستیم و اگر تا پایان سال جاری بحث خرید فولاد اکسین نهایی نشود به دنبال یک کارخانه تولید ورق فولاد خواهیم بود که زنجیره تولید مجموعه فولاد خوزستان تکمیل شود.
ابراهیمی با بیان اعلام اینکه در حال حاضر مذاکراتی با کشور عربستان برای ایجاد زمینه صادرات فولاد داشتهایم ادامه داد: تاکنون مجوزهای لازم برای واردات کالاهای ایرانی در این کشور صادر نشده است اما همچنان پیگیر این موضوع هستیم. عربستان بازار خوبی برای محصولات فولاد خوزستان است و در دهه ۸۰ یکی از مهمترین مقاصد صادراتی شرکت فولاد خوزستان کشور عربستان بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تصریح کرد: میزان مصرف گاز در صنعت فولاد کشور معادل ۵ درصد از مصرف کل گاز کشور است. گاز مصرفی در صنعت فولاد بیشتر در بخش تکنولوژی مورد استفاده قرار میگیرد. البته ناترازی های ما در حوزه گاز کمتر از سایر حوزهها است و ناترازی برق برای ما موضوع جدیتری محسوب میشود.
مدیرعامل فولاد خوزستان در انتها از آمادگی این شرکت برای مقابله با تحریمها و تهدیدات خارجی خبر داد و گفت: فولاد خوزستان تجربهای طولانی در مواجهه با تحریم دارد و بنابراین میتوانیم با مشکلات موجود در این زمینه مقابله کنیم، هرچند نباید تهدیدات را دست کم بگیریم و برای مقابله با آنها نیز آمادگی کامل داریم.